Uogienės, uogienä—s receptai

Čia rasi atrinktus receptus, priskirtus kategorijai uogienä—s. Surask ir iÅ¡sirink savo nuomone geriausius receptus ir palik savo įvertinimą prie receptų! GalbÅ«t tavo įvertinimas padės kitiems surasti gerus receptus, kurių jie dar nežino.

Nuoroda: http://www.geri-receptai.lt/receptai/uogienes/1

Puslapiai: 1 2 3

Pyragas su uogiene

Kiaušinius išsukame su cukrumi. Į kiaušinių ir cukraus masę sudedame uogienę, grietinę ir gerai išmaišome. Tada įmaišome miltus ir gesintą sodą. Tešla turi būti grietinės tirštumo. Sukrečiame tešlą į sviestu pateptą kepimo formą. Kepame 170 laipsnių karštumo orka..

Recepto vertinimas: 4

Pyragas su uogiene

Margariną sutarkuojame burokine trintuve, įdedame trynius, cukrų, dalimis pilame miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Tešlą išminkome ir padaliname į 3 dalis. Į vieną dalį įminkome kakavą. Viena šviesia tešlos dalimi išklojame skardą, dedame į orkaitę ir pusiau iškepame..

Recepto vertinimas: 3

Kriaušių ir bruknių uogienė

Bruknes užpilkite cukrumi ir virkite ant mažos ugnies apie 10 minučių. Tada nupilkite susidariusias sultis ir į jas suberkite kubeliais supjaustytas kriaušes. Virkite, kol kriaušės suminkštėja. Sudėkite bruknes, prieskonius, užvirinkite ir karštą uogienę sukrėskite į stiklaini..

Recepto vertinimas: 4

Cukinijų uogienė

Cukinijas nulupti, ispjauti seklas, supjaustyti nedideliais gabaliukais-kvadraciukais.Citrinas gerai nuplauti ir smulkiai supjaustyti kartu su zieve. Sudejus i puoda ir uzpylus cukru, virti.Sandariai uzdaryti stiklainiuose.(Ananasu skonis) (Erika)..

Recepto vertinimas: 3

Pyragas su vyšnių uogiene

Margariną ištrinti su cukrumi ir kiaušiniais. Grietinę išmaišyti su soda ir mišinį supilti į ankstesnį ruošinį. Supilti uogienę ir viską gerai išmaišyti. Pamažu dėti mltus ir maišyti kol tešla pasidaro grietinės tirštumo. Skardą ištepti aliejumi, pabarstyti džiūvėsėliai..

Recepto vertinimas: 2

Pyragas su uogiene

Tiesiog paprasčiausiai viską suminkyti.Tešla iškloti lygiai skardą.Truputi pakepti orkaitėje(~10min).Poto sukrėsti uogienę, tolygiai padengti pyrago padą.Pyragą kepti ~40min. 180 laipsnių orkaitėje.Poto gerai išplakti kiaušinio baltymą ir gražiai užtepti ant pyrago.Vel truputi pake..

Recepto vertinimas: 3

Aktinidijų uogienė

Ne visai sunokusias, bet pradejusias minksteti uogas nuplauti, nuskabyti ziedsoscius ir kotelius. Is vandens ir cukraus paruosti sirupa. Tuomet karstu sirupu uzpilti aktinidijas ir palaikyti 6-8 vai. Uogoms prisigerus sirupo, virti apie 20 min. ant silpnos ugnies. Pries baigiant virti suberti vanili..

Recepto vertinimas: 3

JUODŲJŲ SERBENTŲ UOGIENĖ

Uogas nuplauname ir ileidziame su sieteliu i karsta (70-80 C) vandeni, palaikome 2-3 minutes, kad suminkstetu odele. Is cukraus ir vandens isverdame sirupa, juo uzpilame uogas ir verdame, kol uogos pasidaro permatomos ir sirupas sutirsteja. Uogiene verdant nugraibome putas. Atvesusia uogiene sudedam..

Recepto vertinimas: 0

Agrastų uogienė

Imkite vienodai prinokusius, bet ne visiškai sunokusius agrastus. Pašalinkite kotelių liekanas ir taurelių likučius, agrastus labai gerai nuplaukite ir mediniu labai plonu virbu ar smeigtuku (ne metaliniu) subadykite. Tada užpilkite verdančiu vandeniu, kad suminkštėtų odelė. Taip paruoš..

Recepto vertinimas: 4

Pyragas su slyvų uogiene

Iš miltų , grietinės, kiaušinių (kiaušinius prieš tai galima išplakti iki putų, tešla tada bus puresnė) užmaišoma tešla, sudedama nugesinta soda (galima išmaišyti su grietine arba panaudoti kelis lašus acto). Į tešlą supilama uogienė ir vėl viskas išmaišoma iki vi..

Recepto vertinimas: 4

Braškių uogienė

Uogienei geriau tinka smulkesnės, apvalios, rūgštokos, tamsiai raudonos uogos, nes jų minkštimas tankesnis ir dėl to verdant jos mažiau ištyžta. Atrenkamos maždaug vienodo dydžio uogos, nuplaunamos ir, vandeniui nuvarvėjus, sudedamos į dubenį sluoksniais su cukrumi. Sekančią dieną ..

Recepto vertinimas: 2

Mėlynių uogienė 2

Is cukraus ir vandens isvirti sirupa. I verdanti sirupa berti nuplautas melynes porcijomis. Suberus paskutine uogu porcija, virti 5-7 min. ir 8-10 vai. palaikyti. Atvesinus virti ant silpnos ugnies, kol uogiene sutirstes iki reikiamo tirstumo (kai uogienes lasas ant lekstes islaiko savo forma). Kars..

Recepto vertinimas: 3

Meduolis su uogiene

Kiaušinius su cukrumi ištrinti. Paskui maišant sudėti uogienę, supilti ištirpintą sviestą, pieną, suberti kakavą, prieskonius, sodą, sumaišytą su miltais. Viską išmaišyti. Tešlą sudėti į sviestu išteptą ir džiūvėsėliais apibarstytą skardą ir kepti 40 minučių. Skanaus! ..

Recepto vertinimas: 4

Cukinijų uogienė su citrinomis

Cukinijas supjaustyti gabaliukais, supilti 200 g cukraus ir palaikyti vesioje vietoje, kol issiskirs sultys. Cukinijas uzvirti ir virti ant silpnos ugnies 4-5 min. Po to nuo ugnies nukelti ir palaikyti 10-12 vai. vesioje vietoje. Sultis nupilti, o cukinijas, suberus likusi cukru, vel uzvirinti ir le..

Recepto vertinimas: 0

AGRASTŲ UOGIENĖ - II

500 g cukraus suberiame ant mediniu pagaliuku subadytu uogu ir nakciai paliekame vesioje patalpoje. Kita diena susidariusias sultis nupilame, i jas supilame vandeni, suberiame likusi cukru ir verdame, kol nustos putoti.Po to sudedame uogas ir verdame, kol jos pasidarys permatomos...

Recepto vertinimas: 4

Keptas kalakutas su spanguolių uogiene ir bulvėmis

Paruošto kalakuto išorę ir vidų įtrinti druska ir palikti 2 valandoms. Suspausti krūtinkaulį, kad krūtinėlė taptų platesnė. Į kepimo skardoje įkaitintus riebalus dėti sviestu apteptą kalakutą, įpilti stiklinę vandens ir pašauti į įkaitintą orkaitę. Kepti kalakutą 2-3 valand..

Recepto vertinimas: 4

Juodųjų serbentų uogienė

Juodieji serbentai raškomi visiškai išsirpę. Uogos visiškai išsirpsta tik liepos antroje pusėje, tada jos ir raškomos uogienėms. Nuraškytos uogos palaikomos 3 paras paskleistos nestoru sluoksniu vėsioje patalpoje. Tada nuplaunamos, nubraukiamos nuo kotelių ir, nukarpius taurėlapių lie..

Recepto vertinimas: 0

SLYVŲ IR OBUOLIŲ UOGIENĖ

Obuolius nulupti ir isimti seklas, supjaustyti. Isimti slyvu kauliukus. Viska apibarstyti cukrumi ir palaikyti 8 val. kambario temperaturoje. Po to viska virti apie 20 min. Karsta uogiene supilstyti i stiklainiukus...

Recepto vertinimas: 4

AVIEČIŲ UOGIENĖ

Uogas sudeti i emaliuota puoda, berti 800 g cukraus ir laikyti vesioje vietoje apie 8 val. Susidariusias sultis nupilti ir jose kaitinant istirpinti likusi cukru. Sirupa atvesinti, i ji supilti uogas ir letai virti, kol uogiene sutirstes. Karsta uogiene supilstyti i stiklainiukus ir uzbaryti...

Recepto vertinimas: 3

Žemuogių uogienė

Zemuoges perrenkame, sudedame i dubeni (emaliuota arba molini), apslakstome spiritu, pabarstome cukrumi (100 g) ir laikome per nakti vesioje patalpoje. Is 400 g cukraus ir vandens isverdame sirupa. I karsta sirupa suberiame uogas ir uzverdame. Kai uzverda, inda nukeliame nuo virykles, nugraibome put..

Recepto vertinimas: 0

TRADICINĖ VYŠNIŲ UOGIENĖ

Vysnias nuplauti ir isimti kauliukus. I cukru supilti citrinu sultis ir virti, nuolat surenkant putas, kol prades tirsteti sirupas. Tada sudedame tarkuota citrinos zievele ir vysnias. Verdame ant silpnos ugnies. Kai uzverda nukeliame nuo ugnies ir truputi atvesiname, paskui dar uzverdame du kartus. ..

Recepto vertinimas: 4

Sausainiai su aviečių uogiene

Miltus persijoti ant lentos ir kauburėlio viduryje padaryti įdubimą. Į jį suberti cukrų bei vanilinį cukrų. Ant įdubimo kraštų sudėti gabalėliais supjaustytą šaltą sviestą ir gerai suminkyti vientisą trapią tešlą. Uždengus 1 val. laikyti šaldytuve. Orkaitę įkaitinti ik..

Recepto vertinimas: 0

Rabarbarų uogienė su apelsinais (Ramunės)

Rabarbarus nuplauti, nulupti, supjaustyti gabaliukais, dėti į keraminį indą ir sluoksniuoti su cukrumi. Uždengti ir laikyti per naktį šaldytuve. Apelsinų odelę nutarkuoti ir atsidėti. Likusį baltą apelsinų sluoksnį nulupti, apelsinus supjaustyti gabaliukais (sėklas, jeigu yra, išim..

Recepto vertinimas: 3

Svarainių uogienė

Nuplautus svarainius supjaustyti griezineliais, isimti seklaiizdzius ir pasaldintame vandenyje (1 l vandens 100 g cukraus) plikyti 5-8 min. Is vandens, kuriame buvo plikomi svarainiai, ir 800 g cukraus isvirti sirupa, pakaitinti iki virimo (bet neuzvirinti), sudeti svarainius ir 4-5 vai. palaikyti. ..

Recepto vertinimas: 0

Mėlynių uogienė

Uogos perrenkamos, nutraukomi koteliai, ir nuplaunamos. Po to suberiamos į dubenį, sluoksniuojant su cukrumi. Po 24 val., kai atsiranda sulčių, tame pačiame inde uogos lėtai kaitinamos, kol užverda. Tada sukratomos, nugraibomos putos, ir uogienė dar verdama 25--30 min., graibant putas ir ka..

Recepto vertinimas: 4

Puslapiai: 1 2 3