Grybai, grybå³ receptai
Čia rasi atrinktus receptus, kurių ingridientuose yra Grybai. Surask ir išsirink savo nuomone geriausius receptus ir palik savo įvertinimą prie receptų! Galbūt tavo įvertinimas padės kitiems surasti gerus receptus, kurių jie dar nežino.
Nuoroda: http://www.geri-receptai.lt/receptas-naudojant/grybai/1

Vieną kilogramą bulvių švariai nuplauname ir išverdame su lupena, ataušiname ir sumalame mėsmale. Likusias bulves nulupame ir sutarkuojame smulkia tarka. Tarkius išspaudžiame per merliuką, kuo sausiau. Bulvių sultims duodame pastovėti, kad nusėstų krakmolas. Tada sultis nupilame ..
Recepto vertinimas:

Kiaušinių trynius išsukti su cukrumi. Į grietinę suberti sodą, išmaišyti ir supilti trynius. Sviestą išlydyti, bet neįkaitinti, supilti į išsuktą kiaušinių ir grietinės tyrę, suberti vanilinį cukrų, miltus ir minkyti tešla kaip makaronams. Grybukus galima kepti ir ska..
Recepto vertinimas:
Ruginei juodai duonai išpurenti vartojamas tik raugas — paskutinio kepimo duonos tešlos 1/2—1 kilogramo didumo bandelė, kuri paliekama išplautame duonkubilyje ir laikoma sausoje šaltoje (ne žemesnėje kaip 0°C) vietoje iki kito kepimo. Per tą laiką bandelės paviršius apdžiūsta..
Recepto vertinimas:
Raugintų kopūstų troškinys
Džiovintus grybus isbrinkinti mažame kiekyje vandens. KiaulÄ—s ausis, kojas, uodegas gerai nuplauti, supjaustyti nedideliais gabalais ir virti sipna liepsna apie 1,5 valandos nedideliame kiekyje vandens pageidautina be druskos (paprastai kopÅ«stai bÅ«na sÅ«rÅ«s). Ä®dÄ—ti lauro lapų, kvapniÅ..
Recepto vertinimas:

Avižinių dribsnių kotletai (sveikuoliškas)
Dribsnius užplykyti grybų sultiniu (kubelį ištipinti karštame vandenyje) ir palikti 5 valandoms. Į dribsnius dėti kiaušinius, smulkiai supjaustytus svogūnus. Išminkyti ir formuoti kotletus. Kepti aliejuje...
Recepto vertinimas:
LaÅ¡iniukus supjaustyti kubeliais ir pakepinti. SudÄ—ti grybus, smulkintus svogÅ«nus ir viskÄ… troÅ¡kinti. Baigiant troÅ¡kinti, įberti miltų, įdÄ—ti prieskonių, iÅ¡maiÅ¡yti ir dar keletÄ… minuÄių troÅ¡kinti. Ä® troÅ¡kinį įpilti skysÄio ir 10 minuÄių pavirinti. Paskiausiai įdÄ—ti gr..
Recepto vertinimas:
Aštriai rūgšti baltųjų kiniškų grybų sriuba su vištiena
IÅ¡verdame viÅ¡tienos sultinį. Grybus užpilame verdanciu vandeniu ir pamirkome 10-15 min ir supjaustome. ViÅ¡tienos krÅ«tinÄ—lÄ™ supajaustome plonomis juostelÄ—mis. Dedam pipirus, pilam actÄ…, aliejų, dedam Äili pipiriukÄ…, druska ir viÅ¡tienos krÅ«tinÄ—lÄ™ supjaustytÄ… juostelÄ—mis..
Recepto vertinimas:
Bolonese padažas gaminamas taip GilesnÄ—je keptuvÄ—je ar vidutinio didumo puode svieste pakepinamas svogÅ«nas, sutarkuota per burokinÄ™ trintuvÄ™ morka, susmulkintas Äesnakas. DaržovÄ—ms apkepus, sudedamas farÅ¡as, susmulkinti grybai (džiovintus grybus prieÅ¡ tai reikia derai iÅ¡mirky..
Recepto vertinimas:
Kopusta sutarkuoti per burokine tarka, sudeti likusius produktus. Formuoti kotleto formos kukuliukus ir deti i ikaitinta keptuve.Padazas:I keptuveje ikaitinta alieju deti sauksta miltu, sauksta sviesto arba margarino, sauksta grietines ir supilti 0,5 stiklines grybu sultinio. Viska be perstojo maisy..
Recepto vertinimas:

IÅ¡ miltų, kiauÅ¡inių ir vandens užminkoma teÅ¡la. Grybai nuplaunami, iÅ¡verdami, kumpis smulkiai sukapojamas (jeigu liesas, pridedama laÅ¡inių), sumaiÅ¡omas su kapotais grybais, įmuÅ¡ami kiauÅ¡iniai, pasÅ«doma, įberiama pipirų, iÅ¡maiÅ¡oma ir daromi koldÅ«nai. Dedami į verdantį pasÅ«dytÄ..
Recepto vertinimas:
Lavašas su daržovių ir vištienos įdaru
KeptuvÄ—je pakepinti gabaliukais supjaustytÄ… viÅ¡tienÄ…, svogÅ«nÄ…, paprikÄ… ir pievagrybius (geriau, jei kiekvienÄ… iÅ¡ sudedamųjų dalių kepinsite atskirai). ViskÄ… sudÄ—ti į puodÄ…. Ten pat sudÄ—ti keptas pupeles, įdÄ—ti tris valgomuosius Å¡aukÅ¡tus grietinÄ—s ir troÅ¡kinti apie 15 min. VÄ..
Recepto vertinimas:
Vegeles gabalus apslakstykite citrinos sultimis ir palaikykite 30 min. Sudytame vandenyje virkite prieskonines darzoves ir prieskonius. Po 15 min. sudekite zuvies gabalus ir troskinkite. Isvirusia zuvi isimkite ir sudekitei pailga pusdubeni. I sultini maisydami iberkite miltu, supilkite vyna ir, ibe..
Recepto vertinimas:
Sumaišome miltus, žiusnelį druskos, įmušame vieną kiaušinį, supilame pieną, tirpintą sviestą ir gerai išplakame plaktuvu. Įkaitintame aliejuje iškepame plonus lietinius. Kumpį supjaustome plonais šiaudeliais arba kubeliais, svogūną - smulkiai. Sūrį sutarkuojame, sumaišome su k..
Recepto vertinimas:
Plonus 1/2 cm storio mėsos griežinėlius išmušti, apibarstyti druska, pipirais. Ant kiekvieno uždėti kurio nors įdaro, suvynioti į tūtelę ir galą prismeigti mediniu smeigtuku. Jeigu mėsa gera, griežinėlių galus galima stipriau išmušti ir sudūrimo vietoje kita peilio puse prispaust..
Recepto vertinimas:
Kiaulienos suktinukai su grybais ir sūriu
Kiaulienos iÅ¡pjovÄ… supjaustyti, atmuÅ¡ti. SÅ«rį sutarkuoti, įmaiÅ¡yti į jį smulkiai pjaustytus pievagrybius, prieskonius, svogÅ«nus ir ÄesnakÄ…. Ä®daro masÄ™ sudÄ—ti ant atmuÅ¡tos iÅ¡pjovos gabaliuko, jį susukti taip, kad sÅ«riui iÅ¡tirpus jis neiÅ¡bÄ—gtų. Susmeigi dantu krapÅ¡tuku arba per..
Recepto vertinimas:
Mieles ištrinti su cukrumi ir pienu, palaikyti šiltai, kol pakils. Tada suberti miltus, druską, įpilti aliejaus ir minkyti 15-20 min. Kepimo skardą patepti aliejumi ir ant jos rankomis suformuoti tešlą. Svogūnus, šampinjonus supjaustyti žiedeliais, pabarstyti druska ir palikti 5 min. Pom..
Recepto vertinimas:
Nuskustos bulvės sutarkuojamos, nusunkiamos. Skystis neišpilamas, bet laukiama, kol nusės krakmolas. Kai krakmolas nusėda, skystis nupilamas, o krakmolas užpilamas stikline karšto pieno arba vandens. Virtos bulvės sumalamos mėsmale. Virtos, žalios bulvės ir užplikytas krakmolas suma..
Recepto vertinimas:
Sumaišome kiaulienos ir jautienos faršą. Česnaką sutarkuojame ir kartu su vandeniu įmaišome į mėsą. Iš šios masės suformuojame netikrą zuikį. Jį perskiriame per vidurį ir įdarome pailgais gabalėliais pjaustyta morka, tarkuotu sūriu, susmulkintais grybais. Įdedame kelias džiov..
Recepto vertinimas:
Aistės guliašas iš vištienos (4-5 porcijos)
Vistienos file supjaustome kubeliais, pabarstome prieskoniais ir kepame ant stiprios ugnies 2 min. viena kubeliu puse, tada kita, kol pabaltuos.Tada dedame i keptuve ketvirciais supjaustytus pievagrybius, supjaustytas paprikas. Truputi pakepus reik ipilti i keptuve grietinele (neplakta) arba grieti..
Recepto vertinimas:
Isvirti makaronus.Padazui - sviesta istirpinti, ideti sauksta majonezo, sauksta pomidoru padazo, sugrusti cesnaka, iberti vegetos pagal skoni, sutarkuoti suri ir virti maisant kol viskas uzvirs. Tada padaza supilti ant isvirtu makaronu ir dar pakaitinti kol viskas ismaisoma (2-3min.).P.S. galima det..
Recepto vertinimas:
Svogunus nulupame, supjaustome ir kepame aliejaus ir sviesto misinyje. Kai svogunai apkepa sudedame pjaustytus pievagrybius, bulves, dar siek tiek pakepiname. Apkepe ipilame 90 g vandens, pilame grybu sultini, iberiame prieskoniu ir uzverdame. Nukeliame, pertriname per sieteli, vel pilame i puoda ip..
Recepto vertinimas:
Kiaulienos vyniotinis (RamunÄ—s)
Iš nugarinės išimti kaulus, mėsą apibarstyti druska su prieskoniais. Ant viršaus sukrauti įdarą - sūdytą liežuvį, slyvas be kauliukų, obuolius, kumpio arba dešros griežinėlius ir kt. Galima dėti ir kelis skirtingus pagal skonį įdaro sluoksnius. Mėsą suvynioti ir surišti. Vyni..
Recepto vertinimas:
Šokoladiniai meduoliai „Grybukai“ (Jūratės)
MaiÅ¡ant kaitinti medų, sviestÄ… ir cukrų kol iÅ¡tirps (geriau cukrų prieÅ¡ tai sumalti). AtvÄ—sinti. Suberti miltus, sumaiÅ¡ytus su kepimo milteliais, prieskonius, rieÅ¡utus, kiauÅ¡inį. Gerai iÅ¡minkyti ir palikti 2 valandoms. IÅ¡koÄioti 1cm storio lakÅ¡tÄ… ir iÅ¡spausti grybukų formeles. J..
Recepto vertinimas:
Pievagrybius išvirti 3 stiklinėse vandens, prieš tai jame ištirpdžius 1 šaukštą sviesto. Virti iki užvirimo ir dar 5-7 minutes. Išvirus nukošti. Grybus smulkiai supjaustyti. Kitame inde ištirpinti 1 šaukštą sviesto, pakepinti miltus, pilti 2 stiklines vandens, kuriame virė grybai, u..
Recepto vertinimas:
Kiniškai paruošta kalakutiena
Mėsą nuplauti, nusausinti, supjaustyti nedideliais plonais gabaliukais, sudėti į dubenėlį, užpilti sojų padažu, degtine, pabarstyti druska, cukrumi, pipirais, sumaišyti ir palikti 30 min. Tada paruošiame daržoves ir grybus. Morkas nuskusti ir supjaustyti šiaudeliais. Voveraites nuvalyt..
Recepto vertinimas: