Keptas įdarytas karpis

Ingridientai:
1 kg karpio,
100 g sviesto,
2—3 riekelės pyrago,
1/2 stiklinės pieno pyragui išmirkyti,
1 kiaušinis,
1/2 stiklinės grietinėlės,
prieskonių (muskato riešuto, pipirų, kalendros),
prieskoninių daržovių (morka, salieras, petražolė, svogūnas),
džiūvėsėlių,
druskos.
Gaminimas
Nuvalytas karpis išskrodžiamas pro pakaklę, išimama mėsa, nepažeidžiant stuburo ir odos (stuburas lieka), iš mėsos išrenkami kaulai ir ji sumalama, sudedamas piene išmirkytas ir nuspaustas pyragas, svieste (60 g) pakepintos prieskoninės daržovės, kiaušinis, įberiama prieskonių, druskos. Viskas išmaišoma, išsukama, atskiedžiama grietinėle ir ta mase prikemšamas karpis. Dedamas keptuvėn su sviestu (40 g), apibarstomas džiūvėsėliais, įpilama truputis karšto vandens ir kepamas orkaitėje, palaistant sultimis.
Iškepęs karpis patiekiamas pašildytame pusdubenyje, pašlakstytas kepsnio sultimis, pabarstytas susmulkintais petražolių lapeliais su virtomis ar keptomis bulvėmis ir žalių daržovių salotomis.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!