Aštriai rūgšti baltųjų kiniškų grybų sriuba su vištiena

Ingridientai:

3 l vištienos sultinio
50g baltųjų kiniškų grybų 0,5 šaukšto baltųjų pipirų (pagal skonį galima ir daugiau jei norime aštriau);
0,5 puodelio baltojo acto
1 indelis bambuko ūglių juostelių;
2 šaukštai kukurūzų krakmolo
4 šaukštai vandens, sumaišyti su miltais;
0,5 šaukštelio sezamo aliejaus;
Čili pipiriukas
vištos krūtinėle
druskos pagal skonį

Gaminimas:

Išverdame vištienos sultinį. Grybus užpilame verdanciu vandeniu ir pamirkome 10-15 min ir supjaustome. Vištienos krūtinėlę supajaustome plonomis juostelėmis. Dedam pipirus, pilam actą, aliejų, dedam čili pipiriuką, druska ir vištienos krūtinėlę supjaustytą juostelėmis. Paverdam kokias 10-15 min. dedam grybus, bambuko ūglius.
Pastoviai maišant pamažu supilamas kukurūzų krakmolas (prieš tai jį išmaišyti nedideliame vandens kiekkyje) sriubą, kad ji sutirštėtų.
Patiekiant įmesti į sriubą pjaustytų šviežių svogūnų laiškų ir/arba juostelėmis pjaustyto agurko.
Tokią pat sriubą galima pasigaminti su jūros gerybėmis.

Skanaus!!!

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Aivita 2012-07-04 00:33:45
labai skanu, tik sojos dar pora šaukštų reikia ,;]