Grybai, grybå³ receptai
Čia rasi atrinktus receptus, kurių ingridientuose yra Grybai. Surask ir išsirink savo nuomone geriausius receptus ir palik savo įvertinimą prie receptų! Galbūt tavo įvertinimas padės kitiems surasti gerus receptus, kurių jie dar nežino.
Nuoroda: http://www.geri-receptai.lt/receptas-naudojant/grybai/12
Pagaminkite teÅ¡lÄ…, kai Å¡i kiek pastovÄ—s, jÄ… plonai iÅ¡koÄiokite ir supjaustykite kvadratinÄ—mis juostelÄ—mis. Pagaminkite beÅ¡amelio padažą, nuplaukite grybus ir perpjaukite juos per pusÄ™. Pakepinkite grybus svieste, pridÄ—kite smulkiai supjaustyto Äesnako, druskos. Kai grybai siek tiek ..
Recepto vertinimas:
Pievagrybius perrinkti, didesnius supjaustyti gabaleliais, mazesnius perpjauti pusiau arba visai nepjaustyti. Grybus istroskinti, idejus 1 sauksta alyvu aliejaus, ir atausinti. Pomodorus ir obuoli supjaustyti kubeliais ir sumaisyti su grybais. Is likusio alyvu aliejaus, sulciu, isskyrusiu troskinant..
Recepto vertinimas:
Balandėliai su morkų įdaru ir grybų padažu
Pasūdytame vandenyje išverdame kopūstą, nuimame lapus, lapo sustorėjimą išpjauname. Smulkiai supjaustome svogūną ir jį apkepiname. Į keptuvę įpilame daug aliejaus ir pakepiname morkas, tarkuotas burokine tarka. Kepame, kol morkos pasidarys apelsino spalvos. Svogūnus sumaišome su mor..
Recepto vertinimas:
IÅ¡virti grybus ir smulkiai supjaustyti. Vandenį, kuriame virÄ— grybai, pasÅ«dyti, užvirinti ir įberus ryžius juos iÅ¡virti. IÅ¡virusius ryžius sumaiÅ¡yti su grybais, įdÄ—ti smulkiai supjaustytÄ… svogÅ«nÄ…, įmuÅ¡ti kiauÅ¡inį ir įberti pagal skonį pipirų bei druskos. ViskÄ… gerai iÅ¡maiÅ..
Recepto vertinimas:
Pomidorus supjaustome kubeliais, porus greižinėliais, konservuotus pievagrybius susmulkiname. Įdedame juodųjų alyvų. Citrinų sultis sumaišome su druska, pipirais, aliejumi ir užpilame ant salotų. Puošiame petražolėmis. Šarūnė ..
Recepto vertinimas:
Sumaišyti tešlą ir pakildinti. Iš jos išploti blyną, aptepti aliejumi, pabarstyti tarkuotu fermentiniu sūriu, apdėti pomidorais, dešrelėmis (jų kiekis - pagal norą). Kepti orkaitėje 30 min. ..
Recepto vertinimas:
Virtas bulves supjaustyti storomis riekÄ—mis, žalias bulves — plonais griežinÄ—liais arba Å¡iaudeliais. Grybus ir svogÅ«nus sukapoti ir pakepinti. Produktus sluoksniuoti riebalais pateptoje formoje taip, kad virÅ¡uje ir apaÄioje bÅ«tų bulvÄ—s. KiauÅ¡inius iÅ¡plakti su pienu, druska ir pipirais..
Recepto vertinimas:
Iš miltų, kiaušinių, aliejus, druskos ir tarkuoto sūrio išmaišyti tešlą. Grybus pamirkyti tešloje ir kepti. Skanaus. ..
Recepto vertinimas:
Pikantiškas vištienos šašlykas
Grilį įkaitiname. Ant 8 metalinių iešmų susmeigiame šašlykų gabalėlius, kaitaliodami su žaliosiomis, geltonosiomis, raudonosiomis paprikomis, svogūno žiedeliais, pomidorais ir nuvalytais pievagrybiais.Užbaigiame mėsos gabalėliu. Šašlyką sutepame alyvų aliejumi ir dedame į grilį..
Recepto vertinimas:
Isvirtos, nusunktos bulves sugrudamos, i jas iberiama miltu, druskos, pridedama smulkiai supjaustyto bei aliejuje pakepinto svoguno ir gerai ismaisoma. Is paruostos teslos padaromi vienodi paploteliai, ant ju dedama po puse sauksto idaro, krastai uzlenkiami, uzspaudziami ir padaromi pusmenuliu formo..
Recepto vertinimas:
Daržovės su grybais (estų nacionalinis valgis)
Lašiniukus supjaustyti plonais griežinėliais arba kubeliais, sudėti į puodą ir pakaitinti. Lašiniukų riebaluose apkepinti supjaustytas prieskonines daržoves (svogūną, morkas, petražolę arba salierą). Paskui įpilti karšto vandens arba sultinio, sudėti griežinėliais supjaustytą gr..
Recepto vertinimas:
Baklažanų su grybais troškinys
Baklažanus supjaustyti 3-4 cm ilgio juostelėmis, suslėgti ir leisti sultims ištekėti. Nusausintus baklažanus pavolioti miltuose ir apkepinti su sviestu. Grybus nuplauti ir supjaustyti juostelėmis. Iškeptus baklažanus, grybus ir smulkiai supjaustytus svogūnus sudėti į troškinimo indą,..
Recepto vertinimas:
Sausus ką tik surinktus grybus nuvalyti. Jeigu reikia plautį, nuplautus grybus išdžiovinti ant servetėlės. Kotelius nupjauti ir suvartoti kitam valgiui. Riebalus pakaitinti, kol ims rūkti, sudėti grybų kepurėles ir iš abiejų pusių pakepinti iki rausvumo. Jei grybai trupa, juos apvoliot..
Recepto vertinimas:
Grybų , mėsos ir ryžių apkepas
Gabalėliais supjaustytus grybus, mėsą ištroškinti su prieskoninėmis daržovėmis ir kitais prieskoniais. Pasūdytame vandenyje išvirti birią ryžių košę. Formą patepti riebalais, į ja suberti ryžius (daugiau kaip pusę) taip, kad uždengtų formos dugną ir sieneles. Vi..
Recepto vertinimas:
Į verdantį vandenį suberiamos kruopos (išskyrus manų), 30—40 min. paverdamos ir vanduo nupilamas. Į verdantį nuovirą suberiamos perplautos nevirtos (ryžių, sorų kruopos) arba pusiau išvirtos (perlinės, miežinės, avižinės) kruopos, ir sriuba verdama 10—15 min. Paskui sudedama s..
Recepto vertinimas:
Plekšnes nuvalyti, išimti vidurius, nupjauti galvą ir pelekus, pasūdyti, pašlakstyti actu ir pusvalandį palaikyti šaltai. Paskui suvilgyti kiaušinio ir pieno mišinyje, apvolioti džiūvėsėliais ir kepti riebaluose, kol apsitrauks rausva plutele. Iškepusias žuvis sudėti į pašildytą ..
Recepto vertinimas:
Vištiena, troškinta su grybais
Mėsą atskirti nuo kaulų, supjaustyti nedideliais gabalėliais ir šiek tiek apkepinti. Iš kaulų išvirti sultinį. Grybus ir prieskonines daržoves patroškinti margarine, įpilti sultinio, sudėti vištienos gabalėlius, uždengti ir viską ištroškinti. Tuomet supilti su šaltu sultiniu sum..
Recepto vertinimas:
Grybus išmirkykite, šiek tiek pavirkite. Tuomet smulkiai supjaustykite, pakepinkite su svogūnais. Gerai išmaišykite su pupelėmis. ..
Recepto vertinimas:
Agurkus nulupti, perpjauti išilgai pusiau ir pasūdyti. Grybus sukapoti, sumaišyti su grietine ir prieskoniais. Paruošto įdaro prikimšti agurkus, papuošti žalumynais ir pomidoro griežinėliais. Skanaus! ..
Recepto vertinimas:
Soju granules isbrinkiname picos prieskoniais paskanintame mesos sultinyje. Mesosfarsa sumaisome su smulkiais gabaliukais supjaustytu svogunu, sudedame nusunktassoju granules, pasudome, suberiame smulkiai supjaustytus petrazoliu lapelius irismaisome. Ant aliejumi pateptos skardos dedame iskociota te..
Recepto vertinimas:
Jautienos kukulių sriuba su pievagrybiais
Užverdame pasūdytą vandeni. Iš kukuliams skirtų produktų užminkome masę. Iš jos formuojame kukulius ir sumetame į verdanti vandenį. Suberiame kubeliais supjaustytą svogūną. Paverdame apie 20 min. Suberiame kubeliais supjaustytas morkas, bulves ir puselėmis supjaustytus pievagrybius. V..
Recepto vertinimas:
Žuvies ir ryžių užkepėlė
Supjaustyti žuvį gabalėliais ir pagardinti prieskoniais, sudėti į troškintuvę, ant viršaus sudėti supjaustytus svogūnus, sutarkuotas morkas, supjaustytus pievagrybius, kelis gabalėlius sviesto, užpilti vandeniu ir patroškinti apie pusvalandį. Tuomet įdėti nuluptus ir supjaustytus p..
Recepto vertinimas:
Paruosiame vidutinio tirstumo blynu tesla. Grybus, jeigu reikia, ismirkome ar apverdame ir sumalame. I keptuve su ikaitintu aliejumi suberiame susmulkinta svoguna. Kai jis siek tiekapkepa, sudedame grybus, prieskonius irgerai apkepame. I keptuve su aliejumi pilame po 2 saukstus blynu teslos, i vidur..
Recepto vertinimas:
Grybai išmirkomi, nusausinami, smulkiai supjaustomi, įmušami kiaušiniai, supilama grietinė. Svogūnai susmulkinami, pakepinami sviese (50g), suberiami džiūvėsėliai, pipirai, pasūdoma. Viskas gerai išmaišoma, palaikoma, kad džiūvėsėliai išbrinktų ir daromi maltinukai. Jie pavolioj..
Recepto vertinimas:
Ä® didelį dubenį susluoksniuoti griežinÄ—liais supjaustytÄ… mÄ—sÄ…, deÅ¡rÄ…, kiauÅ¡inius, morkas, pomidorus, agurkus, grybus (nesmulkintus) ir kitur produktus. Daržoves ir grybus apÅ¡lakstyti padažu, pagamintu iÅ¡ aliejaus ir citrinos sulÄių. PuoÅ¡ti salotų lapeliais. Skanaus ..
Recepto vertinimas: