ViÅ¡tiena, viå¡tienos receptai
Čia rasi atrinktus receptus, kurių ingridientuose yra Vištiena. Surask ir išsirink savo nuomone geriausius receptus ir palik savo įvertinimą prie receptų! Galbūt tavo įvertinimas padės kitiems surasti gerus receptus, kurių jie dar nežino.
Nuoroda: http://www.geri-receptai.lt/receptas-naudojant/vistiena/1

GUOBAO viÅ¡tiena saldžiarÅ«gÅ¡Äiame padaže
Supjaustome griežinėliais vištienos file, sudedame į indą ir užpilame paruoštu marinatu ir pastatome į saldytuvą 2-3 valandoms. Prasimarinavusią vištiena užberiame dalimi krakmolo, kad ji apsivoliotų jame. Į įkaitusią keptuvę suberiame apvoliotus griežinėlius ir kepame ..
Recepto vertinimas:

SupjaustytÄ… juostelÄ—mis viÅ¡tienos krÅ«tinÄ—lÄ™ apkepinam svieste ar aliejuje (kas kam priimtiniau). Ä® lÄ—kÅ¡tÄ™ sudedam salotas, keleta anÄiuvių (5-6), džiÅ«vesÄ—lių, apÅ¡lakstome Cezario padažu, sudedame viÅ¡tienos juosteles, ant virÅ¡aus užberiame tarkuoto parmezano sÅ«rio ir ..
Recepto vertinimas:

Iš sriubos rinkinio, svogūno, lauro lapų verdamas sultinys, apie 1,5 valandos. Išvirus išimami kaulai, nuimama mėsa ir supjaustyta sudedama į sultinį. Morką sutarkuojame burokine tarka ir lengvai apkepame, sudedame į sultinį. Agurkus tai pat sutarkuojam burokine tarka, bulves s..
Recepto vertinimas:

KiniÅ¡ka viÅ¡tiena saldžiarÅ«gÅ¡Äiame padaže
Vištieną supjaustyti 1 centimetro dydžio gabaliukais. Užpilti spanguolių trauktine, 2 šaukštais sojos padažo, druskos pagal skonį. Palikti marinuotis 1 - 2 valandoms. 3 kiaušinius išplakti, įdėti 4 šaukštus kukurūzų krakmolo, 1 šaukštą sojos padažo, 1/2 šaukštelio ..
Recepto vertinimas:

MÄ—sÄ… sumalti kartu su pyragu, suberti pakepintÄ… svogÅ«nÄ…, įdÄ—ti prieskonių ir iÅ¡maiÅ¡yti. Kartais šį įdarÄ… keiÄia daržovÄ—s. Užminkius teÅ¡lÄ…, jÄ… 1 valandÄ… palaikyti, paskui labai plonai iÅ¡koÄiojus daryti koldÅ«nus. KraÅ¡tus patepti kiauÅ¡iniu ir virti pasÅ«dytame vand..
Recepto vertinimas:

Supjaustykite pipirÄ… ir svogÅ«nÄ…, pakepinkite aliejuje, kol suminkÅ¡tÄ—s. SudÄ—kite likusius ingredientus, iÅ¡skyrus vandenį ir kukurÅ«zinius miltus, ir lÄ—tai virkite apie 10 minuÄių. SumaiÅ¡ykite vandenį su miltais ir maiÅ¡ydami supilkite į padažą. UžvirinÄ™ virkite apie minutÄ™. P..
Recepto vertinimas:
Ryžius išvirti ir atvėsinti. Vištieną atskirti nuo kaulų ir supjaustyti nedideliais kubeliais. Kiaušinius , agurkus taip pat supjaustyti nedideliais kubeliais. Viską sudėti į indą ir užpylus majonezu išmaišyti. Galima pabarstyti šviežiais krapais. Skanaus..
Recepto vertinimas:
Aštriai rūgšti baltųjų kiniškų grybų sriuba su vištiena
IÅ¡verdame viÅ¡tienos sultinį. Grybus užpilame verdanciu vandeniu ir pamirkome 10-15 min ir supjaustome. ViÅ¡tienos krÅ«tinÄ—lÄ™ supajaustome plonomis juostelÄ—mis. Dedam pipirus, pilam actÄ…, aliejų, dedam Äili pipiriukÄ…, druska ir viÅ¡tienos krÅ«tinÄ—lÄ™ supjaustytÄ… juostelÄ—mis..
Recepto vertinimas:
Troškintos vištos širdelės su ryžiais
ViÅ¡tų Å¡irdutes supjaustykite ketvirtukais iÅ¡ilgai, morkas - Å¡iaudeliais. SvogÅ«nÄ… ir ÄesnakÄ… susmulkinkite. Å irdeles su sojos padažu, pipirais ir druska apkepkite keptuvÄ—je. SudÄ—kite svogÅ«nÄ… ir ÄesnakÄ…. Apkepkite. SudÄ—kite morkas. Gerai pamaiÅ¡ykite, supilkite į troÅ¡kintuvÄ… ir ..
Recepto vertinimas:
VoveraiÄių ir viÅ¡tienos užkepÄ—lÄ— su grietinÄ—le
1. Iškepame arba išverdame vištieną su prieskoniais (kad šie įsigertų į mėsą), jei kepame tai apibarstome ir kmynais.Tinka “vakarykštė” vištiena. Nuimame nuo kaulų mėsą -smulkiai supjaustome. 2. Išverdame bulves (žinoma su druska arba sultinio kubeliu).Galima bebaigiant virti id..
Recepto vertinimas:
Vištos krūtinėlė padalinama į dvi dalis. Kiekviena dalis įpjaunama, išklojama, išmušama iš abiejų pusių. Paruošti gabalai įtrinami prieskoniais, ištepami majonezu. Į įpjovos vidų įdedami fermentinio sūrio ir sviesto gabalėliai. Dalys suglaudžiamos ir suplojamos su muštuku ka..
Recepto vertinimas:

Kinietiški vištienos sparneliai
Sparnelius trumpai (0,5 val) palaikyti apibarsÄius paukÅ¡tienos prieskoniais ir Äesnaku. SudÄ—ti į pasÅ«dytÄ… verdantį vandenį ir apie 8 min. apvirti. Nuvarvinti vandenį ir sudÄ—ti į įkaitintÄ… keptuvÄ™ su aliejumi. Apskrudinti. baigiant skrudinti į keptuvÄ™ supilti prieÅ¡ tai iÅ¡maiÅ¡ytÄ… ..
Recepto vertinimas:
Morkas sutarkuojame ir pakepiname su pjaustytais svogūnais.Išvirtą vištieną nuimame nuo kaulo,supjaustome gabalėliais ir pakepiname su prieskoniais.Į skardą kepimui dedame sluoksnį virtų ryžių,sluokksnį kepintos vištienos, sluoksnį morkų,kepintų su svogūnais, ir užpilame padažu(..
Recepto vertinimas:

Vištiena kinietiškai (satay)
ViÅ¡tienos krÅ«tinÄ—lÄ™ supjaustyti 1 cm ploÄio juostelÄ—m. SkystÄ… medų, sojos padažą, susmulkintus Äesnakus ir prieskonius sumaiÅ¡yti, kas mÄ—gsta aÅ¡triau gali įdÄ—ti daugiau pipirų ar net Äili. VisÄ… šį marinatÄ… užpilti ant viÅ¡tienos juostelių ir palaikyti mažiausiai 3 valandas. ..
Recepto vertinimas:
Mėsa supjaustoma gabalėliais, svogūnai žiedeliais. Mėsa išmaišoma su prieskoniais , sudedami svogūnai , supylamas kefyras, aliejus. Viskas gerai išmaišoma ir paliekame marinuotis. Po gerų 3-4 val. suverus ant iešmo galima kepti ant laužo. ..
Recepto vertinimas:
Užpilkite vištieną vandeniu, įpilkite pusę porcijos baltojo vyno, pridėkite pipirų, lauro lapų, svogūnų, saliero, druskos. Užvirinkite ir apie valandą troškinkite. Nuimkite puodą nuo ugnies, truputį ataušinkite ir supjaustykite vištieną smulkiais gabaliukais. Paruoškite apie..
Recepto vertinimas:
Šviežių kopūstų sriuba (Onutės)
Puse kopūsto supjaustome rupiau, bulves - kubeliais, susmulkiname smulkiai svogūną, sutarkuojame morką. Sudedame į puodą užpilame vandens iki daržovių viršaus. Užberiame svogūnus, lauro lapą, pipirus. Kai užverda ugnį sumažinti iki mažiausios. Virti 10 min. Pabaigoje sudedame viš..
Recepto vertinimas:
Lavašas su daržovių ir vištienos įdaru
KeptuvÄ—je pakepinti gabaliukais supjaustytÄ… viÅ¡tienÄ…, svogÅ«nÄ…, paprikÄ… ir pievagrybius (geriau, jei kiekvienÄ… iÅ¡ sudedamųjų dalių kepinsite atskirai). ViskÄ… sudÄ—ti į puodÄ…. Ten pat sudÄ—ti keptas pupeles, įdÄ—ti tris valgomuosius Å¡aukÅ¡tus grietinÄ—s ir troÅ¡kinti apie 15 min. VÄ..
Recepto vertinimas:
Filė pamušti. Žalumynus supjaustyti ir sumaišyti su sviestu. Ant vieno filė gabalo dėti sumaišyti mišinio, o ant viršaus kitą filė gabalą. Galus sulyginti. Kotletus pavilgyti kiaušinyje, džiūvėsėliuose ir kepti. Iškeptus patiekti su duonos riekelėmis. Skanaus. ..
Recepto vertinimas:
Vištienos krūtinėlė su ryžiais
IÅ¡virkite ryžius.GriežinÄ—liais supjaustykit svogÅ«nus ir uždÄ—kite kepti ant labai mažo kiekio aliejaus, papipirinkite ir truputÄ—li padruskinkite. Å iaudeliais susipjaustykite paprikas ir suberkite toliau kepti su svogÅ«nais.Po į 5min. į tÄ… paÄiÄ… keptuvÄ™ suberkite kubeliais supjaustytÄ…..
Recepto vertinimas:
Saldžiarūgštė vištiena (Ievos)
Vištieną supjaustykite kubeliais, apibarstykite prieskoniais ir palikite vienai valandai pasimarinuoti. Į polietileninį maišelį suberkite miltus ir krakmolą, pakratykite, kad susimaišytų. Tada sudėkite vištienos gabalėlius, suimkite maišelį už galų ir purtykite, kad mėsa tolyg..
Recepto vertinimas:
Į verdantį vandenį sudedame kubeliais supjaustytas bulves. Susmulkintą svogūną bei šiaudeliais supjaustytas morkas pakepame su aliejumi ir sudedame į sriubą. Verdame 7 min. Tuomet suberiame kubeliais supjaustytus raugintus agurkus, prieskonius ir verdame dar 2 min. Sriubą galime paskanint..
Recepto vertinimas:
Vištienos krūtinėlės karališkai
ViÅ¡tienos krÅ«tinÄ—les iÅ¡kepti keptuvÄ—je ir atidÄ—ti, į didelÄ™ keptuvÄ™ sudÄ—ti supjaustytÄ… svogÅ«nÄ…, susmulkintÄ… ÄesnakÄ… (galima iÅ¡spausti) ir truputį pakepti. Paprikas supjaustyti juostelÄ—mis ir pakepti kol Å¡iek tiek suminkÅ¡tÄ—s. Tada pilti grietinÄ—lÄ™ ir pomidorų pastÄ…, Å¡iek ti..
Recepto vertinimas:
Egzotiška kalakuto krūtinėlė
MÄ—sÄ… nuplauti, apÅ¡laksyti romu ir 2 h palaikyti Å¡aldytuve. ÄŒesnakÄ… smulkiai sukapoti, svogÅ«nus supjaustyti. Išėmus, mÄ—sÄ… apibarstyti pipirais, druska ir pakepinti aliejuje. Baigiant kepti suberti svogÅ«nus, ÄesnakÄ…. ViskÄ… troÅ¡kinti, įmetus Å¡aukÅ¡tÄ… sviesto, supylus romÄ…. PatroÅ¡k..
Recepto vertinimas:
Vištą paruošti. Įdarui skirtus vištos skilvį, širdį, sparnus ir kaklą pusiau išvirti. Apvirtą mėsą, pakeptas svieste kepenėles ir žalią nuimtą nuo kaulų mėsą sumalti. Į išsuktą iki purumo sviestą sudėti maltos mėsos masę, piene mirkytą pyragą, kiaušinį ir viską gerai..
Recepto vertinimas: