Jautiena, jautienos receptai
Čia rasi atrinktus receptus, kurių ingridientuose yra Jautiena. Surask ir išsirink savo nuomone geriausius receptus ir palik savo įvertinimą prie receptų! Galbūt tavo įvertinimas padės kitiems surasti gerus receptus, kurių jie dar nežino.
Nuoroda: http://www.geri-receptai.lt/receptas-naudojant/jautiena/6
Mėsą supjaustyti kubeliais ir kepti. Morkos - didesniais kubeliais. Dedame prie mėsos, suberiame pupeles, beriame druską, pipirus, labai smulkiai supjaustytą aitriąją papriką. Viską patroškiname. Sudedame padažus, patroškiname dar 5 min. Aš dar dedu svogūno ir česnako, b..
Recepto vertinimas:
JAUTIENOS KEPSNIAI GARSTYČIOSE
Mesa supjaustome j 4-5 gabaliukus. Ismusame, pabarstome druska, pipirais. Smulkiai supjaustome svoguna, suberiame garstyciu miltelius, petrazoles, miltus, imusame kiausinius. Uzmaisome tesla, merkiame jautienos gabaliukus, kepame ikaitintame svieste is abieju pusiu, kol iskeps. (Kvieciu prie st)..
Recepto vertinimas:
Portugališkas jautienos bifšteksas
10 min učių prieš pradedant kepti, mėsos gabaliukus pabarstykite druska ir pipirais. Sviestą ir aliejų įkaitinkite keptuvėje. Riebaluose apkepkite grūstus česnakus ir 1 lauro lapą. Sudėkite mėsą ir gerai apkepkite iš abiejų pusių apie 20 minučių. Norint gauti geras sultis, r..
Recepto vertinimas:
Kumpį nulupame, nusausiname ir supjaustome lazdelėmis. Jautienos kumpio lazdeles apšlakstome išspaustomis citrinos sultimis, užberiame druskos ir cukraus, apibarstome pipirais. Marinuojame 2 valandas. Į keptuvėje įkaitintą aliejų sudedame supjaustytą marinuotą jautienos kumpį. Kep..
Recepto vertinimas:
Malta mėsa su 1 šaukštu aliejaus maišant pakepinama, kad būtų biri, pasūdona, pabarstoma pipirais ir užpilama vynu. Atšaldyta mėsa sumaišoma su virtais biriais ryžiais, smulkiai supjaustytu poru, marinuotais agurkais ir maltais riešutais. Kefyras suplakamas su garstyčiomis, aliejumi, ..
Recepto vertinimas:
Kiauliena su grybų ir daržovių troškiniu
Kiaulienos ispjautine supjaustome 1 cm storio griezineliais, itriname kiaulienos prieskoniais ir paliekame 2 vai. arba per nakti (saltai). Tuomet griezinelius pakepiname aliejuje ir sudedame i puoda troskinti. Jei grybai saldyti, juos atsildome ir isverdame pasudytame vandenyje. Sudytus grybus ismir..
Recepto vertinimas:
Burokėlių kotai su lapais supjaustomi nedideliais gabalėliais, įdedama duonos plutelė, apiplikoma ir parauginama 2—3 dienas. Iš mėsos ir prieskoninių daržovių išverdamas sultinys. Kai mėsa suminkštėja, sudedamos nedideliais gabalėliais supjaustytos bulvės, po keleto minučių —..
Recepto vertinimas:
Puode patroškinkite mėsą, svogūnus ir česnakus. Nugriebkite riebalus. Supilkite pomidorus, pomidorų padažą, kečupą, baziliką, raudonėlį ir pipirus. Uždenkite puodą, sumažinkite ugnį ir dar 15 minučių maišydami patroškinkite. 1012 minučių pavirinkite makaronų lakštus, kol ..
Recepto vertinimas:
Trijų rūšių mėsos ''zuikis'' su perlinėmis kruop.
Dubenyje sumaisome mesa, kruopas, kiausiniu plakini, dziuveselius, krakmola ir svieste pakepintus svoguno kubelius. Gauta mase paskaniname druska ir prieskoniais.Aliejumi pateptoje skardoje formuojame ''zuiki''. Ji patepame aliejumi. I skarda ipilame 1 stikline pasudyto vandens ir kepame 220 C tempe..
Recepto vertinimas:
Agurkus nulupti ir supjaustyti. Užpilti truputį mėsos sultinio ir šutinti, kol suminkštės. Agurkų odelę ir sėklas sudėti į išsiskyrusias sultis, atskiesti vandeniu ir virti atskirai. Į užvirintą jautienos sultinį supilti odelių nuovirą ir sudėti iššutintus agurkus. Įberti drus..
Recepto vertinimas:
Kubietiška kapota mėsa (Picadillo)
Mėsą supjaustykite mažais gabaliukais. Keptuve pašildykite 30 g sviesto, sudėkite mėsą ir 10 minučių pakepinkite ant silpnos ugnies. Pasūdykite, pabarstykite pipirais. Sudėkite ant lentos mėsą ir 150 g ankštinių pipirų, viską gerai sukapokite peiliu. Puode ištirpinkite 40 g ..
Recepto vertinimas:
Mėsa su aitriosiomis paprikomis (Carne con chile)
Aitriąsias paprikas apskrudinkite sausoje keptuvėje, stebėdami, kad neprisviltų. Sudėkite į dubenį ir užpilkite 500 ml karšto vandens. Palikite pastovėti 30 min. Keptuvėje apskrudinkite pomidorus, po to pašalinkite odeles ir sėklas. Svogūną ir česnako skilteles nulupkite. Svogūną..
Recepto vertinimas:
Aliejuje apkepinkite svogūną, česnaką, morkas, ir salierą, kol daržovės suminkštės. Sudėkite jautieną ir greitai apkepkite ją, kol apskrus. Supilkite vyną, sudėkite preiskonius ir kaitinkite, kol vynas užvirs. Įpilkite pieną ir suberkite muskato riešutus. Kai pienas pašils, sud..
Recepto vertinimas:
Burokėlių sriuba su daržovėmis
Iš mėsos išverdame sultinį. Kaip tai padaryti paaiškinti "Raugintų kopūstų" sriubos recepte. Išvirtą sultinį perkošiame. Į išvirtą ir perkoštą sultinį sudedame supjaustytus kvadratėliais kopūstus, išvirtus arba iškeptus burokėlius, virtas arba konservuotas pupeles, supja..
Recepto vertinimas:
Suberkite ryžius į sultinį ir virkite, kol suminkštės. Susmulkintą česnaką ir miltus pakepinkite su sviestu, kol paruduos. Paskui, lėtai maišydami, supilkite į sultinį. Atskirame inde suplakite trynį su kefyru ir maišydami supilkite į sultinį. Sriubą pakaitinkite, įberkite druskos..
Recepto vertinimas:
Spiralės formos makaronai su mėsos padažu
Didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir taukus/sviestą iki vidutinio karštumo. Sudėkite svogūnus, šoninę ar kumpį, lauro lapelį ir jautienos faršą. Uždenkite ir kepinkite ant vidutiniškos ugnies apie 30 minučių, pamaišykite. Padidinkite ugnį ir supilkite vyną ir sultinį. Pag..
Recepto vertinimas:
Moliūgą supjaustome nedideliais kubeliais irapkepame keptuvėje su sviestu.Svogūną susmulkiname ir apkepamekeptuvėje su aliejumi. Į maltą mėsą įmaišome kiaušinį, maltą išmirkytą batoną, keptąsvogūną, kiaušinių, prieskonius, druską, geraiišminkome.Į mažos kepimo formos apač..
Recepto vertinimas:
Raudonojo vyno marinatas jautienai
Cukrų ir druską ištirpinkite vyno ir acto mišinyje. Tada suberkite garstyčias ir gerai išmaišykite. Svogūną supjaustykite žiedeliais, sudėkite į emaliuotą indą, sumeskite prieskonius, supilkite vyno ir acto mišinį ir užvirkite. Tinka vartoti atšalusį. ..
Recepto vertinimas:
Kepenis išmirkykite ir, nulupę plėves, stambiai supjaustykite ir apkepinkite riebaluose. Svogūnus susmulkinkite ir pakepinkite. Bulves, kepenis, lašinukus, morkas, pakepintus svogūnus du kartus sumalkite mėsmale, įmuškite kiaušinį, sudėkite sviestą, prieskonius, pasūdykite ir mediniu ..
Recepto vertinimas:
Į faršą suberkite šaukštelį prieskonių, smulkiai pjaustytą svogūną ir česnaką. Išmaišykite. Nuplautus grybus aplipdykite faršu, suformuokite kukulį. Imkite plonai pjaustytą kumpio gabalėlį ir apjuoskite juo suformuotą faršo kukulį. Sutvirtinkite mediniais smeigtukais. Formą a..
Recepto vertinimas:
I puoda supilame alieju ir sudedame nedideliais gabaleliais pjaustyta jautienos antrekota, pakepiname 5 minutes. Sudedame smulkinta cesnaka ir aitriaja paprika, pakepiname. Supilame pomidoru sultis ir sultini. Verdame 10 minuciu, nugraibome putas. Sudedame virtas pupeles griezineliais pjaustytus agu..
Recepto vertinimas:
Pasudyta, pabarstyta norimais prieskoniais jautiena, supjaustyta gabaleliais, pakepinti puode aliejuje, kol visa mesa apkeps. Atskirai vos vos apkepinti svogunus ir sudeti i puoda. Kai mesa isskirs sultis, sudeti nestorais griezineliais supjaustyta morka. Tegu visa tai pasitroskina, mazdaug pusvalan..
Recepto vertinimas:
Įdaryti ankštpipiriai su pipirų padažu
Saldieji pipirai perskrodžiami pusiau, išvalomi, išplaunami ir nusausinami. Bandelė išmirkoma šaltame vandenyje. Svogūnai nuplaunami ir smulkiai supjaustomi. Mėsa suminkoma su druska, baltaisiais ir raudonaisiais pipirais, kiaušiniais, nuvarvintais kukurūzais, svogūnais ir nuspausta band..
Recepto vertinimas:
Mėsa įtrinti prieskoniais ir 30 minučių palaikyti. Tada pakepinti. Apkeptą mėsą kepti orkaitėje. Kepsnys turi būti ne visai iškepęs. Pagaminta mėsa užpilama padažu, pagamintu iš mėsos sulčių ir sviesto. Prie mėsos tinka bulvės. Skanaus. ..
Recepto vertinimas: