Tiškevičiaus koldūnai

Ingridientai:
Tešlai:
3 stiklinės miltų,
2—3 kiaušiniai,
druskos,
vandens.

Įdarui:
170 g džiovintų grybų,
1—2 svogūnai,
2—3 šaukštai sviesto,
250 g riebaus šviežio kumpio,
2 kiaušiniai,
druskos,
pipirų.
Gaminimas
Iš miltų, kiaušinių ir vandens užminkoma tešla. Grybai nuplaunami, išverdami, kumpis smulkiai sukapojamas (jeigu liesas, pridedama lašinių), sumaišomas su kapotais grybais, įmušami kiaušiniai, pasūdoma, įberiama pipirų, išmaišoma ir daromi koldūnai. Dedami į verdantį pasūdytą vandenį, išvirę išgriebiami ir užpilami sviestu su jame pakepintais svogūnais.

Šis koldūnų receptas iš XIX amžiaus. Iš viso Lietuvoje koldūnai gaminami nuo seno.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Regina 2009-06-14 17:14:56
su varskyte skaniau