Chašlama

Ingridientai:

avienos arba jautienos - geriau su kaulu, bus skaniau,
šviežių pomidorų,
didesnė svogūno galva,
prieskoniai - juodieji, raudonieji pipirai, lauro lapai,
druskos

Gaminimas

Mėsą supjaustyti gabalais, svogūną perpjauti. Į katilo, dugną dėti pomidorus ant viršaus supjaustytą mėsą, svogūną, įpilti vandens, kad apsemtų, sudėti prieskonius, druską ir virti ant lėtos laužo ugnies uždengtą, kol mėsa nersis nuo kaulu - apie 3-4 valandas. Patartina isbandyti su aviena.

Pomidorai ištraukia avienos lajaus skonį. Produktų santykis - 1 kg mėsos, apie 1-1,5 kilogramo pomidorų. Bet čia griežto santykio nėra, improvizacijos reikalas.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Nerijus 2013-07-16 20:10:13

Tomas 2010-04-23 20:51:09
Galima ir su jautiena ir versiena ir kuo tik nori, as darau kartais su stirniena arba serniena, ir dar skaniau gaunasi nei "originalas" :)
o avieno sgali gaut kalvariju turguje, didesnese maximose, pvz aktopolis, iki bent jau jeruzalej tikrai yra, rimi zirmunuose ir t.t.
Jei jau darysi su aviena, pirk riebesne, riebalus atskirk nuo mesos, ir pradejus ruosti, ikaitink puoda, mesk riebalus i puoda,ir iscirskink juos, tada isgriebk spirgus, juos pasudyk, ir patiek prie alaus,visa kita daryk pagal recepta, tik mesa dek pirmiausiai, o bulves pacioj pabaigoj. visa kita improvizuok, ir dar, gerai butu kad turetum prieskoniu xmeli suneli, kitaip net panasumo nebus.

time 2009-06-05 15:25:07
Man labai patinka aviena,bet problema,kur ja nusipirkti?
Jetgu tureciau sios mesytes butinai isbandyciau.
Bet gal galima su jautiena,versiena.