''Medaus'' tortas

Ingridientai:

Tešlai

50 gramų sviesto arba margarino,
3 kiaušiniai,
1 stiklinė cukraus,
3 - 4 valgomieji šaukštai medaus,
3 arbatiniai šaukšteliai sodos (gesintos actu),
4 stiklinės miltų

Kremui

1 litro grietinės,
1 stiklinė cukraus,
citrinos sulčių arba žiupsnelį citrinos rūgšties,
1,5 valgomojo šaukšto želatinos,
0,5 stiklinės vandens

Gaminimas

Tešlos ruošimas

Ant garų ištirpinti sviestą, įmušti kiaušinius ir maišant įberti cukraus, medaus, sodos. Po to maišant berti po stikline miltų. Tešlą iškočioti į blynus (lengviau kočioti kai tešla šilta) ir dėti kepti į orkaitę.

Iškeptus blynus paliekam atvėsti, o to tarpu ruošiam kremą. Išmaišom grietinęę su cukrumi ir citrinos rūgštimi. Iš anksto išbrinkyti želatiną vandenyje, po to išbrinkytą želatiną pakaitinti (neužvirinti) kad ištirptų. Maišant, įpilam plona srovele į kremą ištirpintą želatiną. Paliekam kremą sustingti (apie 30 minučių). Kai kremas sustings, reikia juo pertepti blynus. Tortą paliekame 12 valandų šaldytuve (kad įsigertų kremas). Papuošti galima džiūvėsėliais arba riešutais.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!