Grybai, grybå³ receptai
Čia rasi atrinktus receptus, kurių ingridientuose yra Grybai. Surask ir išsirink savo nuomone geriausius receptus ir palik savo įvertinimą prie receptų! Galbūt tavo įvertinimas padės kitiems surasti gerus receptus, kurių jie dar nežino.
Nuoroda: http://www.geri-receptai.lt/receptas-naudojant/grybai/11
Karšti sumuštiniai su grybais
Duona apkepinama margarine.Iš grybų padaromas tirštas padažas : grybai pakepinami svieste, įdedama miltų, dar pakepinama, įpilama pieno arba grietinės, troškinama, įdedama druskos, pipirų ir tarkuoto svogūno.Karštas grybų padažas uždedamas ant karštų sumuštinių.Patiekiama iš ka..
Recepto vertinimas:
Grybai su bulvėmis ir česnakais
I puoda sudedame stambiai supjaustytas bulves, ipilame 0,5 l vandens ir kaitiname. Keptuveje pakepiname susmulkintus lasinukus, svoguna, grybus. Viska supilame ant bulviu, idedame stambiai supjaustytus cesnakus, uzpilame grietines, jei reikia, truputi vandens, prieskoniu ir troskiname, kol bulves su..
Recepto vertinimas:
Pievagrybius nuplauti ir nuvarvinti. Nuluptus svogūnus smulkiai supjaustyti. Pomidorus supjaustyti griežinėliais. Skardą patepti sviestu. Kiaušinį išplakti su kariu, grietine, puse tarkuoto sūrio, svogūnu, supjaustytais pievagrybiais, pasūdyti ir pabarstyti pipirais. Dešreles perpjauti i..
Recepto vertinimas:
IÅ¡tepkite dvi kepimo skardas. TeÅ¡lÄ… padalinkite į dvi lygias dalis. IÅ¡koÄiokite abu teÅ¡los gabalus į 25 cm skersmens paplotÄ—lius, apibarstykite juos miltais. TeÅ¡los pavirÅ¡ių apÅ¡lakstykite trupuÄiu aliejaus. Nulupkite deÅ¡reles, supjaustykite smulkiais gabalÄ—liais ir sudÄ—liokite ant..
Recepto vertinimas:
Kiniškos daržovės su grybais ir austrių padažu
Grybus pamirkykite karÅ¡tame vandenyje. KruopÅ¡Äiai nuplaukite daržoves ir gerai iÅ¡spauskite (nupjaustykite storus stiebus, nes juos tektų ilgai virti). Grybams nupjaukite kotelius, iÅ¡ kepurÄ—lių iÅ¡spauskite vandenį. PasÅ«dytame vandenyje grybus palengvÄ—le pavirkite 5 minutes. nuvarvinkite..
Recepto vertinimas:
Pakaitinkite aliejų rytietiÅ¡koje dubenio formos keptuvÄ—je. MinutÄ™ pakepkite ÄesnakÄ… su imbieru. Ä®dÄ—kite į juos svogÅ«nus bei morkas ir kepkite maiÅ¡ydami ant didelÄ—s ugnies. Ä®dÄ—kite pievagrybius, kartu įpilkite austrių padažo ir spaustos citrinos. ViskÄ… pakepkite 2 min. Suberkite li..
Recepto vertinimas:
Ant grotelių kepti pievagrybiai
Pievagrybius nuvalyti, nuplauti, išdžiovinti. Kepurėles atskirti nuo kotų, pabarstyti druska, pipirais, pašlakstyti aliejumi ir 5-10 min. kepti ant vidutiniškai įkaitintų grotelių. Į kiekvieną kepurėlę įdėti truputį sviesto, smulkintų petražolių. Ant grotelių pakepinti baltos d..
Recepto vertinimas:
Sluoksniuota tesla atsildome ir dedame i miltais pabarstyta skarda. Tesla subadome sakute ir kepame orkaiteje. Fermentini suri supjaustome kubeliais. Susmulkiname pievagrybius, vistiena, svogunu laiskus. Ant pusiau iskepusios teslos sudedame vistiena, pievagrybius, svogunu laiskus. Kiausinius isplak..
Recepto vertinimas:
Apkeptos įdarytos dešrelės (Jūratės)
Svogūnus smulkiai supjaustyti, pomidorus- griežinėliais. Kiaušinį išplakti su kariu, grietine, puse tarkuoto sūrio, svogūnu, pjaustytais pievagrybiais, pasūdyti, pabarstyti pipirais. Dešreles perpjausti išilgai, sudėti į sviestu pateptą skardą ir įdaryti. Ant dešrelių sudėti pom..
Recepto vertinimas:
Žuvį sumalame kartu su piene išmirkytu batonu, pakepintais svogūnais. Į masę įmušame kiaušinius, įberiame prieskonių ir labai gerai išminkome. ĮĮdarui grybus, apkeptus sumulkintus svogūūnus ir virtas morkas sumalame ir pakepamĮĮe keptuvėje su aliejumi bei prieskoniais. Tada įdeda..
Recepto vertinimas:
Bucatini su alyvuogÄ—mis ir grybais
DidelÄ—je keptuvÄ—je truputį pakaitinkite aliejų. SudÄ—kile petražoles, ÄesnakÄ… ir pakepinkite apie 3 minutes, kad Äesnakas pagelstų. Ä®pilkite citrinos sulÄių, sudÄ—kite alyvuoges, Äili pipirÄ… ir anÄiuvius. MaiÅ¡ydami ant nedidelÄ—s ugnies, troÅ¡kinkite apie 5-10 minuÄių, anÄiuvius..
Recepto vertinimas:
Mielės užmaišome piene, suberiame cukrų, 100 ml pieno ir palaukiame kol pradės kilti. Tada supylame ištirpdintą margariną, likusius miltus ir gerai išminkome. Palaukiame kol iškils tešla. Kol tešla gaminasi, grybus ir svogūną sumalame mėsmale ir pakepiname aliejuje. Grybus..
Recepto vertinimas:
Kiaulienos kepsnys su baravykais
Nugarine supjaustome taip, kad turetume mesos laksta vyniotiniui. Mesa siek tiek pamusame mesos plaktuku, pabarstome druska, pipirais, susmulkintais svogunais ar svogunu milteliais ir suvynioje palaikome 3-4 vai. I malta mesa imusame kiausini, iberiame druskos, pipiru, isminkome. Grybus pakepame kep..
Recepto vertinimas:
Bulvių ir maltos mėsos apkepas
Bulves nuskusti, supjaustyti plonais griežinėliais, sudėti į verdantį pasūdytą vandenį, virti 5 min. Paruosti mėsą: sudėti batono riekeles, pakepintą svogūną, suberti druską ir pipirus, įmusti kiausinį). Grybus ismirkyti, isvirti, supjaustyti juostelėmis. Į paruostą indą dėti p..
Recepto vertinimas:
Bulvių kukuliai su grybų ir mėsos įdaru
Žalias bulves nuskutame ir sutarkuojame. Virtas bulves permalame mėsmale ir suminkome su tarkuotomis bulvėmis. Džiovintus grybus išmirkome, išverdame pasūdytame vandenyje ir supjaustome kubeliais. Svogūną susmulkiname, sumaišome su grybais ir pakepame su sviestu. Atvėsusius grybus bei sv..
Recepto vertinimas:
Salotos su krevetÄ—mis ir grybais
Ä® dubenį iÅ¡spauskite dvi citrinas. ÄŒesnakÄ… nulupkite ir stambiai sukapokite. ActÄ… ir ÄesnakÄ…, alyvuogių aliejų ir kaparÄ—lius supilkite į dubenį su citrinų sultimis. PasÅ«dykite. Gerai iÅ¡maiÅ¡ykite, sutraiÅ¡kykite kaparÄ—lius, kad iÅ¡skirtų kuo daugiau skonio. ParuoÅ¡kite krevet..
Recepto vertinimas:
Konservuoti baravykai su pomidorais
Vienam kilogramui šviežių grybų imama 100 g aliejaus, 2--3 pomidorai, 5 kvapieji pipirai. Jei dedama svogūnų, pipirų nereikia. Svogūnų galima dėti 1--5 galveles. Druskos beriama pagal skonį. Švariai nuvalyti ir nuplauti baravykai (gali būti ir kiti grybai) supjaustomi gabaliukais ir su..
Recepto vertinimas:
Pamušti strutienos filė plaktuku. Pabarstykite mėsa prieskoniais iš abiejų pusių. Ištirpdykite sviestą keptuvėje ir sudėkite mėsą. Kepkite filė ant kiekvienos pusės po 2 min. Užpilkite brendžio ir padekite. Išimkite mėsą iš keptuvės ir laikykite ją šiltai, kad neatvėstų. ..
Recepto vertinimas:
Grybų rasalas su karštomis bulvėmis
Trynius issukti su cukrumi, suberti miltus, nuplautas, nusausintas razinas, iki standziu putu isplaktus baltymus. Ismaisyti, pilti i paruosta skarda ir kepti vidutinio karstumo orkaiteje apie 45-60 min. Iskeptus isversti ant lenteles, atausinti. Sviesta sukti, dedant po sauksta obuoliu koses. Sudeju..
Recepto vertinimas:
Žuvies vyniotinis, įdarytas grybais
Nuo žuvies filė nulupti odą, filė sumalti mėsmale, pridėti piene arba sultinyje išmirkyto pyrago, ištirpinto sviesto, įmušti žalią kiaušinį, įdėti prieskonių ir išsukti. Susmulkintą svogūną ir grybus pakepinti riebaluose, sumaišyti su kapotais petražolių lapeliais ir kapotu ..
Recepto vertinimas:
Pievagrybius nuplauname, supjaustome, sudedame į keptuvę su riebalais, pasūdome, įberiame pipirų ir kepame 10-12 min. Po to paruošiame ir iškepame omletą. Ant iškepto omleto sudedame pusę paruoštų pievagrybių, omletą sulenkiame per pusę ir dedame į pakaitintą lėkštę. Likusius g..
Recepto vertinimas:
VoveraiÄių troÅ¡kinys su Å¡viežiomis bulvÄ—mis
Voveraites gerai nuplauname, supjaustome, dedame į verdantį vandenį ir 5 min. verdame. Vandenį nupilame, grybus nuvarviname. Lašinukus supjaustome kubeliais ir pakepiname su susmulkintais svogūnais. Sudedame paruoštas voveraites, kubeliais supjaustytas bulves, smulkiai sutarkuotas morkas, s..
Recepto vertinimas:
Kiaulienos kepsnys su baravykais II
Malta mesa sumaisome su kiausiniu, paskaniname prieskoniais, druska. Baravykus isverdame, apkepame keptuveje su sviestu. Imame 1/3 maltos mesos, dedame i vidu 2 grybus, suformuojame kepsni, ji apsukame ilga sonines juosta, prismeigiame mediniu smeigtuku. Taip paruostus kepsnius iskepame suvyniotus i..
Recepto vertinimas:
Bulvių pyragėliai su mėsa (Jūratės)
Bulves išvirti su lupenomis. Virtas nulupti, sutrinti, atskiesti pienu, pasūdyti, įdėti truputį sviesto, įmušti kiaušinį, gerai išmaišyti. Pusę bulvių masės dėti į sviestu pateptas formeles. Ant viršaus dėti mėsos įdarą: maltą mirtą mėsą pakepinti keptuvėje su svogūnais,..
Recepto vertinimas:
Bulvės ir pasūdytame vandenyje išvirtas salieras supjaustomi kubiukais. Išvirti pasūdytame vandenyje grybai atšaldomi ir supjaustomi. Viskas sumaišoma, pasūdoma ir užpilama majonezu. ..
Recepto vertinimas: