Grybai, grybå³ receptai
Čia rasi atrinktus receptus, kurių ingridientuose yra Grybai. Surask ir išsirink savo nuomone geriausius receptus ir palik savo įvertinimą prie receptų! Galbūt tavo įvertinimas padės kitiems surasti gerus receptus, kurių jie dar nežino.
Nuoroda: http://www.geri-receptai.lt/receptas-naudojant/grybai/28
Kepti pievagrybiai su ''kepurėlėmis''
Pievagrybius nuplauname, nuvalome, ispjauname kotelius ir vidu pabarstome druska. Varske pertriname per tinkleli ir sumaisome su iki standziu putu isplaktais baltymais, susmulkintomis cesnako skiltelemis bei druska. Taip paruostu idaru pripildome pievagrybiu kepureles, pabarstome dziuveseliais ir ke..
Recepto vertinimas:
Grybus supjaustyti siauromis juostelėmis ir pakepti riebaluose.Paskui į keptuvę įberti kapotų svogūnų, miltų ir dar kepinti, kol miltai paraus.Viską užpilti karštu vandeniu, pasūdyti ir virti 10-150min.Baigiant virti sudėti plonomis skiltelėmis supjaustytą pomidorą arba agurką ir o..
Recepto vertinimas:
Bulvės, įdarytos pupelių įdaru
Nuskustoms bulvÄ—ms nupjaunamas virÅ¡us, palyginama apaÄia, Å¡aukÅ¡teliu iÅ¡gremžiamas vidus. Paskui jos sudedamos į verdantį pasÅ«dytÄ… vandenį ir verdamos 5 min. KiaurasamÄiu iÅ¡griebiamos, pavoliojamos iÅ¡plaktame kiauÅ¡inyje ir tarkuotame sÅ«ryje arba pyrago džiÅ«vÄ—sÄ—liuose. TuÅ¡tumos..
Recepto vertinimas:
Sardeles arba deÅ¡reles iÅ¡ilgai perpjauti pusiau, pakepinti su plonais griežinÄ—liais supjaustytais laÅ¡iniukais ir iÅ¡imti iÅ¡ keptuvÄ—s. Tuose paÄiuose riebaluose iki rausvumo pakepinti kapotÄ… svogÅ«nÄ… ir tarkuotÄ… salierÄ…, įpilti vyno arba sulÄių, užvirinti, sudÄ—ti susmulkintus grybus..
Recepto vertinimas:
Bulves išvirkite ir supjaustykite griežinėliais. Baravykus išvirkite, supjaustykite. Sudėkite į indą kartu su bulvėmis. Salotų lapus, ridikėlius, svogūnų laiškus kuo smulkiau supjaustykite ir sudėkite į indą, užpilkite aliejumi, pabarstykite prieskonių, viską gerai išmaišykite...
Recepto vertinimas:
Grybus ir 2 svogūnus sumalti ir į juos įdėti pipirus bei druską. Bulves ir morkas smulkiai sutarkuoti ir sumaišyti su grybais. Likusį svogūną pakepinti aliejuje ir supilti ant grybų masės. Viską gerai išmaišyti. Šis mišinys tepamas ant baltos arba juodos duonos. Skanaus! ..
Recepto vertinimas:
Paprastai žaliuokÄ—s yra labai žemÄ—tos, todÄ—l, prieÅ¡ konservuojant, jas reikia gerai nuplauti tekanÄiu vandeniu. Po to jos dedamos į emaliuotÄ… puodÄ…, sluoksniuojant su svogÅ«nų griežinÄ—liais. Kiekvienas sluoksnis pabarstomas maltais kvapiaisiais pipirais, trintais lauro lapeliais ir dru..
Recepto vertinimas:
ViÅ¡Äiuko filÄ— ir Å¡launeles kepinti alyvų aliejuje, kol susidarys skrudi odelÄ—. Apipilti baltuoju vynu ir mÄ—sos sultimis, įdÄ—ti pomidorų padažo ir troÅ¡kinti tol, kol mÄ—sa suminkÅ¡tÄ—s. Garnyrui patiekti Å¡viežius grybus, keptus ant grotelių, pomidorus, keptus be luobelÄ—s ir sÄ—klų,..
Recepto vertinimas:
Bulvių vyniotinis su daržovėmis (Jūratės)
IÅ¡virtas bulves sumaigyti. Ä®muÅ¡ti kiauÅ¡inį, įberti miltų. TeÅ¡lÄ… padÄ—ti ant lininio rankÅ¡luoÅ¡Äio, iÅ¡koÄioti. Ant virÅ¡aus dÄ—ti paruoÅ¡tų daržovių masÄ™ ir susukti vyniotinį. Viršų patepti grietine, apibarstyti saulÄ—grąžomis ir, įdÄ—jus į sviestu pateptÄ… skardÄ…, kepti or..
Recepto vertinimas:
Gaidį supjaustyti j 6-8 dalis. SvogÅ«nus ir ÄesnakÄ… nulupti ir supjaustyti kubeliais. Å oninÄ™ supjaustyti plonais griežinÄ—liais, paspirginti keptuve ir perdÄ—ti į dubenÄ—lį. Ä® riebalus, kurie liko keptuve, įpilti aliejaus, sudÄ—ti mÄ—sÄ… ir apkepti. Apibarstyti druska ir pipirais, iÅ¡imti..
Recepto vertinimas:
Grybai, troškinti su pomidorais
Nuvalytus ir supjaustytus grybus bei svogūną pakepinti svieste, įberti miltų ir dar kepinti, kol miltai paraus. Įpilti nuoviro, įdėti grietinės, patroškinti ir pasūdyti. Pomidorus supjaustyti lygiomis skiltimis, dalį jų patroškinti su grybais. Likusias iškepti atskirai ir sudėti ant ..
Recepto vertinimas:
Išėmus sėklas, papriką susmulkinti juostelėmis, svogūnus supjaustyti žiedeliais, pomidorus - skiltelėmis. Daržoves užpilti aliejumi ar majonezu ir užbarstyti tarkuoto fermentinio sūrio. ..
Recepto vertinimas:
Zuvies file pamusame, pabarstome prieskoniais, uzdedame idaro ir susukame suktinuka. Suktinuka merkiame i kiausinio plakini ir apvoliojame dziuveseliuose, taip darome 2 kartus. Kepame fritiurineje 160 C temperaturoje 7 minutes. Idarui: suri sutarkuojame ir sumaisome su grybu siaudeliais ir keptais s..
Recepto vertinimas:
Grybus sukapoti ir kartu su svogÅ«nu sumalti mÄ—smale. Ä® maltus grybus sudÄ—ti iÅ¡suktÄ… sviestÄ…, kiauÅ¡inių trynius, įpilti skysÄio, įberti džiÅ«vÄ—sÄ—lių arba miltų, pasÅ«dyti. Paskiausiai įmaiÅ¡yti iÅ¡plaktus kiauÅ¡inių baltymus. MasÄ™ sudÄ—ti į riebalais pateptÄ…, džiÅ«vÄ—sÄ—liais ..
Recepto vertinimas:
Grybus ir svogÅ«nÄ… sukapoti ir pakepinti ant sviesto. Supilti sultinį ir troÅ¡kinti maždaug 20 minuÄių. Galiausiai supilti grietinÄ™, suberti prieskonius ir žalumynus. Tokius troÅ¡kintus grybus tinka patiekti su virtomis bulvÄ—mis ar daržovių salotomis. Skanaus! ..
Recepto vertinimas:
Veršienos krūtinlnė, įdaryta grybais
MÄ—sÄ… pasÅ«dyti, įtrinti Äesnaku. Supjaustytus grybus iÅ¡troÅ¡kinti riebaluose, praauÅ¡inti, įmaiÅ¡yti petražolių lapelių, maltų džiÅ«vÄ—sÄ—lių, prieskonių ir kiauÅ¡inį. MÄ—sÄ… keliose vietose giliai įpjauti, ,,kiÅ¡enÄ—les" prikimÅ¡ti grybų ir užsiÅ«ti. IÅ¡ pradžių apkepinti riebal..
Recepto vertinimas:
Sumaisykite smulkiai supjaustytus isvirtus pievagrybius ar dziovintus baravykus ir susmulkintus petrazoliu lapelius bei builius. Jais apiberkite i stiklini ugniai atsparu inda sudeta pasudyta upetaki. Uzpilkite mesos sultiniu is dvieju kubiuku ir uzdenge troskinkite.Istroskinta zuvi sudekite pusdube..
Recepto vertinimas:
TroÅ¡kinti grybai garstyÄių padaže
Grybus iÅ¡troÅ¡kinti. Miltus ir kapotÄ… svogÅ«nÄ… pakepti ant sviesto įpilti sultinio ir aÅ¡triai pagardinti prieskoniais ir garstyÄiomis. Grybus sumaiÅ¡yti su padažu ir dar 5 minutes patroÅ¡kinti. Skanaus! ..
Recepto vertinimas:
Sūrį, dešrą, apelsiną, obuolį, pomidorą supjaustyti norimo dydžio gabaliukais ar šiaudeliais ir salotinėje sumaišyti su grybais. Grietinę sumaišyti su druska, kitokiais norimais prieskoniais ir užpilti ant salotų. Papuošti petražolės šakele. Skanaus! ..
Recepto vertinimas:
Isvalytu ir gerai nuplautu upetakiu oda keleta kartu ipjauname, itriname prieskoniais, uzpilame vyno ir pavartant marinuojame apie 2 vai. Keptuveje su puse sviesto iskepame upetakius. Likusiame svieste iskepame supjaustytus baravykus ir porus, paskaniname druska, pipirais, likusiu nuo marinavimo vyn..
Recepto vertinimas:
Pievagrybių salotos su vynuogėmis
Cikorija, pievagrybius ir svoguna susmulkiname, uzpilame acto, aliejaus, druskos, pipiru, ismaisome, sudedame i salotines. Ant ju pridedame per puse perpjautu ir be kauliuku vynuogiu...
Recepto vertinimas:
Grybus sukapoti ir patroškinti. Iš miltų, pieno, druskos, kiaušinio išmaišyti tešlą. Į keptuvę dėti tešlą, o ant jos grybus ir viską kepti. Skanaus. ..
Recepto vertinimas:
Įdėjus vieną šaukštą sviesto pakepinti sukapotą svogūną, kol paraus. Suberti miltus ir dar pakepinti, kol miltai pagels. Supilti sultinį, virti kol užvirs. Suberti prieskonius, supilti grietinę, sudėti šiaudeliai supjaustytus grybus, sudėti likusį sviestą ir viską dar šiek tiek p..
Recepto vertinimas:
Baklažanai su šviežiais grybais
Baklažanus supjaustyti 3-4 cm ilgio juostelėmis, suslėgti ir leisti sultims ištekėti. Nusausintus baklažanus pavolioti miltuose (1 šaukšte) ir apkepinti su sviestu. Grybus nuplauti ir supjaustyti juostelėmis. Iškeptus baklažanus, grybus ir smulkiai supjaustytus svogūnus užpilti griet..
Recepto vertinimas:
Pievagrybių salotos su apelsinais
Pievagrybius nuvalome, nuplauname ir išverdame pasūdytame vandenyje su prieskoniais. Atvėsiname ir supjaustome nedideliais kubeliais. Saldžiąją papriką nuplauname, išimame sėklas ir supjaustome šiaudeliais. Fermentinį sūrį sutarkuojame stambia tarka. Obuolius nuplauname, nulupame ir s..
Recepto vertinimas: