25 rezultatų ieškant "SULTINYS"

Daniškas kumpis

4 asmenims 1,5 stiklinės sultinio užpilama ant kapoto svogūno ir lėtai verdama, kol sultinio lieka apie stiklinę. Tada sultinys nukošiamas į pomidorų tyrę. Pridedama pipirų, pagal skonį druskos, truputį pavirinus įpilama ½ stiklinės grietinės ir dar 10 min. letai pakaitinama. Ant vi..

Recepto vertinimas: 0

Daržovių sriuba

Paprikas, morkas ir porus supjaustyti. Susmulkinti kopūstus. Visas daržoves virti vandenyje 5 minutes, tada nukošti į užvirintą sultinį. Paskaninti prieskoniais. Skanaus! ..

Recepto vertinimas: 0

Žuvienė su pikantiško skonio skrebučiais

Pomidorus panardinti į verdantį vandenį, nulupti, supjaustyti į keturias dalis, išimti sėklas ir smulkiai sukapoti. Nuvalytas daržoves supjaustyti plonais šiaudeliais. Morkas ir salierus patroškinti su sviestu, sukrėsti pomidorus, supilti sultinį ir pavirti 5 minutes. Žuvies sultinį pa..

Recepto vertinimas: 0

Ryžių sriuba

Iš paruoštos sukapotos vištienos, susmulkintų jautienos kaulų ir prieskoninių daržovių išverdamas sultinys. Verdama ant nestiprios kaitros, nuolat graibstant putas. Kiek pavirus, įberiama truputis druskos. Baigiant sultinų virti, įdedama pipirų, lauro lapelių ir 5-10 min. pavirus, mė..

Recepto vertinimas: 0

Lietuviški barščiai

Rūkyto kumpio ar kitų rūkytų produktų sultinys iškošiamas ir į jį sudedamos šiaudeliais supjaustytos morkos, vėliau - šiaudeliais supjaustyti svogūnai. Kai morkos išvirs, sudedami šiaudeliais supjaustyti rauginti burokėliai. Kad spalva būtų gražesnė, įpilama pusė stiklinės ra..

Recepto vertinimas: 3

Paukštienos ir grybų troškinys, keptas su bulvių koše

Mėsą ir grybus supjaustyti gabalėliais, patroškinti riebaluose. Į troškinį įpilti sultinio arba mėsos padažo (jei pilamas sultinys, mėsą ir grybus pabarstyti miltais), įdėti prieskonių ir pavirinti. Bulvių košę sukrėsti į riebalais pateptą kepimo formą taip, kad uždengtų for..

Recepto vertinimas: 0

Bulvių sriuba su kruopomis

Į verdantį vandenį suberiamos kruopos (išskyrus manų), 30—40 min. paverdamos ir vanduo nupilamas. Į verdantį nuovirą suberiamos perplautos nevirtos (ryžių, sorų kruopos) arba pusiau išvirtos (perlinės, miežinės, avižinės) kruopos, ir sriuba verdama 10—15 min. Paskui sudedama s..

Recepto vertinimas: 0

Bulvės su sultinio padažu

Bulvės išverdamos, nusunkiamos, ant jų uždedamas sviestas, supilamas sultinys, užbarstoma petražolių ar krapų lapelių, uždengiama, gerai sukratoma ir užvirinama. Tiekiama su virta jautiena...

Recepto vertinimas: 0

Troškintos bulvės

Žalios bulvės stambiai sutarkuojamos, sumaišomos su ištirpintu margarinu, sūriu, pasūdomą. Paruošta masė dedama į išteptą riebalais indą, supilamas sultinys, uždengiama ir ant silpnos ugnies troškinama 20 min. Paskui dangtis nuimamas, indas statomas į orkaitę ir kepama, kol užsid..

Recepto vertinimas: 0

Islandiškas paštetas

T e š l a. Kiaušinis, stiklinė miltų, 30 g sviesto, druskos. Išminkoma tešla ir pusvalandį paliekama pastovėti. Smulkiai supjaustyta mėsa sumaišoma su bulvių kubeliais, sudedama j paruoštą indą, užbarstoma pipirų, pasūdomą, supilamas sultinys, uždengiama iškočiota tešla ir ke..

Recepto vertinimas: 0

Sultinys

Mėsa nuplaunama, sukapojama į 3—4 dalis, užpilama šaltu vandeniu ir verdama ant stiprios ugnies. Prieš pradedant virti nugraibstomos putos. Užvirus puodas nudengiamas, sudedamos pakepintos daržovės, truputis druskos ir verdama 3—4 val. ant silpnos ugnies, kartkartėmis nugraibstant put..

Recepto vertinimas: 0

Baršteliai su ausytėmis

Burokėliai išverdami, nulupami ir stambiai sutarkuojami. Iš mėsos, pakepintų prieskoninių daržovių, prieskonių ir džiovintų grybų išverdamas sultinys. Kai mėsa suminkštėja, sultinys perkošiamas, parūgštinamas citrinos rūgštimi ir užplikoma juo burokėliai ir duona. Uždengus ..

Recepto vertinimas: 0

Perlinių kruopų sriuba

Iš jautienos su kaulais, morkos, džiovintų, gerai nuplautų grybų, pakepintų prieskoninių daržovių ir prieskonių išverdamas sultinys. Į atskirą puodelį įpilama 2 stiklinės vandens, sudedamas sviestas, nuplautos kruopos ir verdama, kol jos suminkštės. Verdant reikia kartkartėmis u..

Recepto vertinimas: 0

Ryžių sriuba

Paruošta vištiena sukapojama, jautienos kaulai susmulkinami, ir kartu su prieskoninėmis daržovėmis išverdamas sultinys. Verdama ant nekaitrios liepsnos, nuolat graibstant putas. Kiek pavirus, įberiama truputį druskos. Baigiant sultinį virti, įdedama pipirų, lauro lapelių ir, 5—10 min..

Recepto vertinimas: 0

Pomidorų sriuba su plakta grietine

Į puodą sudedamas sviestas, jame pakepinami miltai, dalimis pilamas verdantis vanduo ar sultinys ir gerai išmaišoma, kad nesusidarytų kruopelių. Jei skiedžiama sultiniu, sviesto užtenka 20—40 g. Į sriubą įdedama pomidorų tyrės, pipirų, druskos, užvirinama ir supilstoma į lėkšte..

Recepto vertinimas: 0

Žuvienė

Paruošta žuvis nuplaunama, išimamos žiaunos, užpilama šaltu vandeniu, užvirinama, nugraibstomos putos, įdedamas svogūnas, morka, krapų stiebų, kvepiančiųjų pipirų, lauro lapelių ir verdama ant silpnos ugnies apie valandą. Išvirusi žuvis išgriebiama, sultinys perkošiamas, suded..

Recepto vertinimas: 4

Virtas karosas

Nuvalyta ir nuplauta žuvis supjaustoma gabalais, pasūdoma ir sudedama į prieskoninių daržovių ir prieskonių sultinį, (sultinys turi žuvį vos apsemti) ir verdama 1/2 val. Tiekiama sudėta į pašildyta pusdubenį su virtomis arba troškintomis daržovėmis (pupelėmis, morkomis, žali..

Recepto vertinimas: 0

Baltasis padažas

Svieste pakepinami miltai, maišant pilamas karštas sultinys, grietinėlė, sudedami prieskoniai ir druska. Pavirinama 5—10 min. ..

Recepto vertinimas: 0

Vištienos sultinys su virtinukais, įdarytais jautiena

1. Į puodą sudedame nuplautą vištieną su kaulais, užpilame šaltu vandeniu ir užviriname. Po to nudengiame, nugriebiame putas, sudedame pakepintas prieskonines daržoves, prieskonius ir verdame ant mažos ugnies 1,5-2val., kol mėsa pasidaro minkšta. Išvirtą sultinį perkošiame. Vištie..

Recepto vertinimas: 5

Argentinietiškas jautienos sultinys (Potaje de la pampa)

Mėsą sudėkite į verdantį pasūdytą vandenį. Sudėkite nuluptas, nuplautas, supjaustytas į 2-4 (pagal dydį) dalis daržoves: morkas, ropes, porus. Tada suberkite turkiškus žirnius, sudėkite gabaliukais supjaustytas salierų šaknis ir batatus. Valandą prieš baigiant virti įberkit..

Recepto vertinimas: 3

CUKINIJŲ SRIUBA SU VIŠTOS KRŪTINĖLE

Du trecdaliai cukiniju (apie 500g) plonai nulupama ir supjaustoma kubeliais, o likusios cukinijos nuplaunamos ir nusluostomos. Svoguneliai nulupami ir supjaustomi. Tada dideliame puode ikaitinama puse aliejaus. Suberti svogunai kepinami, kol pasidaro visiskai skaidrus. Suberiamos kubeliais supjausty..

Recepto vertinimas: 0

LIETUVIŠKI BARŠČIAI

Rukyto kumpio ar kitu rukytu produktu sultinys iskosiamas ir i ji sudedamos siaudeliais supjaustytos morkos, veliau - siaudeliais supjaustyti svogunai. Kai morkos isvirs, sudedami siaudeliais supjaustyti rauginti burokeliai. Kad spalva butu grazesne, ipilama puse stiklines raugintu burokeliu rugstym..

Recepto vertinimas: 0

FLIAKAI (SKRANDINUKĖ)

Skrandis gerai isplaunamas keliuose vandenyse. Skrandis uzplikomas verdanciu vandeniu ir greitai valoma vidine, grubleta puse, kol nusiims zalsvai rudos spalvos pleve. Skrandis turi buti visiskai baltas.Isverdamas sultinys is avienos kaulu. Skrandis dedamas i sultini ir verdamas 40-50 min. Morkos, s..

Recepto vertinimas: 0

RYŽIŲ SRIUBA

Is paruostos sukapotos vistienos, susmulkintu jautienos kaulu ir prieskoniniu darzoviu isverdamas sultinys. Verdama ant nestiprios kaitros, nuolat graibstant putas. Kiek pavirus, iberiama truputis druskos. Baigiant sultinu virti, idedama pipiru, lauro lapeliu ir 5-10 min. pavirus, mesa isimama, sult..

Recepto vertinimas: 0

SKAIDRUS PAUKŠTIENOS SULTINYS

Supjaustyta mesa ar smulkiai sukapoti kaulai uzpilami saltu vandeniu ir uzvirinama. Nugraibstomos putos, pasudoma ir ant silpnos ugnies verdama 1,5-2 val. Mesai suminkstejus, sudedamos stambiai supjaustytos darzoves, perpjautas, sausai pakepintas svogunas, suberiami kalendros grudeliai ir verdama to..

Recepto vertinimas: 3

Raktiniai žodžiai: SULTINYS