Didžkukuliai, cepelinai

Ingridientai:

20 didelių bulvių,
druskos

Įdaras I

500 gramų jautienos nugarinės,
1 kiaušinio,
1 svogūno,
pipirų,
druskos,
mairūno,
Poros skiltelių česnako

Įdaras II

400 gramų varškės,
1 kiaušinis,
1 šaukštas sviesto,
druskos,
2 šaukštai sukapoto šviežio peletrūno arba mėtos (galima ir džiovintų)

Gaminimas

Išvirti 5 bulves su lupenomis, ataušinti, nulupti ir sumalti mėsmale.

Kitas bulves nuskusti ir smulkiai sutarkuoti. Išsunkti, bet neišpilti sulčių, atidėti jas 15 minučių, kol dugne nusės krakmolas. Tada sultis nupilti, o krakmolą kartu su išvirtomis bulvėmis suberti į tarkius. Truputį pasūdyti.

Formuoti nedidelio obuolio dydžio rutulius, suploti juos ir dėti po šaukštą mėsos arba varškės įdaro, kraštus gerai suspausti ir suformuoti pailgus didžkukulius. Sudrekinus delnus didžkukuliai lipdosi lengviau ir gražiau.

Įdaras I

Nugarinę sumalti per stambesnę mėsmalė , kad gautųsi stambesni gabaliukai. Svogūną sumalti mėsmale, įmušti kiaušinį ir sudėti prieskonius ir viską gerai išminkyti. Vietoj jautienos galima naudoti kiaulieną, bus riebesnis įdaras, su kalakutiena bus švelnesni, bet tada mėsą reikėtų sumalti smulkiai.

Įdaras II

Varškę pertrinti per sietelį arba sumalti, įmušti kiaušinį, įdėti sviesto, žalumynų ir druskos. Išmaišyti.

Didžkukulius dėti po vieną į verdantį vandenį.

Virti 25 - 30 minučių.

Sudėti į pusdubenį ir apipilti keliais šaukštais grietinės ar padažu.

Spirgučių padažas

Ingridientai

Didelis svogūnas,
300 gramų šoninės

Šoninę sukapoti smulkiais gabaliukais ir sudėti į įkaitintą keptuvę. Kepti ant nedidelės ugnies. Svogūną smulkiai supjaustyti ir taip pat suberti į keptuvę ir viską kepinti, kol šoninė apskrus. Baigus kepti galima paskaninti pipirais, druska, įmaišyit kelis šaukštus grietinės.

Daugiau apie cepelinus

» Cepelinai, didžkukuliai.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!