Šviežių kopūstų sriuba

Ingridientai:
600 g kiaulienos ar jautienos,
700 g kopūstų,
1 morka,
1 svogūnas,
2 šaukštai pomidorų tyrės,
1 šaukštas miltų,
1 šaukštelis taukų ar sviesto,
2 šaukštai grietinės,
salierų,
porų,
lauro lapelių,
pipirų,
druskos,
2l. vandens.
Gaminimas
Iš mėsos ir prieskonių išverdamas sultinys. Kopūstai supjaustomi kvadratėliais, perpilami verdančiu vandeniu ir sudedami į perkoštą sultinį. Kiek pavirus, suberiamą tarkuota morka ir pavirinama 30—35 min. Kai kopūstai suminkštėja, sudedami riebaluose pakepinti ir sultiniu praskiesti miltai, lauro lapeliai, pipirai, pomidorų tyrė, pasūdomą ir dar trumpai paverdama.
Prieš tiekiant, užbalinama grietine ir apibarstoma žalumynais. Valgoma su balta duona.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!