Armėniška sriuba

Ingridientai:

500-700g jautienos antrekoto arba avienos
1 baklažano
2 saldžių paprikų
1 didelių morkų
2-3 bulvės
2 galvos svogūnų
2 aitriosios paprikos (čili)
0,5l pomidorų pastos
baziliko
pipirų
lauro lapų
druskos
2,5 l vandens
alyvų aliejaus

Paruošimo būdas:

Į puodą supilti vandenį , sudėti mėsą ir užvirti . Sultinis bus skanesnis jei mėsa dedama į šaltą vandenį ir užverdama. Užvirus sudedami į verdamą sultinį svogūnai, pipirai, lauro lapai. Tuo metu kol sultinys verda daržoves supjaustomos , išskyrus aitrią papriką ir bulves, ir apkepame, kiekvienas daržoves atskirai atskirai alyvų aliejuje. Mėsa verdama kol suminkštės. Išimama iš sriubos atskiriama nuo kaulo ir supjaustoma kubeliais, vėl sudedama į sultinį. Sudedamos apkeptos daržovės, kubeliais supjaustytos bulvės, aitri paprika (nepjaustyta). Kai bulvės suminkštėja sudedama pomidorų pasta ir gerai išmaišoma, dar paverdama apie 15 min ir prieš pabaigą suberiamas bazilikas, druska. Tai gana tiršta ir soti sriuba.
Skanaus!

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

algis 2013-10-18 03:21:56
cia ne chaslama o velnias zino kas sugalvok varda savo sriubai