25 rezultatų ieškant "baltuoju"

Menkė su baltuoju padažu

Žuvį nuplaukite, pašlakstykite citrinos sultimis, pabarstykite druska ir sudėkite į verdantį sultinį, įdėkite lauro lapelį ir peletrūną. Virkite ant lėtos ugnies 20 minučių, padėkite, kad atauštų. Išimkite žuvį į lekštę, o stiklinę sultinio užvirkite su vynu, citrinos žie..

Recepto vertinimas: 0

Tortas „Žemuogių pievelė“

Tešlai. Cukrų ir medų ištirpinti aukštame puode, suberti sodą ir išmaišyti. Masė padidės kelis kartus. Nukaisti nuo ugnies, porą minučių paaušinti ir įmušti po vieną kiaušinius, visą laiką intensyviai maišant. Medaus masę sumaišyti su miltais ir citrinos žievele. Tešlą lai..

Recepto vertinimas: 0

Rabarbarų ir uogų sriuba

Rabarbarus nulupkite ir smulkiai supjaustykite. Prikaistuvyje ant mažos ugnies pakaitinkite 10 g cukraus pudros, kol susidarys karamelė. Atskieskite baltuoju vynu ir, toliau maisydami, kaitinkite. Į sirupą sudėkite rabarbarus ir avietes, virkite 10 minučių, tada nusunkite. Braskes perpjaukite..

Recepto vertinimas: 4

Virta triušiena su baltuoju padažu

Mėsa sukapojama gabalais, pabarstoma druska, sumaišyta su prieskoniais, sudedama į puodą ir užpilama verdančiu vandeniu, kad tik apsemtų. Užvirus sudedamos susmulkintos prieskoninės daržovės, sviestas ir verdama, kol mėsa suminkštės. Baigiant virti, mėsa pasūdoma, supilama grietin..

Recepto vertinimas: 0

Virta višta su baltuoju padažu

Išdarinėta ir gerai išplauta višta dedama į karštą vandenį, pridedama prieskonių, prieskoninių daržovių ir verdama ant mažos ugnies 1 — 1/2 val. Baigiant virti, pasūdoma. Išvirusi mėsa išimama iš sultinio, supjaustoma, tvarkingai sudedama į pašildytą pusdubenį, užpilama ba..

Recepto vertinimas: 0

Šutintas upėtakis

Prieskoninės daržovės ir vynas paverdama 5—10 min, sudedami upėtakio gabalai ir, uždengus indą dangčiu, šutinama ant silpnos ugnies. Patiekiama pašildytame pusdubenyje, apipylus sviestu. Prie upėtakio duodama virtų ar keptų bulvių, pupelių. Džiūvėsėlių padažas duodamas pa..

Recepto vertinimas: 0

Menkė, kepta su bulvėmis

Atšildyta menkė supjaustoma gabalais, apibarstoma pipirais, druska ir pavoliojama miltuose ar džiūvėsėliuose. Sudedama į keptuvą ant plonai supjaustytų lašiniukų ar sviesto, apdedama bulvių griežinėliais, kad žuvies nesimatytų. Palaistomą tirpytu sviestu, užpilama baltuoju padaž..

Recepto vertinimas: 0

Troškintas ungurys

Ungurys nulupamas, nuplaunamas, supjaustomas gabalais, pašlakstomas citrinos sultimis, pabarstomas druska, sumaišyta su prieskoniais, pavoliojamas džiūvėsėliuose ar miltuose ir apkepinamas svieste. Dedamas į troškintuvą su supjaustytomis prieskoninėmis daržovėmis (svogūnais, salieru),..

Recepto vertinimas: 0

Agurkų padažas

Rauginti agurkai nulupami, smulkiai sukapojami, sumaišomi su baltuoju padažu, įpilama truputis raugintų agurkų sūrymo ir pakaitinama ..

Recepto vertinimas: 0

Kokteilis "Pina Colada"

Inde kokteiliams ruošti sumaišykite ledo gabalėlius su baltuoju romu, kokoso riešutų grietinėle, paprasta grietinėle, cukraus sirupu ir ananasų sultimis. Indą gerai pakratykite. Kokteilį papuoškite šviežių ananasų griežinėliais bei cukruota vyšnia...

Recepto vertinimas: 4

Virta višta su ryžiais

Malti pipirai sumaišomi su cukrumi, kmynais ir druska. Tuo mišiniu iš išorės ir iš vidaus įtrinama višta. Taip paruošta šaltai laikoma parą. Virti labiau tinka senesnės vištos, o kepti - jaunesnės. Į puodą įpilama 2,5-3l. vandens, sumetamos išilgai perpjautos morkos, o kai va..

Recepto vertinimas: 0

Lazanija su jautienos ragu

Aliejuje apkepinkite svogūną, česnaką, morkas, ir salierą, kol daržovės suminkštės. Sudėkite jautieną ir greitai apkepkite ją, kol apskrus. Supilkite vyną, sudėkite preiskonius ir kaitinkite, kol vynas užvirs. Įpilkite pieną ir suberkite muskato riešutus. Kai pienas pašils, sud..

Recepto vertinimas: 0

Trinta prancūziška sriuba

Vištieną kartu su svogūnais išvirti, sumalti ir pertrinti. Mėsą užpilti baltuoju Bešamel padažu, sultiniu ir pasūdyti. Sudėti pjaustytus špinatus, pomidorų skilteles be plėvelės, išvirtas šparagines pupeles ir viską užvirti. Nuėmus nuo ugnies paskaninti sviestu. Atskirai patiek..

Recepto vertinimas: 0

Baltojo šokolado sausainukai

Įkaitinkite orkaitę iki 180°C. Ant didelės skardos išdėliokite lazdynų riešutus. Paskrudinkite, kol gražiai pagels, 7-10 minučių. Perkelkite į maisto smulkintuvą kartu su 50 g cukraus ir labai smulkiai sumalkite. Padidinkite orkaitės temperatūrą iki 190°C. Paruoškite tris ke..

Recepto vertinimas: 0

Paprasti šokoladiniai pyragaičiai

Įkaitinkite orkaitę iki 180° C. Ištepkite sviestu 23 cm kvadratinę skardą. Dideliame dubenyje suplakite kiaušinius ir cukrų iki balkšvos ir tirštos masės. Palaipsniui sudėkite sviestą, nuolat maišydami. Įpilkite vanilės esencijos. Suberkite miltus, kakavos mitelius ir druskos. Sukr..

Recepto vertinimas: 3

Sūris su aviečių padažu

Uogas perrenkame. Pusę jų sutriname, padarydami tyrę. Ją sumaišome su per sietelį pertrinta varške ir pienu. Pagardiname cukrumi, druska ir maltais pipirais. Svogūną nulupame ir smulkiai supjaustome. Salotas suplėšome nedideliais gabalėliais. Citrinų sultis sumaišome su šaukštu ali..

Recepto vertinimas: 0

Mėgėjų tortas su baltuoju vynu

Tešlai skirtus miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir užberti ant stalo arba ant lentos. Kauburėlio viduryje padaryti įdubimą. Į jį suberti cukrų, druską bei vanilinį cukrų, įmušti kiaušinius. Sviesto arba margarino gabalėlius išdėlioti įdubimo kraštuose. Pradedant nuo išor..

Recepto vertinimas: 0

Portugališkas kiaulienos ragu

Svogūnus nulupkite, supjaustykite plonais griežinėliais. Puode pakaitinkite aliejų, apkepkite svogūnus, sudėkite vienodais gabalėliais supjaustytą mėsą. Apipilkite baltuoju vynu ir pomidorų padažu. Pasūdykite, įberkite pipirų. Uždenkite ir virkite ant silpnos ugnies 2 valandas...

Recepto vertinimas: 3

VIRTA KALAKUTIENA SU BALTUOJU PADAŽU

Mesa sukapojama arba supjaustoma gabalais ir verdama prieskoniu bei prieskoniniu darzoviu sultinyje.Virta kalakutiena tiekiama sudeta i pasildyta pusdubeni, uzpilta baltuoju padazu, su virtomis bulvemis, troskintomis morkomis arba ryziu kose. Atskirai duodama svieziu darzoviu salotu arba marinuotu v..

Recepto vertinimas: 1

GRAIKIŠKAS BAKLAŽANŲ APKEPAS (MUSAKA)

Svogunai nulupami ir susmulkinami. 4 pomidorai apiplikomi, nulupami ir supjaustomi gabaliukais, o penktasis - plonais griezineliais. Cesnakai nulupami ir susmulkinami. Baklazanai nuplaunami ir supjaustomi griezineliais. Istirpintame svieste pakepinami svogunai, paskui sudedama mesa ir apkepinama. Ta..

Recepto vertinimas: 3

SALOTOS "VASAROS PRISIMINIMAS"

Makaronus uzpilti verdanciu pasudytu vandeniu ir palaikyti 3 min. Po to vandeni nupilti, makaronus atvesinti ir supjaustyti. Pomidorus nuplikyti ir nuimti odele, supjaustyti skyltelemis. Susmulkinti cesnaka. Visus produktus ismaisyti su isimtu is konservu dezutes tunu. Pasudyti ir papipirinti. T..

Recepto vertinimas: 0

Kiaulienos nugarinė su prieskoniais

Mesa pabarstome prieskoniais, druska, paslakstome baltuoju vynu ir suvynioje j folija marinuojame per nakti.Iskepame orkaiteje folijoje. Baigiant kepti, folija atvyniojame, mesa apskrudiname.Patiekiame su darzoviu salotomis. (Kvieciu prie st)..

Recepto vertinimas: 0

Žiediniai kopūstai su baltuoju vynu

Ziedini kopusta supjaustome ziedais, pamerkiame i pasudyta vandeni 10 min., gerai nuplauname. Keptuveje su aliejumi pakepiname susmulkinta svoguna, idedame kopustus ir supyle 1 stiklineje vandens istirpinta sultinio kubeli, uzdenge troskiname, kol kopustai suminksteja. Iberiame prieskoniu. Supilame ..

Recepto vertinimas: 0

Vištiena su spageciais ir graikiniais riešutais

Vistu blauzdeles marinuojame su susmulkintais svogunais ir cesnakais, baltuoju vynu, druska ir prieskoniais 10-12 vai. Blauzdeles apkepame keptuveje su aliejumi, sudedame i troskintuva, supilame marinata, ipilame vandens ir istroskiname. Isvirtus spagecius dedame i keptuve su aliejumi, idedame graik..

Recepto vertinimas: 0

SPRAGINTŲ KUKURŪZŲ TORTAS

Pienišką ir baltą šokoladą ištirpinti atskiruose induose. Į kiekvieną įmaišyti po 50g. riešutų. Pusę spragintų kukurūzų sumaišyti su pienišku šokoladu ir supilti į norimo dydžio formą, šaukštu gerai suspausti viršų. Ant viršaus supilti kitą dalį kukurūzų, sumaišytų s..

Recepto vertinimas: 0

Raktiniai žodžiai: baltuoju