Šokoladiniai meduoliai „Grybukai“ (Jūratės)

Ingridientai:
250g medaus, 75g sviesto,
125g cukraus, 400g miltų,
100g maltų riešutų,
2a.š. kepimo miltelių,
1 kiaušinis,
prieskonių meduoliams (galima sumaišyti po truputį: cinamono, kardamono, imbiero, maltų pipirų, galima kalendros),
po plytelę juodojo ir baltojo šokolado,
šlakelis pieno.
Gaminimas
Maišant kaitinti medų, sviestą ir cukrų kol ištirps (geriau cukrų prieš tai sumalti). Atvėsinti. Suberti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, prieskonius, riešutus, kiaušinį. Gerai išminkyti ir palikti 2 valandoms. Iškočioti 1cm storio lakštą ir išspausti grybukų formeles. Jas dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepti 175ºC orkaitėje 15-20min. Atvėsusius padengti šokoladiniu glajumi kepurėlę, o baltuoju- kotelį.

Glajus: juodąjį šokoladą ištirpinti, įpilti truputį pieno, kad masė būtų lengvai tepama. Taip pat ištirpinti ir baltąjį šokoladą su trupučiu pieno.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!