Blynai, sklindžiai, blynai, sklindå¾iå³ receptai

ÄŒia rasi atrinktus receptus, priskirtus kategorijai blynai, sklindå¾iai. Surask ir iÅ¡sirink savo nuomone geriausius receptus ir palik savo įvertinimÄ… prie receptų! GalbÅ«t tavo įvertinimas padÄ—s kitiems surasti gerus receptus, kurių jie dar nežino.

Nuoroda: http://www.geri-receptai.lt/receptai/blynai-sklindziai/1

Puslapiai: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Cepelinai

Vieną kilogramą bulvių švariai nuplauname ir išverdame su lupena, ataušiname ir sumalame mėsmale. Likusias bulves nulupame ir sutarkuojame smulkia tarka. Tarkius išspaudžiame per merliuką, kuo sausiau. Bulvių sultims duodame pastovėti, kad nusėstų krakmolas. Tada sultis nupilame ..

Recepto vertinimas: 4

ÄŒirviniai blynai

Ä®muÅ¡ti kiauÅ¡inius į dubenį, įberti cukraus, įdÄ—ti žiupsnelį druskos. ViskÄ… gerai iÅ¡plakti. Supilti pienÄ…, Å¡iek tiek paplakti, įberti miltus. Gerai iÅ¡plakti, kad neliktų nÄ— gabalelio miltų. Ä®berti vanilinį cukrų, dar įdÄ—ti aliejų. Po to kepti. Tai yra tradiciniai Ä..

Recepto vertinimas: 4

ŽemaiÄių blynai

: Glaistas Visas miÅ¡inys iÅ¡maiÅ¡omas ir užvirinamas. TeÅ¡la TeÅ¡la daroma naminių makaronų kietumo. Minkoma 1 - 1,5 val. taip, kad koÄiojant nereiktų pabarstyti miltų. TeÅ¡la iÅ¡koÄiojama iki plonumo (permatomumo). SupjausÄius į norimos formos lapelius (geriausia ..

Recepto vertinimas: 4

Čirviniai blynai (valfliai, širdelės)

Sviestas gerai ištrinamas, mušama po trynį, suberiamą druska ir sukama. Sukant pamažu supilamas pienas ar grietinėlė, suberiami miltai ir prieskoniai. Prieš kepant sudedami išplakti baltymai ir atsargiai sumaišomi su tešla. Įkaitinta vaflinė keptuvėlė patepama riebalais (al..

Recepto vertinimas: 4

Naminis kebabas

Kiaulienos - verÅ¡ienos faršą pakepinti. KopÅ«stÄ… supjaustyti, uždÄ—ti pomidorų padažo ir majonezo, druskos ir viskÄ… iÅ¡maiÅ¡yti. AgurkÄ… sutarkuoti. ViskÄ… sudÄ—ti ant tortilijos blyno, susukti jį, persmeigi dantų krapÅ¡tuku, kad laikytusi ir kepti mikrobangų krosnelÄ..

Recepto vertinimas: 3

Velykų boba

Miltus persijoti. Mieles sudėti į šiltą vandenį . Po truputį į pieną pilti miltus, druską, žiupsnelį cukraus. Užminkyti tešlą, padėti šiltai kol iškils. Trynius išplakti su cukrum, plakant supilti pašildytą sviestą , smulkintus migdolus, smulkintus kardamonus, nutarku..

Recepto vertinimas: 3

''Medaus'' tortas

TeÅ¡los ruoÅ¡imas Ant garų iÅ¡tirpinti sviestÄ…, įmuÅ¡ti kiauÅ¡inius ir maiÅ¡ant įberti cukraus, medaus, sodos. Po to maiÅ¡ant berti po stikline miltų. TeÅ¡lÄ… iÅ¡koÄioti į blynus (lengviau koÄioti kai teÅ¡la Å¡ilta) ir dÄ—ti kepti į orkaitÄ™. IÅ¡keptus blynus paliekam atvÄ—s..

Recepto vertinimas: 2

Namie ruošti kibinai, pyragėliai su mėsa

Sudedame margariną, sudedame grietinę ir 2 kiaušinius. Viską sumaišome, įpilame miltų ir viską suminkome. Kol gaunasi minkoma tešla ir turėkite omenyje, kad tešlą reikia minkyti greitai nes sviestas ar margarinas greitai tirpsta ir atrodo, kad reikia vis daugiau ir daugiau miltų. Tešl..

Recepto vertinimas: 4

Žemaičių blynai su varške

I sumaltas bulves imusti 3 kiausinius, iberti krakmolo, druskos ir ismaisyti.I varske imusti 1 kiausini, iberti kmynu, druskos ir gerai ismaisyti. Is paruostu bulviu padaryti apvalius blynelius, ideti varskes ir sulenkus gerai apspausti krastus. Blynus apvolioti miltuose ir kepti riebeluose.Valgomi ..

Recepto vertinimas: 4

Lietiniai su bananais

KiauÅ¡inius iÅ¡plakti su trupuÄiu druskos ir cukraus , suberti miltus supilti aliejų . Pieno pilti tiek , kad teÅ¡la bÅ«tų grietinÄ—s tirÅ¡tumo . IÅ¡ Å¡ios teÅ¡los kepti lietinius blynelius . Bananus perpjauti iÅ¡ilgai per pusÄ™ . KiekvienÄ… puselÄ™ įvynioti į lietinį blynelį . Ke..

Recepto vertinimas: 4

Blyneliai su varške

Gaminimas: Lietinių su varÅ¡ke įdarui dar reiks: 500g varÅ¡kÄ—s, 2 kiauÅ¡iniai, druska, vanilinis cukrus. Ä® miltus sudedami kiauÅ¡inio tryniai ir maiÅ¡ant pilamas pienas, atskiestas vandeniu, pasÅ«doma, gerai iÅ¡plakama, sukreÄiami iÅ¡plakti baltymai. KeptuvÄ— įkaitinama ir patepama ant aliej..

Recepto vertinimas: 4

Vištienos kepsniukai

Vistienos krutinele supjaustom plonom juostelem, ne ilgesnem, kaip 5cm. Svogunus supjaustom pusziedziais, susmulkinam cesnaka.Viska sudedam i dubeni, pridedam majonezo, prieskoniu, gerai ismaisom ir paliekom 2-3 valandom saldytuve. Po 2-3 valandu imusam kiausinius, idedam krakmola sumaisom, formuoja..

Recepto vertinimas: 3

Å okoladinis tortas

Minkštą sviestą išsukti su cukrumi, sukant įmušti po vieną kiaušinį. Į masę supilti pieną, suberti persijotus miltus su kepimo milteliais, sudėti sukapotus lazdyno riešutus ir kakavos miltelius. Gautą tešlą supilti į sviestiniu popieriumi išklotą tortinę formą. Kepti apie 1..

Recepto vertinimas: 5

Didžkukuliai, cepelinai

Nuskustos bulvės sutarkuojamos, nusunkiamos. Skystis neišpilamas, bet laukiama, kol nusės krakmolas. Kai krakmolas nusėda, skystis nupilamas, o krakmolas užpilamas stikline karšto pieno arba vandens. Virtos bulvės sumalamos mėsmale. Virtos, žalios bulvės ir užplikytas krakmolas suma..

Recepto vertinimas: 4

Žuvies tortas

Įjunkite orkaitę ir nustatykite 175° temperatūrą. Ištepkite pyrago formą sviestu ir pabarstykite džiūvėsėliais. Nedideliame puode ištirpinkite sviestą. Sudėkite sutrintus sausainius ir palikite masę atvėsti. Nuolat maišydami nedideliame puode ištirpinkite 125 g juodojo šoko..

Recepto vertinimas: 4

Keptas baklažanas tešloje (foto)

Baklažaną gerai nuplauti ir nenulupus supjaustyti 0,5cm - 1cm storio griežinėliais. Miltus užpilti vandeniu, sudėti prieskonius, gerai išmaišyti (tešlos konsistencija turi būti panaši į jogurto). Taip pat į tešlą galima įdėti susmulkinto svogūno, ciberžolės, nuo kurios blynelia..

Recepto vertinimas: 5

Sklindžiai

Vandenį suÅ¡ildykite iki 40 laipsnių, sudÄ—kite druskÄ…, cukrų ir su trupuÄiu paÅ¡ildyto vandens iÅ¡trintas mieles. Pilkite miltus ir maiÅ¡ykite. Baigdami maiÅ¡yti supilkite tirpintÄ… sviestÄ…, iÅ¡maiÅ¡ykite iki galo, apibarstykite miltais ir pastatÄ™ Å¡iltai leiskite teÅ¡lai pakilti. Ä® keptuv..

Recepto vertinimas: 3

Blynai su cukinija

Cukiniją sutarkuojam su bulvine tarka. Įmušame kiaušinius, supylame pieną , druskos pagal skonį, cukrų ,miltų dedame tiek,kad tešla butų tiršta kaip grietinė, ir viską gerai išmaišome. Kepame įkaitintoje keptuvėje kaip ir papastai blynus. Skanu valgyti su grietine ar uog..

Recepto vertinimas: 4

Bandelelės su dešrelėmis

MielÄ—s užmaiÅ¡ome piene, suberiame cukrų, 100 ml pieno ir palaukiame kol pradÄ—s kilti. Tada supylame iÅ¡tirpdintÄ… margarinÄ…, likusius miltus ir gerai iÅ¡minkome. Palaukiame kol iÅ¡kils teÅ¡la. Kai teÅ¡la iÅ¡kyla, formuojame mažas bandeles - iÅ¡koÄiojame mažus blynelius , ant kur..

Recepto vertinimas: 4

Tortas „Napoleonas“

Tešla: Šaltą, kietą margariną stambiai sutarkuoti. Įdėti miltus, sojos pieną, druską. Padaryti tešlą. Padaryti is tešlos rutulį ir įdėti į šaldytuvą 1 valandai. Po valandos tešlą padalinti į 6, 7 dalis ir padaryti iš jų blynus. Iškepti juos orkaitėje.Kremas: sumaišyti šal..

Recepto vertinimas: 4

Vištiena, kepta tešloje

Vistienos file supjaustome ruozeliais. Pasigaminame tesla: isplakti kiausiniai, prieskoniai, majonezas, dalimis sudetas krakmolas. Tesla ismaisome iki blynu teslos tirstumo. I sia tesla sudedame supjaustyta vistiena ir palaikome siame marinate 10-15 min. Kepame keptuveje ar orkaiteje apverciant kol ..

Recepto vertinimas: 4

Tarkiniai blynai su mÄ—sa

Bulves nuskuskite, nuplaukite ir smulkiai sutarkuokite, taip pat sutarkuokite du svogÅ«nus ir Äesnako skilteles. Ä®maisykite kiausinius ir druskos pagal skonį. Ä® farsÄ… įdÄ—kite smulkiai pjaustyto svogÅ«no, galima ir pakepinto, pipirų, druskos, viskÄ… gerai ismaisykite, suformuokite ploksÄius ..

Recepto vertinimas: 4

Blyneliai su mÄ—sa

Ä® pasÅ«dytÄ… vandenį lÄ—tai berti kukurÅ«zų miltus, įpilti aliejaus, iÅ¡maiÅ¡yti, keletÄ… minuÄių pavirti. NuÄ—mus nuo ugnies apdengti ir atÅ¡aldyti. Ä®muÅ¡ti kiauÅ¡inį, atskiesti pienu taip, kad gautųsi blynų teÅ¡los tirÅ¡tumo masÄ—. IÅ¡kepti 6-8 cm skersmens blynus. VirtÄ… viÅ¡tienÄ… ir..

Recepto vertinimas: 2

Dietiniai avižiniai sausainiai (Jūratės)

Gautus rupius avižinius miltus sumaišyti su vandeniu (jo riekia tiek, kad tešla išeitų kaip blynams arba kaip skysta grietinė), įberti džiovintų vaisių. Viską išmaišius, šaukštu dėti po truputį tešlos ant kepimo popieriaus. Sausainius kepti orkaitėje kol šiek tiek pagels ir suk..

Recepto vertinimas: 4

KREMINĖ ŠPINATŲ SRIUBA

Ikaitiname keptuve ir i ja suberiame tarkuota suri, tolygiai issklaidome keptuveje. Kai suris issilydo, nukeliame ir paliekame atvesti. Svoguna supjaustome siaudeliais, bulves ir salierus supjaustome nedideliais griezineliais. I inda ipilame aliejaus ir sudedame darzoves, troskiname maisydami 6 minu..

Recepto vertinimas: 1

Puslapiai: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12