Ypatingas jautienos liežuvis

Ingridientai:
800g jautienos liežuvio,
prieskoninių daržovių.

Sausam marinatui:
1/2 šaukštelio pipirų,
2—3 lauro lapeliai,
3—4 skiltelės česnako,
1 šaukštas druskos,
truputis cukraus,
citrinos rūgšties,
1 stiklinė krienų padažo (žiūrėti "padažai").
Gaminimas
Liežuvis gerai nuplaunamas ir įtrinamas sausu marinatu, t.y. prieskonių mišiniu (susmulkintais lauro lapeliais, maltais pipirais, grūstu česnaku), sumaišytu su druska, cukrum ir citrinos rūgštimi. Liežuvis dedamas į emaliuotą indą, lengvai paslegiamas ir palaikomas 10—12 val. žemoje temperatūroje. Po to jis verdamas 2—3 val. vandenyje su prieskoninėmis daržovėmis. Išviręs panardinamas į šaltą vandenį ir greit nulupamas. Supjaustomas griežinėliais, užpilamas karštu krienų padažu ir dar trumpai pakaitinamas. Karštas valgomas su virtomis bulvėmis, šaltas patiekiamas su tarkuotais krienais, majonezu, puoštas citrinos griežinėliais ar žalumynais.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!