Grybai, grybå³ receptai
Čia rasi atrinktus receptus, kurių ingridientuose yra Grybai. Surask ir išsirink savo nuomone geriausius receptus ir palik savo įvertinimą prie receptų! Galbūt tavo įvertinimas padės kitiems surasti gerus receptus, kurių jie dar nežino.
Nuoroda: http://www.geri-receptai.lt/receptas-naudojant/grybai/15
Å iupininÄ— su mÄ—sa ir grybais
Iš kaulų, mėsos ir prieskoninių daržovių išvirti sultinį ir iškošti. Svogūną supjaustyti ir kartu su paruoštais grybais ir pomidorų tyre ištroškinti svieste. Jautieną, kumpį, pieniškas dešreles supjaustyti smulkiais gabalėliais. Raugintą agurką nulupti, išilgai perpjauti į ..
Recepto vertinimas:
Grybų, ryžių ir pomidorų apkepas
Iš ryžių išvirti birią košę. Paruoštus grybus ir porą supjaustyti šiaudeliais ir troškinti riebaluose, kol skystis išgaruos. Pomidorus supjaustyti gabalėliais. Įkaitintuose riebaluose pakepinti miltus, įpilti pieno, pavirinti ir, nukėlus nuo ugnies, praaušinti. Į praaušusį tirš..
Recepto vertinimas:
Grybus, svogūnus ir petražoles išvirti 4 stiklinėse vandens.Užvirus vandenį nukošti per sietelį. O grybus smulkiai supjaustyti. Išlydžius sviestą, jame pakepinti miltus ir supilti vandenį kuriame virė grybai. Sudėti smulkiai supjaustytus grybus, grietinę, pagal poreikį pagardinti pr..
Recepto vertinimas:
Nuvalytus baklažanus, bulves, kopÅ«stus, aguroÄius ir pomidorus supjaustykite griežinÄ—liais, sudÄ—kite į puodÄ…, pridÄ—kite žaliųjų pupelių ir susmulkintus pievagrybius, įpilkite alyvų aliejaus, užpilkite Å¡altu vandeniu, pasÅ«dykite ir uždÄ—kite puodÄ… ant vidutinio stiprumo ugnies.&..
Recepto vertinimas:
Isskrosta ir nuskusta zuvi itriname prieskoniais ir pusvalandi palaikome saldytuve. Tada isimame jos kaulus. Keptuveje pakepiname svogunus su grybais (jei sie sviezi). Juos su sutarkuotu suriu sudedame i zuvies vidu. Zuvi - i majonezu istepta stiklini inda ir troskiname orkaiteje apie 20 min. Arba -..
Recepto vertinimas:
Bulves sutarkuojamos ir nusunkamos. Tarkiai uzpilami verdanciu pienu, ismaisoma. Grybai susmulkinami, sumaisomi su tarkiais, iberiama petrazoliu, druskos. Formuojami apvalus kukuliai ir sumetami i pasudyta verdanti vandeni. Verdama apie 10-15 min. Isgriebiami, nuvarvinami ir uzpilami paspirgintais l..
Recepto vertinimas:
Makaronai su moliuskų padažu
Užvirinkite 2 -- 31 sÅ«dyto vandens. Supilkite aliejų, sudÄ—kite makaronus ir virkite apie 15 minuÄių. Makaronus nukoskite, perplaukite saltu tekanÄiu vandeniu ir palikite nuvarvÄ—ti. Puode istirpinkite 40 g sviesto, į jį sukrÄ—skite makaronus, po to isverskite į didelį dubenį ir laikykite..
Recepto vertinimas:
Lydeka arba sterkas, įdaryti grybais
Žuvį nuskusti, iÅ¡imti vidurius, nupjauti galvÄ…, iÅ¡pjauti su trupuÄiu mÄ—sos stuburÄ…. Ä®darui skirtus produktus smulkiai sukapoti arba sutarkuoti, sumaiÅ¡yti su nuimta nuo kaulų žuvimi ir prieskoniais ir patroÅ¡kinti aliejuje. Å io įdaro prikimÅ¡ti žuvį, užsiÅ«ti, dÄ—ti į keptuvÄ™, apd..
Recepto vertinimas:
Grybus smulkiai sukapoti. Šviežius grybus troškinti savo sultyse, kol išsiskirs visos sultys ir grybai apsaus. Iš miltų, pieno, druskos ir kiaušinių įmaišyti tešlą. Šaukštu ją dėti į keptuvę su įkaitintais riebalais ir ant kiekvieno dar minkšto sklindžio uždėti po šaukštą ..
Recepto vertinimas:
Bulvių kotletai su dilgėlėmis
Išvirkite bulvių košę. Dilgėlių lapus apvirkite, supjaustykite, sumaišykite ir patroškinkite su pakepintu svogūnu. Dilgėlių masę sudėkite į bulvių košę, įmuškite kiaušinius, suberkite miltus, prieskonius, druską ir išminkykite. Iš tešlos darykite kotletus ir apkepinkite rieb..
Recepto vertinimas:
VERŠIENOS TROŠKINYS SU PAGRANDUKU
Keptuveje apkepiname stambiai supjaustyta svoguna, sudedame lazdelemis supjaustyta versiena. Apkepame, suberiame siaudeliais pjaustyta paprika, pievagrybius, sudedame pomidoru pasta, supilame sojos padaza, grietinele. Patroskiname 5 min. Is bulves, kiausinio ir krakmolo padarome dideli kroketa. Apvo..
Recepto vertinimas:
Kiaušiniai, įdaryti džiovintais grybais
Džiovintus grybus išmirkome, išverdame, atvėsiname ir smulkiai supjaustome. Sudedame nuluptus, smulkiai supjaustytus svogūnus, įberiame maltų pipirų, pasūdome. Kiaušinius kietai išverdame, atvėsiname, nulupame, perpjauname per pusę ir išimame trynius. Į baltymus dedame džiovintų g..
Recepto vertinimas:
Nuskustas bulves plonai supjaustykite, sukapokite grybus. SvogÅ«nus, grybus ir ÄesnakÄ… sumalkite ir sudÄ—kite į ugniai atsparų indÄ…, ant virÅ¡aus uždÄ—kite bulves, apibarstykite pipirais, užberkite Å¡aukÅ¡tÄ… sÅ«rio. Susluoksniuokite likusias bulves, užpilkite grietinÄ—le, sumaiÅ¡yta su kia..
Recepto vertinimas:
Nuskustas bulves plonai supjaustykite, sukapokite grybus. SvogÅ«nus, grybus ir ÄesnakÄ… sumalkite ir sudÄ—kite į ugniai atsparų indÄ…, ant virÅ¡aus uždÄ—kite bulves, apibarstykite pipirais, užberkite Å¡aukÅ¡tÄ… sÅ«rio. Susluoksniuokite likusias bulves, užpilkite grietinÄ—le, sumaiÅ¡yta su kia..
Recepto vertinimas:
Špinatų, šoninės ir pievagrybių salotos
Sumaišome padažui skirtus produktus ir palaikome 30 min., kad įsigertų. Jeigu norime, kad padažo būtų daugiau, įpilame 2 šaukštus vandens. Didesnius salotų lapus dedame ant salotinės dugno. Mažesnius lapus sumaišome su kitais produktais, išskyrus šoninę, ir sudedame į kitą duben..
Recepto vertinimas:
Apkepinti kiaušiniai su svogūnų padažu
6 Å¡vieži kiauÅ¡iniai iÅ¡verdami be lukÅ¡tų, kaip nurodyta recepte "kiauÅ¡iniai,virti be lukÅ¡tų", iÅ¡griebiami ir apdžiovinami. LikÄ™s kiauÅ¡inis suplakamas su trupuÄiu pieno, juo aptepami virti kiauÅ¡iniai, pabarstomi džiÅ«vÄ—sÄ—liais ir apkepinami karÅ¡tame svieste. Tada jie sudedami į p..
Recepto vertinimas:
Bulvių sriuba su grietine ir grybais
Nuskustas bulves supjaustykite kubeliais ir katrų su susmulkintu svogūnu išvirkite pasūdytame vandenyje. Nuvalytus ir supjaustytus grybus patroškinkite su druska ir kmynais, grietinę sumaišykite su miltais ir supilkite į bulvių sriubą, įdėkite lauro lapą, o baigiant virti įmuškite ki..
Recepto vertinimas:
Grybų apkepas su grietinės padažu
Å viežius grybus nuplauti, nuplikyti verdanÄiu vandeniu ir kepti, kol iÅ¡garuos iÅ¡ grybų iÅ¡siskyrÄ™s skystis. Baigiant kepti, įberti miltų ir juos Å¡iek tiek paskrudinti. Ä®pilti skysÄio, įdÄ—ti grietinÄ—s, pavirinti ir pasÅ«dyti. Padažas turi bÅ«ti tirÅ¡tas. Ä® praauÅ¡usiÄ… masÄ™ įmuÅ¡t..
Recepto vertinimas:
Svogūnus nulupti, supjaustyti kubeliais, pakepinti riebaluose. Kai svogūnai pagels, sudėti pievagrybius, įberti pipirų, druskos, kepti 10-15 min. Po to, suberti miltus, įdėti grietinės, išmaišyti ir atsargiai įmušti kiaušinius, kepti ant mažos ugnies, kol iškeps kiaušiniai. Puošti..
Recepto vertinimas:
Nupjaukite nuskustų bulvių viršų, palyginkite apaÄiÄ…, Å¡aukÅ¡teliu iÅ¡gremžkite vidų ir 5 minutes pavirkite pasÅ«dytame vandenyje. IÅ¡griebkite kiaurasamÄiu, pavoliokite iÅ¡plaktame kiauÅ¡inyje ir tarkuotame sÅ«ryje arba džiÅ«vÄ—siuose. Ä® vidų pridÄ—kite pupelių įdaro. Ä®darui pupeles..
Recepto vertinimas:
Lietinukai su kiaulienos kumpiu
Iš pieno, vandens, cukraus, druskos, kiaušinių ir miltų sumaišyti tešlą ir ant aliejaus iškepti lietinukus. Kumpį, brokolius, pievagrybius supjaustyti. Kumpį dėti kepti ant aliejuas. Pavartyti, vėliau susdėti kepti brokolius ir pievagrybius. Suberti prieskonius ir sojos padažą, supil..
Recepto vertinimas:
Bulvių ir gelteklių mišrainė
Virtos bulvės ir gelteklės šaknys supjaustomos griežinėliais. Džiovinti grybai pamirkomi piene, susmulkinami ir išverdami nedideliame kiekyje pasūdyto vandens. Vanduo, kuriame virė grybai, sumaišomas su majonezu, susmulkintu kiaušiniu ir pyrago džiūvėsėliais. Viskas sumaišoma. ..
Recepto vertinimas:
autienos kukulių sriuba su pievagrybiais
Užvirkite pasÅ«dytÄ… vandenį. Užminkykite is kukuliams skirtų produktų masÄ™ ir formuokite kukulius, sudÄ—kite juos į verdantį vandenį. Suberkite kubeliais supjaustytÄ… svogÅ«nÄ…. 20 minuÄių pavirkite. Tada suberkite kubeliais supjaustytas morkas, bulves ir per pusÄ™ perpjautus pievagrybiu..
Recepto vertinimas:
Grilyje keptos daržovės ir pievagrybiai
KukurÅ«zus 10 minuÄių pamirkome Å¡altame vandenyje. IšėmÄ™ nusausiname popieriniu rankÅ¡luosÄiu. KiekvienÄ… perpjauname per pusÄ™. Cukinijas perpjauname iÅ¡ilgai per pusÄ™. Paprikas supjaustome žiedais ir iÅ¡valome. Grybus nuvalome. Aliejų sumaiÅ¡ome su žalumynais, pasÅ«dome.Visus ..
Recepto vertinimas:
Isdariusios zuvi (tik neperpjaukite nugaros), isimkite isilgini kaula ir atskirkite mesa nuo odos, palikdamos 2 mm raumens. Sutarkuotas burokine tarka morkas ir susmulkinta svoguna pakepinkite aliejuje. Zuvies file sumalkite kartu su pakepintais svogunais ir morkomis bei lasinukais. I farsa dekite p..
Recepto vertinimas: