Lazanija su pievagrybiais ir Bechamel padažu (foto)

Ingridientai:
4 asmenims:
Pusė pakelio lazanijos lakštų (250 g.),
200 g parmezano sūrio;
1 svogūnas,
1 didelė morka,
skiltelė česnako,
300 g jautienos faršo,
200 g pievagrybių,
0,5 stiklinės balto vyno,
0,5 stiklinės vandens,
3 šaukštai pomidorų padažo,
75 g sviesto,
prieskonių ir druskos;

Bechamel padažui:
50 g sviesto,
50 g miltų,
250 gr. grietinėlės
650 gr. vandens,
malto muskato.
Gaminimas
Gilesnėje keptuvėje ištirpinamas sviestas. Jame pakepinamas svogūnas, sutarkuota morka, susmulkintas česnakas. Daržovėms apkepus, sudedamas faršas, susmulkinti grybai. Viskas šiek tiek apkepama. Tuomet įpilama pusė stiklinės balto vyno, tiek pat vandens ir 3 valgomieji šaukštai pomidorų padažo. Viskas sumaišoma su mėsa, pabarstoma baziliku, pipirais, druska ir kepama neuždengus keptuvės apie 30-45 minutes, kol masė taps tiršta.

Gaminamas Bechamel padažas:
Keptuvėje ištirpinamas sviestas, jame apkepinami miltai, tada nuolat maišant pilama grietinėlė, skiesta vandeniu. Padažas pagardinamas muskatu ir nuolat maišant užvirinamas.

Lazanijos lakštai paverdami apie 2 min. vandenyje, ištraukti dedami po vieną ant lėkščių (kad nesuliptų). Aliejumi arba sviestu ištepamas kepimo indas. Dedamas sluoksnis lazanijos lakštų, ant jų tepamas Bechamel, o po to mėsos ir daržovių masė, ant viršaus pabarstoma tarkuotu sūriu. Taip vienas po kito sutepami 4 sluoksniai, sudedant po 5 lazanijos lakštus. Ant viršutinio lakšto storu sluoksniu tepamas Bechamel padažas ir gausiai apibarstomas sūriu. Viršuje uždedama sviesto, kad sūris nesudžiūtų. Indas dedamas į 250 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepama apie 20 minučių, po to dar paliekama 10 minučių pastovėti, kad į lakštus geriau įsigertų padažai.

Pastabos:
Nepagailėkite skysčio, kad lazanija nebūtų kieta. Jei kepate ne stikliniame inde, o įprastoje skardoje, uždenkite ją folija. Kad viršutinis sūrio sluoksnis nesudžiūtų, galite jį užbarstyti tik kepimo pabaigoje. Ilgai virtas Bechamel padažas nukeltas nuo viryklės stingsta, virkite apie 10 min. Vietoje parmezano puikiai tinka lietuviškas kietasis sūris "Džiugas".

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!