25 rezultatų ieškant "sirupas"

Kriaušės su šokoladine varške

Nuluptos kriaušės perpjaunamos išilgai ir išimamos sėklidės. Užvirinama 1 stiklinė vandens, supilamos citrinos sultys, cukrus, vanilinis cukrus, sutarkuota citrinos žievelė. Į verdantį sirupą sudedamos kriaušės ir pavirinamos ant silpos ugnies 20 minučių. Aršaldytos sirupe kriauš..

Recepto vertinimas: 0

Serbiška manų kruopų chalva

Sumalti riešutai sumaišomi su manų kruopomis ir puode, nuolat maišant, paskrudinami. Kitame puode užvirinamas vanduo su cukrumi ir sviestu, verdantis sirupas maišant supilamas ant marių kruopų, puodas pastatomas ant ugnies ir sukant kaitinama, kol masė sutirštėja. Išvirusi chalva iškre..

Recepto vertinimas: 0

Zefyrai

Į šaldytą virintą vandenį supilti želatiną ir palikti 1,5 val. Cukrų įpilti į vandenį ir virti iki tol, kol pradės virti dideliais burbulais. Pabandymui paimkite ant šaukštelio truputį sirupo, panardinkite į šaltą vandenį ir rankomis susukite rutuliuką. Jeigu rutuliukas išlaik..

Recepto vertinimas: 0

Obuoliai karamelės sirupe

Obuoliai nulupami, šaukštu išimamos sėklidės. Puode silpnai parausvinamas cukrus, įpilamos 2 stiklinės vandens ir citrinos sultys. Į verdantį sirupą sudedamos obuolių puselės ir, uždengus puodą, patroškinama ant silpnos ugnies 10 minučių, žiūrint kad obuoliai nesutižtų. Išvir..

Recepto vertinimas: 0

Obuoliai vanilės padaže

Vidutinio dydžio obuoliai nulupami, šaukštu išimamos sėklidės. Vanduo su cukrumi ir vanile užvirinamas, sudedami obuoliai ir verdami ant silpnos ugnies, kol suminkštėja. Kiauru samčiu obuoliai išimami iš sirupo, sudedami į plokščią stiklinį pusdubenį, atvėsinami ir pridedama juod..

Recepto vertinimas: 0

Obuoliai vanilės padaže

Vidutinio dydžio obuoliai nulupami, šaukštu išimamos sėklidės. Vanduo su cukrumi ir vanile užvirinamas, sudedami obuoliai ir verdami ant silpnos ugnies, kol suminkštėja. Kiauru samčiu obuoliai išimami iš sirupo, sudedami į plokščią stiklinį pusdubenį, atvėsinami ir pridedama juo..

Recepto vertinimas: 0

Erškėtuogių uogienė

Uogos nuplaunamos, pašalinami koteliai bei lapų liekanos, uoga perpjaunama išilgai pusiau ir peiliuku iš vidaus išgramdomos plaukuotos sėklelės. Iš vandens ir cukraus išverdamas sirupas, į jį suberiamos paruoštos uogos ir 5 min. verdamos. Po to pastatoma vėsioje vietoje, kad uogos pris..

Recepto vertinimas: 1

Juodųjų serbentų uogienė

Juodieji serbentai raškomi visiškai išsirpę. Uogos visiškai išsirpsta tik liepos antroje pusėje, tada jos ir raškomos uogienėms. Nuraškytos uogos palaikomos 3 paras paskleistos nestoru sluoksniu vėsioje patalpoje. Tada nuplaunamos, nubraukiamos nuo kotelių ir, nukarpius taurėlapių lie..

Recepto vertinimas: 0

Spanguolių uogienė

Išsirpusios uogos perrenkamos ir nuplaunamos. Po to supiltos sietelyje įleidžiamos į karštą (85--90 C) vandenį 2--3 min., kad suminkštėtų odelė. Iš cukraus ir vandens (1 kg cukraus imama 1,5--2 stiklinės vandens) išverdamas sirupas, nugraibomos putos. Šiltu sirupu užpilamos paruoš..

Recepto vertinimas: 0

Šermukšnių uogienė

Uogienei uogos renkamos po pirmųjų šalnų -- pašalusios arba, surinkus anksčiau, prieš verdant palaikomos per naktį šaldytuve, kad sušaltų. Po to iš lengvo atšildomos, nuplaunamos ir nurenkamos nuo kotelių. Uogos užpilamos šaltu vandeniu ir kaitinamos, kol vanduo pradeda virti. Po to..

Recepto vertinimas: 0

Šviežių vaisių kompotas

Obuoliai ir kriaušės nulupami ir, išėmus sėklalizdžius, supjaustomi skiltelėmis, dubenėlyje užberiami trupučiu cukraus ir vaniliniu cukrumi. Iš vandens su žievelėmis, likusio cukraus bei prieskonių išverdamas sirupas ir perkoštas karštas užpilamas ant vaisių. Patiekiamas atšald..

Recepto vertinimas: 5

Sultingų uogų kompotas

Perrinktos uogos nuplaunamos kiaurasamtyje. Iš cukraus ir vandens išverdamas sirupas, karštas užpilamas ant paruoštų uogų ir uždengus laikoma šaltai 3—4 val. Pastabos: Sultingų uogų kompotą galima gaminti iš vienos rūšies uogų arba įvairių derinių, pridedant vaisių, ..

Recepto vertinimas: 4

Virti obuoliai su uogiene

Iš vandens ir cukraus išverdamas sirupas. Obuoliai nulupami, išpjaunami sėklalizdžiai (tik ką nulupti dedami į parūgštintą vandenį). Po to obuoliai sumetami į verdantį sirupą ir pakaitinami (neužvirinant), kol jie suminkštės. Išgriebti iš sirupo obuoliai sudedami į gražią lė..

Recepto vertinimas: 0

Duoninis tortas

Tryniai ištrinami su cukrumi, į juos sudedami prieskoniai. Duonos džiūvėsėliai sudrėkinami grietinėle ir ištrinami, kad pasidarytų purūs. Pusė jų supilama į trynius kartu su kakava ir išmaišoma. Baltymai gerai išplakami ir dedami į trynius, atsargiai maišant ir perpilant krakmol..

Recepto vertinimas: 0

Kokteilis "Apelsininis vynas"

Sudedame apelsinus supjaustytus kubeliais. Pilame gėrimus eilės tvarka. Pateikiant reikalingas šaukštelis ar smeigtukas vaisiams bei uogoms. Pateikiamas didelio pločio taurėse ir geriamas per šiaudelį. Šaltinis: http://www.coctail.lt ..

Recepto vertinimas: 0

Kokteilis "Marios"

Į taurę įpilti ryškia spalva nudažytą sirupą, o ant viršaus - visus su ledo gabaliukų sumaišytus gėrimus ir įdėti citrinos griežinėlį. Šaltinis: http://www.coctail.lt ..

Recepto vertinimas: 0

Kremas "Paukščių pienas" šventiniam stalui

Želatina išbrinkinama ir ištirpinama. Iš cukraus ir vandens išverdamas sirupas. Kiaušinių baltymai plakami, kol susidaro stangrios putos, po to supilama citrinos rūgštis, ištirpinta želatina, karštas sirupas ir plakam a, kol atvėsta. Po to sumaišoma su sviestu ir uogiene. Galima..

Recepto vertinimas: 0

VAISIŲ CUKRINUKAI ( CUKATOS)

Nulupe apelsinu ar citrinu zieveles, pamerkite i salta vandeni ir mirkykite pora dienu, kasdien pakeisdami vandeni. Po to uzpilkite svieziu saltu vandeniu ir virkite, kol suminkstes. Pasverkite. 250g zieveliu imkite 250g cukraus ir 1/2 stiklines vandens. Vandeni uzvirkite, supilkite cukru ir pavirki..

Recepto vertinimas: 4

CUKRAUS SIRUPAS

I inda suberti cukru, supilti vandeni, ismaisyti ir virti. Kai uzverda, nugraibyti putas, perkosti ir dar apie 10 minuciu pavirti. Atsaldyti, supilti i buteliuka, sandariai uzdaryti ir laikyti saltoje vietoje. Dazniausiai dedame i kokteilius, kaip nurodyta recepte...

Recepto vertinimas: 4

UOGŲ SIRUPAS

Uzvirinti vandeni, sudeti uogas ir lapus. Virti 7 minutes, nukelti nuo ugnies, nukosti, ideti cukru ir istirpinti. Pavirti 6 minutes. Sudeti citrinos rugsti ir dar pavirti 2 minutes. Tada supilstyti i butelius irsandariai uzdaryti. (Irena K.)..

Recepto vertinimas: 0

MOCHA

Piena pasildyti, sudeti cukru, vanilini cukru ir kakava, ismaisyti ir laikyti ant mazos ugnies kol pasidarys sirupas. Kava uzplikoma 250ml verdancio vandens. Kakavos sirupa padaliname pusiau ir supilame i dvi stiklines, po to ispilstome padalinta pusiau kava ir papuosiame plakta grietinele...

Recepto vertinimas: 0

TRADICINĖ VYŠNIŲ UOGIENĖ

Vysnias nuplauti ir isimti kauliukus. I cukru supilti citrinu sultis ir virti, nuolat surenkant putas, kol prades tirsteti sirupas. Tada sudedame tarkuota citrinos zievele ir vysnias. Verdame ant silpnos ugnies. Kai uzverda nukeliame nuo ugnies ir truputi atvesiname, paskui dar uzverdame du kartus. ..

Recepto vertinimas: 4

PERSIKAI SIRUPE

Is cukraus ir vandens isvirti sirupa. I stiklianius sudeti persikus, uzpilti karstu sirupu ir uzdaryti metaliniu dangteliu. Atausinti. Kita diena deti stiklainius i inda su vandeniu ir kaitinti apie 1 valanda, vel atausinti. Taip daryti 3 dienas, kol stiklainyje sutirstes sirupas...

Recepto vertinimas: 0

Trešnių sirupas

Tresniu sultis pakaitinti, istirpinti jose cukru ir citrinu rugsti, uzvirti, nugraibyti putas ir, ispilscius i iskaitintus stiklainius, sandariai uzdaryti. Stiklainius sustatyti apverstus ir taip laikyti, kol sirupas visai atves...

Recepto vertinimas: 0

Svarainių sirupas

Isvalytus svarainius supjaustyti plonais griezineliais, sumaisyti su cukrumi ir sudeti i stiklaini. Laikyti kambario temperaturoje, kol istirps cukrus. Cukrui istirpus laikyti vesioje vietoje 5-6 paras. Kai cukraus dedama 1 kg, nukosus sirupa supilti i svarius butelius, sandariai uzkimsti ir laikyti..

Recepto vertinimas: 4

Raktiniai žodžiai: sirupas