Grybai, grybå³ receptai
Čia rasi atrinktus receptus, kurių ingridientuose yra Grybai. Surask ir išsirink savo nuomone geriausius receptus ir palik savo įvertinimą prie receptų! Galbūt tavo įvertinimas padės kitiems surasti gerus receptus, kurių jie dar nežino.
Nuoroda: http://www.geri-receptai.lt/receptas-naudojant/grybai/20
Su lupenomis virtos bulvės nulupamos, sumalamos mėsmale, suberiami miltai, krakmolas, įmušamas kiaušinis, pasūdoma, padaromi ploni blyneliai, apveliami pyrago džiūvėsėliais ir apkepinami riebaluose. Blyneliai būna skanesni, jei į tešlą įminkoma maltos virtos mėsos, virtų susmulkin..
Recepto vertinimas:
FilÄ— supjaustykite juostelÄ—mis. SvogÅ«nus nulupkite ir susmulkinkite. CukinijÄ…, kukurÅ«zus, paprikÄ… ir porÄ… nuplaukite ir supjaustykite. Grybus nuplaukite ir supjaustykite. PUODE IÅ GAUBTU DUGNU įkaitinkite aliejų, keletÄ… minuÄių pakepkite viÅ¡tienos juosteles ir svogÅ«nÄ…, tada sudÄ—kite..
Recepto vertinimas:
Žiedinių kopūstų apkepas su grybais
Grybus supjaustyti ir apvirti. SupjaustytÄ… svogÅ«nÄ… ir grybus pakepinti keptuvÄ—je su sviestu. Grybus paskaninti pipirais, cukrumi, pasÅ«dyti ir supylus sultinį troÅ¡kinti apie 40 minuÄių. Baigiant troÅ¡kinti įdÄ—ti grietinÄ—s. KopÅ«stus apvirti pasaldintame, pasÅ«dytame ir parÅ«gÅ¡tintame va..
Recepto vertinimas:
Kapotus grybus, kiaulieną, svogūnus ištroškinti ir ataušinti. Į troškinį įpilti su pienu išplaktų kiaušinių, įdėti prieskonių, sumaišyti. Paruoštą masę sukrėsti į riebalais pateptą formą ir kepti, kol gerai iškeps ir paviršius paraus. Patiekti karštą su virtomis bulvėmi..
Recepto vertinimas:
Jautieną supjaustykite plonais gabalais, išmuškite, pabarstykite druska ir ant vidurio uždėję kimšinio susukite į lovelį, suriškite siūlu ar susmaigstykite pagaliukais ir pakepinkite ant sviesto. Kimšinį paruoškite iš smulkiai supjaustytų svogūnų pakepintų svieste. Juos pagardink..
Recepto vertinimas:
Kilkių užkandžiai prie alaus
Iš gerai įsūdytos kilkės išimti kaulus, nuplauti ir suvynioti. Kad neišsivyniotų prismeigti smeigtuku. Vyniotinius užpilti marinatu ir palaikyti dieną ar dvi. Po to tinka valgyti. Ptiekiant papuošti marinuotais grybais. Skanaus! ..
Recepto vertinimas:
MenkÄ— su bulvÄ—mis ir grybais
MenkÄ—s filÄ— supjaustyti gabalais, apibarstyti druska, apÅ¡lakstyti rÅ«gÅ¡Äiomis sultimis ir palaikyti Å¡altai. Tada žuvies gabalus apvolioti miltais ir iÅ¡ abiejų pusių kepti aliejuje, kol apsitrauks rausva plutele. Ugniai atspariÄ… formÄ… arba keptuvÄ™ patepti aliejumi, ant dugno sudÄ—ti pja..
Recepto vertinimas:
Bulves apskusti ir isgremzti vidu, paliekant 1 cm storio sieneles. Bulves ir isskobta vidu sudeti i verdanti vandeni ir kelias minutes pavirti.Grybus nuplauti, isvirti ir smulkiai supjaustyti.Svoguna susmulkinti ir pakepinti svieste. Grybus sumaisyti su svogunais, isskobtu bulviu gabaliukais, petraz..
Recepto vertinimas:
Burgundiškoji jautiena su grybais
SupjaustytÄ… nedideliais gabaliukais mÄ—sÄ… apkepinti kiaulių taukuose (tam naudoti puodÄ… su storu dugnu), tuomet įdÄ—ti svogÅ«nų galvas (jei smulkios - nepjaustyti, jei stambesnÄ—s - padalinti į keturias dalis). Kai jos suminkÅ¡tÄ—s, įberti miltus. Kai Å¡ie pagels, įdÄ—ti sutrintÄ… Äesnak..
Recepto vertinimas:
Grybus ir svogūną sukapoti, įdėti šiek tiek riebalų ir patroškinti. Likusiuose riebaluose iki gelsvumo pakepinti miltus, supilti pieną ir virinti, kol padažas sutirštės. Padažą praaušinti ir sumaišyti su grybais, kiaušinių tryniais, prieskoniais. Atsargiai įmaišyti..
Recepto vertinimas:
MoliÅ«gÄ… supjaustyti, iÅ¡virti, pertrinti per sietelį. Grybus pakepti svieste, įberti kmynų, pipirų ir druskos. Tada grybus, moliÅ«go masÄ™ ir kiauÅ¡inius gerai sumaiÅ¡yti, dÄ—ti į riebalais ir džiÅ«vÄ—sÄ—liais iÅ¡teptÄ… keptuvÄ™, apÅ¡lakstyti riebalais ir kepti 15 – 20 minuÄių. Patiekti ..
Recepto vertinimas:
Makaronus išvirti. Bulvės gali būti žalios. Grybus, mėsą ir kitus produktus sluoksniuoti riebalais pateptoje formoje taip, kad apatinis ir viršutinis sluoksniai būtų makaronų arba bulvių. Išplaktus kiaušinius sumaišyti su pienu, druska ir pipirais ir supilti ant produktų. Ant viršau..
Recepto vertinimas:
Rauginti ar sūdyti grybai supjaustomi rėželiais, sumaišomi su smulkiai supjaustytu svogūnu ir grietine. Paviršius pabarstomas maltais pipirais. Pastabos: Vietoj grietinės galima vartoti aliejų. ..
Recepto vertinimas:
PorÄ… susmulkinkite ir pekepinkite giliame puode įkaitintuose riebaluose. SudÄ—kite pjaustytus grybus ir maiÅ¡ydami kepinkite 5-8 minutes. MaiÅ¡ydami suberkite miltus, supilkite sultinį, sumažinkite ugnį ir virkite apie 40 minuÄių. PasÅ«dykite, pagardinkite maltais juodaisiais pipirais ir su..
Recepto vertinimas:
Supjaustyti zuvi gabaleliais ir pagardinti prieskoniais, sudeti i troskintuve, ant virsaus sudeti supjaustytus svogunus, sutarkuotas morkas, supjaustytus pievagrybius, kelis gabalelius sviesto, uzpilti vandeniu ir patroskinti apie pusvalandi. Tuomet ideti nuluptus ir supjaustytus pomidorus, ideti gr..
Recepto vertinimas:
Nuvalytus grybus ir tarkuotÄ… petražolÄ™ troÅ¡kinti riebaluose, kad inde dar liktų Å¡iek tiek skysÄio, atauÅ¡inti. KiauÅ¡inių trynius sumaiÅ¡yti su grybais, miltais, druska. Paskiuasiai supilti iÅ¡plaktus kiauÅ¡inių baltymus. MiÅ¡inį supilti į riebalais pateptÄ… keptuvÄ™ ir kepti orkaitÄ—je..
Recepto vertinimas:
Kepsniukus valanda pamirkinti vistienos sultinyje, isplakti kiausini su ''Vegeta'', pipirais ir cili, apvolioti kepsniukus, ir po to pavolioti dziuvesiuose, ir taip kokius tris kartus, kad kepsniukai gerai butu apsupti teslos. Ikaitinti keptuvi ir iskepti kepsniukus, gerai apkepti, kad igautu aukso ..
Recepto vertinimas:
IÅ¡ miltų, tarkuoto sÅ«rio, margarino ir kiauÅ¡inio trynio paruoÅ¡ti koÄiojamÄ… ir pusvalandy palaikyti Å¡aldytuve. Tada iÅ¡koÄioti, supjaustyti nedideliais paplotÄ—liais ir suformuoti krepÅ¡elius. Kepti iki gražaus parudavimo. Grybus, kiauÅ¡inius, svogÅ«nÄ… ir obuolį smulkiai sukapoti, sumaiÅ..
Recepto vertinimas:
Grybų ir baltagūžių kopūstų apkepas
NuvalytÄ… kopÅ«stÄ… supjaustyti ir patroÅ¡kinti su riebalais ir skysÄiu. Grybus ir svogÅ«nus smulkiai sukapoti ir pakepinti riebaluose su mÄ—sos kubeliais. Produktus susluoksniuoti formoje taip, kad virÅ¡utinis ir apatinis sluoksnis bÅ«tų kopÅ«stų. KiauÅ¡inius iÅ¡plakti su skysÄiu, miltais, dr..
Recepto vertinimas:
ŠONINĖS IR DARŽOVIŲ SUKTINUKAI
Sonine astriu peiliu supjaustome plonomis juostelemis. Juostelemis apsukame darzoves ir slyvas...
Recepto vertinimas:
Bulves, išmirkytus grybus, agurką, svogūną supjaustykite griežinėliais, užpilkite grietine. Sumaišykite ir užbarstykite supjaustytais svogūnų laiškais. ..
Recepto vertinimas:
Didesnius grybus supjaustyti į keturias dalis, mažų nepjaustyti. Kitus produktus supjaustyti plonais griežinėliais arba šiaudeliais ir sudėti į salotinę. Grietinę (arba kefyrą) sumaišyti su prieskoniais ir užpilti ant salotų. Grietinę arba kefyrą galima maišyti su majonezu. Tada pr..
Recepto vertinimas:
Isdarineta nepjaustyta antis uzpilama karstu pasudytu vandeniu ir verdama neuzdengta, kol suminksteja. Baigiant virti, sudedamos pakepintos prieskonines darzoves.Padazui nuplauti grybai isverdami mazame kiekyje vandens, supjaustomi juostelemis ir patroskinami su smulkiai supjaustytu svogunu saukste ..
Recepto vertinimas:
Mesa supjaustome kubeliais, svoguna - griezineliais. I mesa idedame svogunus, prieskonius, druska, ismaisome, ipilame vyna, vel ismaisome, uzdengiame ir marinuojame 8-10 vai. Pievagrybius nuplauname ir 2-3 vai. pamerkiame i parugstinta ir pasudyta vandeni. Saslykus sumauname ant iesmu ir kepame zari..
Recepto vertinimas:
Grybus ir kiaušinius supjaustyti gabalėliais, porą-plonais griežinėliais. Viską sumaišyti su grietine ir majonezu ir papuošti žalumynais. Skanaus ..
Recepto vertinimas: