25 rezultatų ieškant "virimo"

Trinta moliūgo sriuba su česnaku

Puode įkaitinkite alyvų aliejų. Pakepinkite jame susmulkintą porą maždaug 6 min. Paskui sudėkite susmulkintą česnaką, kubeliais supjaustytą moliūgą, supilkite sultinį, suberkite čiobrelius ir pipirus ir pakaitinkite iki virimo. Sumažinkite ugnį ir virkite dar 30 min., kol moliūgas..

Recepto vertinimas: 0

Vegetariški greituliai

Įpilti aliejaus į “kinišką” ar šiaip didelę keptuvę ir įkaitinti. Sudėti grybus, kinišką kopūstą, kaštonus, bambuko ūglius ir kepti 2-3 minutes maišant. Supilti cukrų, sojos padažą ir sezamo aliejų. Nukėlus nuo ugnies, sudėti likusius produktus ir gerai išmaišyti. Atšaldy..

Recepto vertinimas: 0

Mišrainė su salierais

Išverdame 125 g. (arba vieną virimo maišelį) ryžių. Perpilame šaltu vandeniu. Užplikiname saują razinų. Imame salierų stiebus, gerai juos nuplauname ir supjaustome. Į ryžius sudedame razinas, salierus, įberiame saujelę graikiškų riešutų ir išmaišome su majonezu. Dabar didesniuo..

Recepto vertinimas: 5

Paukštienos salotos

Vištieną smulkiai supjaustykite. Bulves supjaustykite plonais griežinėliais ir užpilkite marinatu pagamintu iš likusio sultinio nuo vištienos virimo ir majonezo, acto, druskos ir cukraus. Agurkus nulupkite ir supjaustykite griežinėliais. Pomidorus supjaustykite smulkiais kubeliais. Bulves,..

Recepto vertinimas: 0

Kvepianti vištiena melione

Melionus nuplaukite, perpjaukite per pusę ir pašalinkite sėklas. Dėkite į grilį ir kepkite maždaug 20 minučių. Galiausiai pjūvio vietas pabarstykite kiniškais prieskoniais ir sezamo sėklomis. Vištieną supjaustykite smulkiais gabalėliais. Sumaišykite po 2 šaukštus chereso, sojos pa..

Recepto vertinimas: 5

Lydeka su krienais

Lydekas išdaryti, sudėti į sūdytą, papipirintą, verdantį vandenį. Bulves supjaustyti ir sudėti į virti prie lydekų. Sutarkuoti krienus. Kai žuvis ir bulvės bus išvirusios, neišgaravusį sultinį nupilti į atskirą indą, o bulves ir lydekas perkelti į kitą (gilią emaliuotą keptu..

Recepto vertinimas: 0

Tirštas kiaušinių padažas

Miltus pakepinti ištirpintame margarine ar svieste, kol pagels, įpilti pieno ar pieno ir sultinio mišinio, pavirti 6 - 8 minutes. Tada įpilti su trupučiu karšto padažo išplaktus kiaušinius ir pakaitinti iki virimo. Padažas tinka prie virtos vištienos, triušienos, ožkienos ir veršienos..

Recepto vertinimas: 0

Sūrio padažas

Tarkuotą sūrį išplakti su kiaušiniais ir sumaišyti su praaušintu kiaušinių padažu. Jei padažas patiekiamas kaip garnyras, tai jį, sudėjus kiaušinius, reikia kaitinti iki virimo, o jeigu juo užpilama mėsa,kepama orkaitėje - iš anksto kaitinti nereikia. Padažas tinka prie paukštie..

Recepto vertinimas: 0

Garuose virti baklažanai

1. Perpjaukite baklažanus taip, kad jie tilptų į garintuvą. 2. Sudėkite juos į garintuvą, be lėkštės. Jei įdėsite su lėkšte, baklažanai apačioje nebus gerai išvirę. 3. Virkite baklažanus garuose 15-20 minučių. 4. Susmulkinkite česnaką. 5. Dubenyje sumaišykite sojos pada..

Recepto vertinimas: 3

Krabų lazdelių užkandėlė

Krabus atšildyti, grybus nupjaustyti gana smulkiai. Supjaustytą svogūną pakepinti aliejuje, sužerti grybus ir patroškinti keletą minučių. Po to supilti baltąjį vyną ir pakaitinti iki virimo. Miltus sumaišyti su grietine, supilti ant grybų. Užvirus, suberti kubeliais supjaustytus kra..

Recepto vertinimas: 0

Omarų ir avokadų salotos

Avokadą nulupti, perpjauti pusiau ir išimti kauliukus. Minkštimą supjaustyti razinos didumo kubeliais, apšlakstyti citrinos sultimis. Mangą taip pat nulupti, išimti kauliuką, supjaustyti kubeliais. Nulupti ir smulkiai supjaustyti svogūną, sumaišyti jį su avokada ir mangu, įdėti razin..

Recepto vertinimas: 0

Jaučio liežuvis drebučiuose

Liežuvį nuplauname, nusausiname ir nuplikome verdančiu vandeniu (galima ir kelioms minutėms įmesti į verdantį vandenį). Nulupame atšokusią baltą liežuvio odelę. Liežuvį supjaustome griežinėliais skersai raumens. Liežuvio gabalėlius sudedame į verdantį vandenį. Verdame maždau..

Recepto vertinimas: 2

Jautienos "šmotų" sriuba

Mėsą nuplauname, nusausiname ir supjaustome dideliais gabalais. Pakepiname įkaitintame aliejuje. Kol mėsa kepa, užverdame vandenį. Į jį sudedame nuplikytas perlines kruopas. Apkepusią mėsą sudedame į verdantį vandenį su kruopomis. Verdame, kol suminkštėja ir mėsa, ir kruopos ..

Recepto vertinimas: 0

Ispaniška žuvies sriuba su šafranu

Dideliame prikaistuvyje įkaitinkite aliejų ir pakepinkite morkas, porus ir pipirus (apie 10 min.). Įberkite šafrano, sudėkite papriką ir patroškinkite dar porą minučių. Supilkite vyną, sultinį, įkaitinkite viską iki virimo ir virkite 15 min. Tuomet sudėkite supjaustytą žuvį, krev..

Recepto vertinimas: 4

Jautiena su artišokais, alyvuogėmis ir raudonėliu

Nuskabykite nuo artišokų nereikalingus lapelius, pumpurus supjaustykite į keturias dalis ir pamerkite į vandenį su citrinos sultimis, kad neparuduotų. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C temperatūros. Didelėje sunkioje karščiui atsparioje keptuvėje įkaitinkite 1 valg. š. aliejaus, su..

Recepto vertinimas: 0

Troškinta jaučio širdis

Širdį įdedame į šaltą vandenį, kad ištekėtų visas kraujas. Širdį perpjauname per pusę, pašaliname riebalus ir gyslas. Šoninę supjaustome šiaudeliais ir susmaigstome juos į širdį. Svogūnus nulupame ir supjaustome kubeliais. 2 šaukštus smulkintų svogūnų pakepiname svieste i..

Recepto vertinimas: 3

Meksikietiški ryžiai (Arroz a la mexicana)

Ryžius brinkinkite 10-15 min. šiltame vandenyje, po to nuplaukite, palikite nuvarvėti. Pomidorus nuplikykite, pašalinkite odeles ir sėklas. Svogūną ir česnako skiltelę nulupkite. Aitriąsias paprikas įpjaukite, pašalinkite sėklas ir pertvarėles. Pomidorus, svogūną, česnaką ir aitr..

Recepto vertinimas: 0

VIRTAS JAUČIO LIEŽUVIS PADAŽE

Jaucio liezuvi uzpilame verdanciu vandeniu ir verdame su prieskoninemis darzovemis ant vidutines ugnies 2 valandas. Virta jaucio liezuvi nulupame ir supjaustome griezineliais. Padazui miltus pakepiname su sviestu, atskiedziame sultiniu, pridedame majonezo, grietines, beriame cinamono, verdame ant si..

Recepto vertinimas: 5

VARŠKĖS PYRAGAS II

Zelatina istirpiname. Piena su cukrumi, citrinos zievele ir kiausiniu trynius sumaisome ir pakaitiname iki virimo, nukeliame nuo ugnies. Zelatina sumaisome su pieno mase ir atvesiname. Grietinele isplakame. Kai pieno mase su zelatina ima tirsteti, sudedame varske ir atsargiai imaisome grietinele...

Recepto vertinimas: 0

Sluoksniuoti Jamaikos ledai

Kavos ledams paruošti keptuvėje išlydoma neriebi grietinė, kol ji beveik užverda. Įdedama maltos kavos, gerai išmaišoma ir paliekoma 30 min.Dubenyje plakami kiaušinių tryniai su cukraus pudra kol masė sutirštėja ir palengvėja. Dar kartą pakaitinamas kavos ir grietinės mišinys beveik..

Recepto vertinimas: 3

Teksasietiškas guliašas

Nuluptus ir nuplautus svogunus supjaustykite ketvirciais, padalinkite juos perpus. Nuvalytas ir nuluptas darzoves supjaustykite kubeliais. Gabaleliais supjaustyta mesa maisydama apkepinkite ikaitintoje keptuveje su aliejumi. Sudekite mesa i troskintuva, isspauskite cesnaka, suberkite svogunus, paska..

Recepto vertinimas: 0

ŠERMUKŠNIŲ UOGIENĖ

Geriausia sermuksniu uogas skinti po pirmuju salnu. Nuplautas uzpilame saltu vandeniu ir kaitiname iki virimo. Pakeiciame vandeni ir dar 2-3 kartus paviriname, kad uogos prarastu kartuma. Is cukraus ir vandens isverdame sirupa, i ji suberiame uogas ir laikome 12 valandu, po to verdame 15-20 minuciu ..

Recepto vertinimas: 3

Rojaus obuoliukai cukruje

Nepernokusius obuoliukus gerai nuplauti, nukarpyti vaiskocius ir 2 - 3 min. blansiruoti verdanciame vandenyje. Po to skubiai atvesinti saltame vandenyje. Is vandens, 900 g cukraus ir cinamono isvirti sirupa. I atvesusi sirupa sudeti obuoliukus ir 10-12 vai. palaikyti. Tuomet virti 10 min. ir vel pal..

Recepto vertinimas: 4

Kiniška vištiena saldžiarūgščiame padaže

Vištieną supjaustyti 1 centimetro dydžio gabaliukais. Užpilti spanguolių trauktine, 2 šaukštais sojos padažo, druskos pagal skonį. Palikti marinuotis 1 - 2 valandoms. 3 kiaušinius išplakti, įdėti 4 šaukštus kukurūzų krakmolo, 1 šaukštą sojos padažo, 1/2 šaukštelio ..

Recepto vertinimas: 4

Saldžiarūgštė kiaulienos filė

PasiruošimasKiauliena supjaustyt 10 g gabaliukais. Į dubenį sudėti kiaulieną, kiaušinio baltymą, krakmolą (KOKĮ KIEKĮ, NŽN, KNYGOJ KLAIDA, NENURODYTA) ir maišyti kol mėsa pasidengs storu pastos sluoksniu.Kitam inde sumaišyti porą, imbierą, česnaką, sojos padažą, vyną, cukrų, ac..

Recepto vertinimas: 0

Raktiniai žodžiai: virimo