Kiaulienos vyniotinis (Ramunės)

Ingridientai:
1 kg nugarinės,
1 šaukštas druskos,
1 šaukštelis cukraus,
maltų pipirų,
kvapniųjų pipirų,
imbiero, gvazdikėlių.

Įdarui:

liežuvio griežinėlių,
džiovintų obuolių ir slyvų,
lieso kumpio arba dešros,
faršo, troškintų grybų,
svogūnų ir daržovių,
virtų ryžių arba makaronų.
Gaminimas
Iš nugarinės išimti kaulus, mėsą apibarstyti druska su prieskoniais. Ant viršaus sukrauti įdarą - sūdytą liežuvį, slyvas be kauliukų, obuolius, kumpio arba dešros griežinėlius ir kt. Galima dėti ir kelis skirtingus pagal skonį įdaro sluoksnius. Mėsą suvynioti ir surišti. Vyniotinį galima tuoj pat virti pasūdytame vandenyje arba dar palaikyti sūryme, kad į mėsą įsigertų prieskoniai. Sūrymui 1l. vandens ir 0,5 stiklinės druskos pavirinti, nugraibyti putas, atšaldyti. Paruoštą vyniotinį dėti į šaltą vandenį, kad vos apsemtų, greitai užvirinti, nugraibyti putas. Po valandos įberti druskos ir sudėti prieskonines daržoves. Virti 2-2,5 valandos ant silpnos ugnies.

Patiekti karštą arba šaltą. Patiekiant šaltą, išimtą iš nuoviro vyniotinį paslėgti.
Su karštu vyniotiniu tinka daržovės ir karšti aštrūs padažai, žalių arba marinuotų daržovių salotos. Su šaltu tinka aštrūs padažai, bulvių arba daržovių salotos, šaltos daržovės, rauginti agurkai, pomidorai, obuoliai, vaisių salotos.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!