Žuvis, å½uvio receptai

Čia rasi atrinktus receptus, kurių ingridientuose yra Žuvis. Surask ir išsirink savo nuomone geriausius receptus ir palik savo įvertinimą prie receptų! Galbūt tavo įvertinimas padės kitiems surasti gerus receptus, kurių jie dar nežino.

Nuoroda: http://www.geri-receptai.lt/receptas-naudojant/zuvis/1

Puslapiai: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Keptas karpis

Išvalytą, nuskustą ir gerai išplautą karpį įtriname druska, pipirais, susmulkintu česnaku ir 1/2 supjaustytos su žievele citrinos ir šaltai marinuojame per naktį. Morkas, svogūnus ir likusią nuluptą citrinos dalį susmulkiname ir sumaišome su majonezu, įdedame druskos, truputį..

Recepto vertinimas: 3

Orkaitėje keptas karpis

Išvalytą ir nuplautą karpį įtriname prieskoniais ir druska. Įdedame karpį į plačią, plokščiu dugnu lėkštę ir įpilame vyno tiek, kad pusė karpio būtų apsemta ir pastatome į šaldytuvą 12 valandų. Paskui išimame karpį iš vyno ir dedame į kepimo skardą, kepame orkaitėj..

Recepto vertinimas: 4

Žuvies užkepėlė

Žuvį supjaustyti gabalėliais. Morkas sutarkuoti burokine tarka. Ryžius apvirti. Porus supjaustyti žiedeliais . Sūrį sutarkuoti. Žuvį pabarstyti žuvies prieskoniais. Kepimo indą sutepti alyvų aliejumi ir pabarstyti trupiniais. Dėti sluoksniais: morkos, žuvis , porai , ryži..

Recepto vertinimas: 4

Karpis keptas folijoje

Karpį išvalome, nupjauname galvą. Ištriname prieskoniais, česnakais , pabarstome pipirais, drudska. Paliekame valandai marinuotis. Po valandos apšlakstome alyvų aliejumi ir įvyniojame į foliją ir kepame apie 1 val. karštoje orkaitėje (180C). Likus 10 min iki kepimo pabaigos, ..

Recepto vertinimas: 5

Keptas įdarytas karpis

Nuvalytas karpis išskrodžiamas pro pakaklę, išimama mėsa, nepažeidžiant stuburo ir odos (stuburas lieka), iš mėsos išrenkami kaulai ir ji sumalama, sudedamas piene išmirkytas ir nuspaustas pyragas, svieste (60 g) pakepintos prieskoninės daržovės, kiaušinis, įberiama prieskonių, dr..

Recepto vertinimas: 4

Žuvies tortas

Įjunkite orkaitę ir nustatykite 175° temperatūrą. Ištepkite pyrago formą sviestu ir pabarstykite džiūvėsėliais. Nedideliame puode ištirpinkite sviestą. Sudėkite sutrintus sausainius ir palikite masę atvėsti. Nuolat maišydami nedideliame puode ištirpinkite 125 g juodojo šoko..

Recepto vertinimas: 4

ORKAITĖJE KEPTAS KARPIS

Isvalyta ir nuplauta karpi itriname prieskoniais ir druska. Idedame karpi i placia ploksciu dugnu lekste ir ipylame vyno tiek, kad puse karpio butu apsemta ir pastatome i saldytuva 12 val. Paskui isimame karpi is vyno ir dedame i kepimo skarda, kepame orkaiteje 30 min., kuri yra ikaitinta iki 180 la..

Recepto vertinimas: 1

Įdarytas karpis

Karpį nuskusti, išvalyti ir nuplauti. Išimti žiaunas ir akis. Atsargiai nulupti karpio odą perpjaunant pagrindinį nugarkaulį prie uodegos ir galvos. Išimti iš žuvies mėsą ir kaulus. Svogūnus ir morkas smulkiai supjaustyti ir kepinti alyvų aliejuje (2/3 viryklės galingu..

Recepto vertinimas: 2

ORKAITĖJE KEPTA ŽUVIS SU DŽIŪVĖSIAIS

Isvalyta zuvi supjaustyti gabaleliais. Keptuva istepti aliejumi, apiberti dziuveseliais ir dugna isdeti zuvimi. Pabarstyti ja dziuveseliais, svogunais, prieskoniais. Ant virsaus uzdeti dar viena sluoksni zuvies, gabalelius sviesto, apiberti dziuveseliais, uzpilti grietine ir iskepti orkaiteje. Tieki..

Recepto vertinimas: 5

Keptas karpis

Miltus persijoti per sietelį,suberk cukrų. Sviestą susmulkinti gabalėliais ir sudėti į dubenį. Pirštais suminkyti sviestą su miltais ir cukrumi. Nulupti obuolius, išimti sėklalizdžius ir supjaustyti skiltelėmis. Išsviestuoti kepimo formą. Padėti ją ant skardos.&..

Recepto vertinimas: 4

ŽUVIES FILĖ ALAUS TEŠLOJE

Miltus ismaisyti su alumi ir dviem ziupsneliais druskos, tesla uzdengti ir palikti 20 min. pastoveti. Kiausinio tryni atskirti nuo baltymo. Baltyma isplakti. Tryni imaisyti i alaus tesla, po to sudeti ir atsargiai imaisyti isplaktus daltymus. File pasudyti, papipirinti ir apslakstyti citrinos sultim..

Recepto vertinimas: 5

Kepta žuvis marinate

Žuvį supjaustykite, apibarstykite druska, pipirais, apvoliokite miltais ir kepkite aliejuje. Ataušintą dėkite į keramikinį indą, užpilkite marinatu ir palaikykite 3 – 4 valandas. Jei palaikysite ilgiau žuvis pasidarys minkštesnė. Marinatą nupilkite, pagardinkite druska, žuvį sudėki..

Recepto vertinimas: 2

ŽUVIES KOTLETAI

Viena paprika sumalti. LIkusiais paprikas smulkiai supjaustyti ir virti ant silpnos ugnies 10 min. Baigiant virti pasudyti ir papipirinti. Tada nukozti ir sudeti malta paprika. Svogunus smulkiai supjaustyti ir perlieti verdanciu vandeniu. Zuvies file apslakstyti sultimis ir palikti atsileisti. 2 ..

Recepto vertinimas: 4

Žuvies ir bulvių užkepėlė

I dubeni sudeti sviesta ir ji istipdinti.Supilti cukru, imusti kiausini, sudeti grietine, kepimo miltelius, miltus. Uzminkyti tesla, ja iskocioti, isspausti formeles ir kepti miltais pabarstytoje skardoje. Iskeptus sausainius atvesinti ir pertepti dzemu. Virsu tepti glajumi(apibarstyti kokoso drozle..

Recepto vertinimas: 4

Žuvis tešloje

ZUVIS SUPJAUSTOMA GABALELIAIS.VIRTOS MORKOS,PAPRIKA IR AGURKAS SUPJAUSTOMI SMULKIAIS KUBELIAIS.IMUSAMAS KIAUSINIS, IDEDAMI MILTAI, VANDENS PILAMA TIEK KAD MASE GAUTUOS GRIETINES TIRSTUMO. LYDEKA PAMIRKOME TESLOJE IR DEDAME I KEPTUVE,ANT VIRSAUS DAR PO TRUPUTI UZDEDAME TESLOS. IR KEPAME KOL GRAZIAI ..

Recepto vertinimas: 2

Žuvies kotletai

Žuvį be odos ir kaulų 2 kartus sumalame su piene iÅ¡mirkytu batonu, įmuÅ¡ame kiauÅ¡inius, įberiame druskos, pipirų, supilame grietinėlę ir viską gerai iÅ¡maiÅ¡ome. Formuojame kotletus, apvoliojame kiauÅ¡inių plakinyje, paskui džiuvėsėliuose ir kepame įkaitintame aliejuje apie 10 minuÄ..

Recepto vertinimas: 0

ŽUVIS ALAUS TEŠLOJE

Is miltu, kiausinio trynio, alaus, aliejaus, trupucio druskos sumaisykite tesla. Baigdami maisyti, sudekite isplakta baltyma. Tesla turi buti grietines tirstumo. Gabalais supjaustyta zuvi (smulkme nepjaustyta) pabarstykite maltais pipirais, apslakstykite citrinos sultimis ir, apvolioje tesla, apie 5..

Recepto vertinimas: 3

VIRTAS JAUČIO LIEŽUVIS PADAŽE

Jaucio liezuvi uzpilame verdanciu vandeniu ir verdame su prieskoninemis darzovemis ant vidutines ugnies 2 valandas. Virta jaucio liezuvi nulupame ir supjaustome griezineliais. Padazui miltus pakepiname su sviestu, atskiedziame sultiniu, pridedame majonezo, grietines, beriame cinamono, verdame ant si..

Recepto vertinimas: 5

Žuvies salotos (pigiai, skanu ir greitai)

Konservuota zuvi su visu aliejum deti i pailga lekste, su sakute susmulkinti ir tolygiai paskirstyti po lekste.Labai plonais griezineliais supjaustyti svoguna, i svoguna ipilti sauksteli acto ir pabarstyti maltais pipirais. Svogunus plonu sluoksniu deti ant konservuotos zuvies.Nulupti ir burokine ta..

Recepto vertinimas: 4

Aukštaitiška žuvienė

Žuvis išvaloma, sudedama į šaltą vandenį ir užverdama. Virti apie 1,5 val. Įdedama svogūnai, lauro lapai, drukos pagal skonį. Kai sultinys išverda, nukošiama. Į nukoštą sultinį sudedami ryžiai, smulkiai supjaustytos morkos. Kai ryžiai išverda supylamas pienas, pipirai..

Recepto vertinimas: 5

Ypatingas jautienos liežuvis

Liežuvis gerai nuplaunamas ir įtrinamas sausu marinatu, t.y. prieskonių mišiniu (susmulkintais lauro lapeliais, maltais pipirais, grūstu česnaku), sumaišytu su druska, cukrum ir citrinos rūgštimi. Liežuvis dedamas į emaliuotą indą, lengvai paslegiamas ir palaikomas 10—12 val. žemoj..

Recepto vertinimas: 3

GRIETINĖJE TROŠKINTAS KARPIS

Zuvi nuskusti, isskrosti ir nuplauti. Puoda iskloti svoguno, morkos, petrazoles griezineliais. Ant ju sudeti karpio gabalelius ir uzpilti stikline vandens. Pavirus 10 min. prideti sviesto, grietines, druskos ir apie valanda troskinti. Reikia stebeti, kad zuvis neprisviltu. Baigiant virti, puoda su z..

Recepto vertinimas: 4

TROŠKINTA ŽUVIS

Išskrostą ir nuskustą žuvį įtrinti prieskoniais ir pusvalandį palaikyti šaldytuve. Tada išimti jos kaulus.Keptuvėje pakepinti svogūnus su grybais (jei šie švieži). Juos su sutarkuotu sūriu sudėti į žuvies vidų. Žuvį - į majonezu išteptą stiklinį indą ir troškinti orkaitėj..

Recepto vertinimas: 5

KEPTA ŽUVIS SU DARŽOVĖMIS

Zuvi pamarinuosime is anksto. Atsildyta, nuplauta ir apsausinta zuvies file reikia apslakstyti citrinos sultimis arba slakeliu acto ir pjaustyti nemazais gabaliukais. Apibarstome "Vegetos" arba kitokiais zuviai skirtais prieskoniais. Ne per smulkiai supjaustome visas svogunu galvutes. Svogunus beria..

Recepto vertinimas: 4

VIRTAS LIEŽUVIS KRIENŲ-GRIETINĖLĖS PADAŽE

Liezuvj supjaustome pailgomis juostelemis. I troskintuva sudedame krienus ir supilame grietinele, sudedame supjaustyta liezuvi, troskiname 3 minutes. Tiekiame su darzovemis ir ryziais...

Recepto vertinimas: 3

Puslapiai: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10