Grybai, grybå³ receptai
Čia rasi atrinktus receptus, kurių ingridientuose yra Grybai. Surask ir išsirink savo nuomone geriausius receptus ir palik savo įvertinimą prie receptų! Galbūt tavo įvertinimas padės kitiems surasti gerus receptus, kurių jie dar nežino.
Nuoroda: http://www.geri-receptai.lt/receptas-naudojant/grybai/10
FormÄ… patepti riebalais, sudÄ—ti gabalÄ—liais supjaustytus grybus ir žuvį. Miltus (ir kapotÄ… svogÅ«nÄ…, jei jo dedama) pakepinti riebaluose. Ä®pilti pieno, 8 - 10 minuÄių pavirinti ir atauÅ¡inti. Ä® padažą įdÄ—ti žalių kiauÅ¡inių, prieskonių ir užpilti ant grybų ir žuvies. Viršų a..
Recepto vertinimas:
Makaronai su mėsos ir grybų padažu
Makaronus išvirti pasūdytame vandenyje, sukrėsti į kiaurasamtį, nuvarvinti, iškrėsti į dubenį ir viduryje padaryti duobutę. Padažui grybus supjaustyti šiaudeliais, lašiniukus ir prieskonines daržoves — kubeliais ir patroškinti. Baigiant troškinti, įberti džiūvėsėlių, įpilti ..
Recepto vertinimas:
Karpis su pievagrybiais ir ryžiais
Karpi isvalome, isplauname, supjaustome gabalais. Ryzius gerai isplauname ir pamerkiame dubenelyje su vandeniu. I troskintuva arba puoda dedame druska ir pipirais pabarstytus zuvies gabalus, uzpilame vynu ir uzdenge dangti troskiname apie 10 min. Tada sudedame grybus, supilame grietinele, ant virsau..
Recepto vertinimas:
1. IÅ¡valytÄ… viÅ¡tÄ… padÄ—kite ant pjaustymo lentelÄ—s krÅ«tinÄ—le į apaÄiÄ…. Nuo kaklo pjaukite iÅ¡ilgai žemyn, stengiantis nepažeisti aplink esanÄios odos ir filÄ—. JÅ«sų tikslas - kuo atsargiau paÅ¡alinti visus kaulus ir kremzles - stuburÄ…, krÅ«tinkaulį, Å¡launikaulius. Geriausia tai da..
Recepto vertinimas:
Zuvis nuplauname, nukerpame pelekus, nulupame zuvks oda. ipjauname ZUVI nugaros viduryje ties stuburu, atpjauname zuvi nuo kaulo, virtuvinemis zirklemis perkerpame stubura viename ir kitame zuvies gale, palikdami galuose mazdaug po 2 cm kaulo.Zuvis idarome svieste apkeptais susmulkintais pievagrybia..
Recepto vertinimas:
Grybus švariai nuplauti, 4 valandas mirkyti vandeniu atskiestame piene ir jame išvirti. Iš nuoviro išvirti sriubą arba pagaminti padažą. Išvirtus grybus apibarstyti prieskoniais, suvilgyti išplaktame kiaušinyje, apvolioti džiūvėsėliais, į kuriuos įmaišyta šiek tiek druskos ir pipi..
Recepto vertinimas:
Grybais įdaryta ir folijoje kepta silkė
Sūdytas silkes išmirkyti vandenyje, nupjauti galvas, išimti vidurius ir kaulus, neperskiriant žuvų pusiau. Kapotus grybus ir svogūnus patroškinti svieste, įdėti kapoto kiaušinio, grietinės ir šio įdaro prikimšti silkes. Kiekvieną silkę atskirai suvynioti į foliją arba pergamentin..
Recepto vertinimas:
Pievagrybių ir brokolių salotos
Susmulkintus svogunus pakepame iki geltonumo, tada sudedame griezineliais supjaustytus pievagrybius ir kepame, kol issiskiria grybu sultys. Sudedame smulkiais ziedyneliais supjaustytus brokolius bei ziedinius kopustus ir troskiname 10 min. Po to idedame pomidoru padazo, supilame raudonaji vyna, sube..
Recepto vertinimas:
Margos salotos su garstyčių padažu
Agurkelius supjaustome griezineliais, paprikas ir versiena kubeliais, pievagrybius ketvirciais. Darzoves sumaisome ir sudedame i lekste, versiena sumaisome su padazu ir sudedame lekstes viduryje. Padazui garstycias sumaisome su druska, cukrumi ir actu, po truputi pilame alieju ir maisome...
Recepto vertinimas:
Produktus supjaustyti gražiais gabalėliais. Grietinę išplakti su prieskoniais ir sumaišyti (šiek tiek grietinės palikti) su produktais. Salotas sudėti į salotinę ir užpilti grietine. Papuošti pomidorų griežinėliais ir žalumynais. Į salotas galima įdėti kiaušinio skiltelių. Šio..
Recepto vertinimas:
Karšti sumuštiniai su faršu
Juodos forminės duonos riekės apkepinamos iš vienos pusės.Į faršą įdedama krakmolo, grietinės, vandens, tarkuotų burokėlių, smulkiai supjaustyto svogūno ir agurkas, pagardinama druska ir pipirais, išplakama. Ant apkepintos pusės užtepama pagamintos masės, paskui dideliame riebalų ..
Recepto vertinimas:
Pievagrybius nuplaukite ir nusausinkite popieriniu rankÅ¡luosÄiu. Kotelius nupjaukite, susmulkinkite ir kartu su smulkintais svogÅ«nais pakepinkite Å¡aukÅ¡te įkaitinto sviesto. SÅ«rį sutrinkite Å¡akute ir sumaiÅ¡ykite su kepintais pievagrybių koteliais, krapais ir rieÅ¡utais. Tris Å¡aukÅ¡tus r..
Recepto vertinimas:
Makaronų - kalakutienos apkepas (Ramunės)
Pasūdytame vandenyje apvirkite makaronus 5 minutes. Perdėkite į sietelį, leiskite vandeniui nuvarvėti. Pievagrybius plonai supjaustykite. Pomidorus supjaustykite stambiais kubeliais. Pievagrybius, pomidorus sumaišykite su makaronais ir žirneliais. Perplaukite kalakuto krūtinėlės file ša..
Recepto vertinimas:
Perrinkti, nuplauti grybai verdami 15-20min. parūgštintame ir pasūdytame vandenyje su prieskoniais. Išvirę supilami ant sietelio, kad nuvarvėtų vanduo, atvėsę supjaustomi plonais rėželiais. Išmirkyta silkė nulupama, atskiriama nuo kaulų ir smulkiai supjaustoma. Grybai sumaišomi su s..
Recepto vertinimas:
Kepta žuvis su grybų ir daržovių padažu
Žuvį pabarstyti pipirais, druska, pavolioti miltuose ir pakepinti. Paruošti padažą: daržoves supjaustyti ir pakepinti aliejuje, kol pagels. Tada sudėti supjaustytus grybus, pomidorų padažą ir dar pakepinti. Pasūdyti, įberti druskos ir išmaišyti. Padažą užpilti ant keptos žuvies. S..
Recepto vertinimas:
Dideliame prikaistuvyje įkaitinkite aliejų ir pakepinkite morkas, porus ir pipirus (apie 10 min.). Ä®berkite Å¡afrano, sudÄ—kite paprikÄ… ir patroÅ¡kinkite dar porÄ… minuÄių. Supilkite vynÄ…, sultinį, įkaitinkite viskÄ… iki virimo ir virkite 15 min. Tuomet sudÄ—kite supjaustytÄ… žuvį, krev..
Recepto vertinimas:
Keptos daržovės su pievagrybiais ir lęšiais
Stambiais gabaliukais supjaustomas baklažanas, paprika, cukinija, pievagrybiai. Ä® įkaitintÄ… aliejų keptuvÄ—je sudedamos Äesnako skiltelÄ—s, o po poros sekundžių visos daržovÄ—s ir grybai. Tada pagardinama kario prieskoniais, druska, pipirais. Viskas lengvai apkepama, pabaigoje supilama gri..
Recepto vertinimas:
Grybus ir svogūną sukapoti, agurką, virtą morką, burokėlį ir bulves supjaustyti smulkiais kubeliais ir viską sumaišyti. Supilti aliejų, citrinos sultis, suberti prieskonius ir vėl išmaišyti. Salotas apibarstyti svogūnų laiškais ir patiekti su mėsos patiekalais. Skanaus! ..
Recepto vertinimas:
GRYBAIS ĮDARYTA IR FOLIJOJE KEPTA SILKĖ
Sudytas silkes ismirkyti vandenyje, nupjauti galvas, isimti vidurius ir kaulus, neperskiriant zuvu pusiau. Kapotus grybus ir svogunus patroskinti svieste, ideti kapoto kiausinio, grietines ir sio idaro prikimsti silkes. Kiekviena silke atskirai suvynioti i folija arba pergamentini popieriu, sudeti i..
Recepto vertinimas:
Papjautam triušiui išimkite vidurius, išplaukite ir skerdieną sukapokite į keturias dalis.Seniems triušiams nulupkite plėvę. Taip paruošt triušieną dėkite į verdantį vandenį, pridėkite morkų, petražolių ir svogūnų. Kai užverda, pasūdykite ir baikite virti. Išvirtą triušien..
Recepto vertinimas:
SumaiÅ¡yti teÅ¡lÄ… ir pakildinti. IÅ¡ jos iÅ¡ploti blynÄ…, aptepti aliejumi, pabarstyti tarkuotu fermentiniu sÅ«riu, apdÄ—ti pomidorais, deÅ¡relÄ—mis (jų kiekis - pagal norÄ…). Kepti orkaitÄ—je 30 min. DeÅ¡reles italai pakeiÄia grybais, žuvimi ar jÅ«ros gÄ—rybÄ—mis. Visų produktų kiekiai ..
Recepto vertinimas:
Makaronus išvirti pasūdytame vandenyje ir supjaustyti 1 centimetro ilgio gabalėliais. Grybus sukapoti ar supjaustyti šiaudeliais, svogūną sukapoti, kiaušinį, pomidorą arba agurką supjaustyti skiltelėmis. Grietinę išplakti su prieskoniais. Produktus sudėti į salotinę ir užpilti paga..
Recepto vertinimas:
Ä® faršą suberkite Å¡aukÅ¡telį prieskonių, smulkiai pjaustytÄ… svogÅ«nÄ… ir ÄesnakÄ…. IÅ¡maiÅ¡ykite. Nuplautus grybus aplipdykite farÅ¡u, suformuokite kukulį. Imkite plonai pjaustytÄ… kumpio gabalÄ—lį ir apjuoskite juo suformuotÄ… farÅ¡o kukulį. Sutvirtinkite mediniais smeigtukais. FormÄ… a..
Recepto vertinimas:
Paplotelius ismirkyti vandenyje ir padaryti vientisa mase ir iskocioti paploteli ir tada 20 min. palaikyti orkaitej. Per ta laika ideti virti desreles. Kai paplotelis iskeps reiks istepti padazu ir apdelioti supjaustytais pievagrybiais paskui isvirtas ir supjaustytas sasyskas sudeliokite ant pievag..
Recepto vertinimas:
Kalafijorą nuplauti ir susmulkinti, pievagrybius supjaustyti, pupeles nusausinti ir sumaišyti kartu su kalafijorais bei pievagrybiais. Viską kartu išmaišyti su majonezu. Pagardinti druska bei pipirais...
Recepto vertinimas: