Grybai, grybå³ receptai
Čia rasi atrinktus receptus, kurių ingridientuose yra Grybai. Surask ir išsirink savo nuomone geriausius receptus ir palik savo įvertinimą prie receptų! Galbūt tavo įvertinimas padės kitiems surasti gerus receptus, kurių jie dar nežino.
Nuoroda: http://www.geri-receptai.lt/receptas-naudojant/grybai/6
Pievagrybiais įdarytas karpis
IÅ¡darinÄ—ta žuvis nuplaunama ir, įtrynus druska palaikoma 30 minuÄių. Ä®darui nuplauti pievagrybiai smulkiai supjaustomi, pakepinami margarine ir atauÅ¡inami. Du tryniai iÅ¡trinami, sumaiÅ¡omi su piene iÅ¡mirkyta ir nuspausta bandele, grybais, susmulkintais petražolių lapeliais, citrinpipiri..
Recepto vertinimas:
Didelėje keptuvėje pakepinti dešros griežinėlius, šoninę. Suberti supjaustytą svogūną, papriką, pomidorą, agurką. Šiek tiek pakepinti, įberti druskos, pipirų, maltos paprikos. Kiaušinius išplakti, dėti kepimo miltelius, o miltų berti tiek, kad tešla būtų tiršta. Šia tešla..
Recepto vertinimas:
Supjaustykite pomidorus (jei naudojate Å¡viežius). Užkaiskite puodÄ… ir įkaitinkite jame aliejų. Ä® puodÄ… sudÄ—kite susmulkintus svogÅ«nus ir ÄesnakÄ…, kaitinkite, kol jie suminkÅ¡tÄ—s. Tada sudÄ—kite pomidorus, pomidorų padažą, cukrų, bazilikÄ…, įberkite pipirų ir druskos. Labai gerai..
Recepto vertinimas:
Silkes ismirkyti, isvalyti, isimti kaulus, perpjauti isilgai. Ju puseles apibarstyti susmulkintomis petrazolemis, apslakstyti citrinos sultimis, aptepti aliejumi ir 1-2 val. palaikyti saldytuve.Paruosti idara: svogunus nulupti, siupjaustyti siaudeliais ir pakepinti su aliejumi, sudeti siaudeliais su..
Recepto vertinimas:
Susipjaustykime 100 g dešros ar kumpio, saujele pievagrybiu, baltąją dalį poro. Porą su pievagrybiais pakepinti ant sviesto. Į dubenį dedame dešros (kumpio), beriame ataušintą porą su pievagrybiais, smulkiai tarkuojame fermentinį sūrį, viską išmaišome. Plakikliu išplakame 2 kiauš..
Recepto vertinimas:
I kepimui skirta inda dedame ryzius, pjaustyta sonine, smulkintus pievagrybius, griezineliais pjaustytus pomidorus, pilame majoneza ir barstome tarkuoto fermentinio surio. Kepame orkaiteje 10-15 minuciu...
Recepto vertinimas:
Svogūnus sukapojame, grybus sumalame, sudedame į keptuvę ir troškiname su 25g sviesto. Išverdame birią grikių košę, sudedame likusį sviestą. Grikius , troškintus grybus sumalame, suberiame druską, pipirus , ataušiname, formuojame nedidelius kotletus, kuriuos pamirkome kiau..
Recepto vertinimas:
Bulvių ir mėsos faršo apkepas (Vitos)
Bulvės nuskutamos, supjaustomos plonais griežinėliais, sudedamos į verdantį pasūdytą vandenį ir 5 min. verdamos. Mėsos faršas paruošiamas kaip maltiniams (sudedamas išmirkytas pyragas, pakepintas svogūnas, pipirai, druska, kiaušinis). Grybai išmirkomi ir išverdami nedideliame vande..
Recepto vertinimas:
Vištienos sriuba su bambukų ūgliais
Grybus 1/2 valandos pamirkykite karštame vandenyje. Vištieną supjaustykite plonomis juostelėmis. Bambuko ūglius nuvarvinkite ir supjaustykite plonomis juostelemis. Grybus nuvarvinkite, nupjaukite kietus kotelius, kepurėles supjaustykite juostelėmis. Grybus, vištieną, bambuko ūglius sudė..
Recepto vertinimas:
Paruoštą vištą įtrinti druska. Grybus ir porą sukapoti ir troškinti įdėjus dalį riebalų. Jei reikia, įpilti vandens. Baigiant troškinti, suberti susmulkintas pipirų ankštis. Vištą prikimšti šio įdaro, užsiūti ir iki rusvumo pakepinti riebaluosę. Apkepintą vištą perdėti į..
Recepto vertinimas:
Antis apelsinų ir vyšnių padaže
Antį išdarinėti, nuplauti, ištrinti druska ir pipirais, į vidų įkimšti sutarkuotą apelsino žievelę, tuomet surišti kojytes ir sparnelius. Nuplauti anties vidurius. Paruošti sultinį: 2 šaukštus svogūnų ir anties vidurius apkepinti taukuose; pridėti pusę porcijos morkų, sali..
Recepto vertinimas:
Nuskustas bulves isvirkite nesupjaustytas, kad nesubyrėtų. Isskobkite vidų. Smulkiai supjaustytus, apvirtus grybus ir svogūną pakepinkite aliejuje. Į isskobtas bulves prikimskite grybų, sudėkite į gilią formą, užpilkite grietinę, sumaisytą su sviestu ir miltais, pabarstykite fermentini..
Recepto vertinimas:
Isvalyta, be kaulu zuvi supjaustome gabaleliais, pabarstome druska, uzpilame 3 stiklinemis verdancio vandens. I verdama zuvi idedame grybu, druskos, lauru lapeli ir verdame, kol zuvis isvirs.Petrazoles ir morkas supjaustome gabaleliais ir isverdame nedideliame vandens kiekyje.Agurkus nulupame, isima..
Recepto vertinimas:
Svieste apkepiname svoguna, suberiame miltus ir po truputi supilame piena. Dedame sumaltus grybus, druska, pipirus. Pakaitiname. Jei sriuba tirstoka, galima ipilti dar pieno...
Recepto vertinimas:
Troškinti grybai su bulvėmis
Grybus ir svogÅ«nÄ… sukapoti ir troÅ¡kinti svieste, pridÄ—jus prieskonių. Bulves supjaustyti kubeliais ir iÅ¡virti. IÅ¡virtas bulves sudÄ—ti į karÅ¡Äiui atsparų indÄ… ir apdÄ—jus grybais patroÅ¡kinti kol bulvÄ—s įsigers grybų sultiniu. Patiekti lÄ—kÅ¡tÄ—je papuoÅ¡us pomidorų griežinÄ—liais ..
Recepto vertinimas:
Troškintos daržovės kiniškai
Džiovintus grybus iÅ¡mirkyti Å¡altame vandenyje ir nuplauti. Pievagrybius supjaustyti. Žirnių ankÄių galus nupjauti. Tofu supjaustyti 2x2 cm. dydžio kubeliais, dviem minutÄ—mis panardinti į verdantį vandenį ir iÅ¡griebti, nusausinti. KopÅ«stÄ… supjaustyti juostelÄ—mis. Gilioje keptuvÄ..
Recepto vertinimas:
Svogūną smulkiai sukapoti. Salierą nulupti, morkas nuskusti ir supjaustyti plonais griežinėliais. Grybus nuvalyti ir supjaustyti šiaudeliais. Pomidorą nuplikyti, nulupti odelę, pašalinti kotelio vietą ir sėklas. Didesnėje keptuvėje įkaitinti aliejų ir apie minutę pakepinti svogūną..
Recepto vertinimas:
Bulves nuskusti, nuplauti, galus nupjauti, isskobti vidų, sumesti į verdantį vandenį ir užvirinti, tada isgriebti, apvolioti plaktame kiausinyje ir džiūvėsėliuose. Jautieną sumalti, pakepinti su sviestu, sudėti grybus, grietinę ir džiūvėsėlius, gerai ismaisyti. Siuo įdaru prikimstas..
Recepto vertinimas:
Virta starki nulupkite ir isrinkite kaulus. Sudekite file i sviestu istepta keptuva, apibarstykite isvirtais smulkiai supjaustytais pievagrybiais arba baravykais. Isplake kiausinius su kefyru, ipyle truputi pievagrybiu nuoviro, ibere ziupsneli druskos, maltu pipiru, apipilkite juo zuvi ir 25 min. ke..
Recepto vertinimas:
Iš jautienos su kaulais, morkos, džiovintų, gerai nuplautų grybų, pakepintų prieskoninių daržovių ir prieskonių išverdamas sultinys. Į atskirą puodelį įpilama 2 stiklinės vandens, sudedamas sviestas, nuplautos kruopos ir verdama, kol jos suminkštės. Verdant reikia kartkartėmis u..
Recepto vertinimas:
Triušienos kepsnys su grybų padažu
Morkas, petražolÄ™, svogÅ«nÄ… stambiai sutarkuoti ir troÅ¡kinti kartu su kubeliais supjaustyta kiauliena. TriuÅ¡ienÄ… supjaustyti gabalais, apkepinti riebaluose, pridÄ—ti pomidorų tyrÄ—s, troÅ¡kintų daržovių, skysÄio ir apie valandÄ… troÅ¡kinti uždarame inde. Tada sudÄ—ti juostelÄ—mis supjau..
Recepto vertinimas:
Supjaustome kubeliais svogunus, tarkuojame morkas. I ikaitinta alieju dedame morkas, po kiek laiko svogunus. Atskirai ant sviesto pakepiname miltus ir dedame i apkepintas darzoves. Kubeli sultinio sumaisome su vandeniu ir dedame kartu su grietine i keptuve. Dedame ivairiu prieskoniu pagal skoni. Pa..
Recepto vertinimas:
Paruoštas nusausintas karpis supjaustomas gabaliukais, pabarstomas druska, sumaišyta su maltais prieskoniais, pavoliojamas džiūvėsėliuose, ir kepamas dideliame aliejaus kiekyje. Patiekiamas su tarkuotais krienais, keptomis bulvėmis, troškintais kopūstais su grybais arba kokiomis nors ..
Recepto vertinimas:
Savojinių kopūstų balandėliai su grybais
Šviežius pievagrybius su smulkintu svogūnu pakepinkite svieste. Kai atvės, į keptuvę sudėkite varškę, įberkite žalumynų ir prieskonių. Ant balandėliams paruoštų savojinio kopūsto lapų krėskite įdaro ir susukite. Porus supjaustykite žiedeliais, morkas - šiaudeliais. Pasūdžiu..
Recepto vertinimas:
Kepta jautiena su slyvų ir grybų padažu
Jautienos filÄ— nuplauname, nusausiname ir sudedame į indÄ…, kuriame marinuosime. RuoÅ¡iame marinatÄ…. Ä® mažą indelį įpilame iÅ¡spaustų vienos citrinos sulÄių, įberiame druskos, cukraus, jautienos prieskonių, įpilame 4 Å¡aukÅ¡tus vandens. ViskÄ… gerai iÅ¡plakame. Užpilame ant filÄ— ir..
Recepto vertinimas: