Keptas karpis

Ingridientai:

1 kilogramo karpis,
4 skiltelės česnako,
1 citrina,
2 morkos,
2 svogūnai,
150 gramų majonezo,
druskos, pipirų, mairūnų

Gaminimas

Išvalytą, nuskustą ir gerai išplautą karpį įtriname druska, pipirais, susmulkintu česnaku ir 1/2 supjaustytos su žievele citrinos ir šaltai marinuojame per naktį. Morkas, svogūnus ir likusią nuluptą citrinos dalį susmulkiname ir sumaišome su majonezu, įdedame druskos, truputį pipirų, mairūno. Į skardą įpilame aliejaus, dedame karpį, jo vidų pridedame paruoštų daržovių su majonezu. Jei daržovės nesutilps į karpio vidų, jas sudėkime aplink karpį, karpio viršų dar patepkime majonezu, uždėkime gabalėlį citrinos ir iškepkime orkaitėje uždengę folija. Baigiant kepti foliją nuimkime ir apskrudinkime žuvį.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!