Raugintų kopūstų troškinys

Ingridientai:

0,5 kilogramo raugintų kopūstų,
1 kilogramą bulvių,
0,5 kilogramo kiaulės ausų, kojų, uodegų arba riebios kiaulienos,
truputis aliejaus kepimui,
nedidelė morka,
svogūnas,
truputis džiovintų grybų,
petražolių,
lauro lapų,
kvapniųjų pipirų,
kitų prieskonių

Gaminimas

Džiovintus grybus isbrinkinti mažame kiekyje vandens. Kiaulės ausis, kojas, uodegas gerai nuplauti, supjaustyti nedideliais gabalais ir virti sipna liepsna apie 1,5 valandos nedideliame kiekyje vandens pageidautina be druskos (paprastai kopūstai būna sūrūs). Įdėti lauro lapų, kvapniųjų pipirų. Jei naudosite riebią kiaulieną, tai ją smulkiai supjaustyti ir suspirginti keptuvėje.

Susmulkintus svogūną ir morką apkepinti aliejuje arba kartu su mėsa. Raugintus kopūstus, jei perdaug rugštūs, nuplauti šaltu vandeniu ir supilti į troškintuvę. Supilti apvirtas ausis, kojas, uodegas arba suspirgintą kiaulieną, apkepintas daržoves, džiovintus grybus su visu mirkalu ir troškinti apie 1-1,5 valandos kol kopūstai suminkštės. Nesibaiminkite riebios mėsos - rauginti kopustai riebalus sugeria.

Baigiant troškintis pridėti pagal skonį petražolių ar kitų prieskonių, jei truksta druskos. Prie troškinio patiekti su lupenomis virtas bulves.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!