Didžkukuliai, cepelinai

Ingridientai:

7 - 8 žalios bulvės,
2 - 3 virtos bulvės,
druskos

Gaminimas

Nuskustos bulvės sutarkuojamos, nusunkiamos. Skystis neišpilamas, bet laukiama, kol nusės krakmolas. Kai krakmolas nusėda, skystis nupilamas, o krakmolas užpilamas stikline karšto pieno arba vandens. Virtos bulvės sumalamos mėsmale. Virtos, žalios bulvės ir užplikytas krakmolas sumaišoma, pasūdomą ir gerai išminkoma. Daromi nestori blyneliai, į vidų dedamas įdaras, kraštai užspaudžiami, vilgant rankas vandeniu, ir dedama j verdantį pasūdytą vandenį. Verdama 20 - 25 minutes.

Pastabos

Valgoma su spirgučiais arba tirpintu sviestu ir grietine. Didžkukuliai ruošiami su įvairiais įdarais:

Varškės įdaras

300 gramų varškės sūrio,
kiaušinis,
šaukštas grietinės,
20 gramų lašinių,
20 gramų sviesto,
0,5 šaukštelio peletrūno ar mėtų, druskos

Sūris sumalamas mėsmale, lašinukai paspirginami, sudedamas sviestas, grietinė, kiaušinis, peletrūnas ar mėtos, pasūdomą. Viskas gerai sumaišoma. Su varškės įdaru didžkukuliai valgomi su sviestu, grietine, spirgučiais, kefyru.

Grybų įdaras

50 gramų džiovintų ar 0,5 litro sūdytų grybų,
2 svogūnai,
100 gramų rūkytų lašinių,
2 šaukštai pyrago džiūvėsėlių,
kiaušinis,
druskos

Džiovinti grybai 1 — 2 val. pamirkomi. Po to tame pačiame vandenyje išverčiami. Jei grybai sūdyti, tai jie numirkomi ir išverdami. Lašinukai su grybais sumalami mėsmale, sudedami susmulkinti pakepinti svogūnai, kiaušinis, pyrago džiūvėsėliai. Viskas gerai sumaišoma. Valgoma su spirgintais lašinukais arba grietine.

Daržovių įdaras

2 morkos,
2 kopūsto lapai,
petražolės šaknis,
0,5 saliero,
2 svogūnai,
kiaušinis,
šaukštas pyrago džiūvėsėlių,
25 gramai sviesto,
šaukštas grietinės,
druskos

Daržovės išverčiamos, atvėsusios sumalamos mėsmale, įmušamas kiaušinis, suberiami pyrago džiūvėsėliai, sudedamas sviestas, supilama grietine, pasūdomą. Viskas sumaišoma.

Jautienos įdaras

300 gramų jautienos,
100 gramų varškės,
šaukštas grietinės,
mairūno ar maltų pipirų, druskos

Jautiena ir varškė sumalama mėsmale, supilama grietinė, įberiama mairūno, druskos. Viskas sumaišoma. Vietoj varškės galima dėti 2 virtas bulves. Valgoma su sviestu arba grietine.

Daugiau apie cepelinus

» Cepelinai, didžkukuliai.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!