Ryžių sriuba


Sudėtingumas: 1
Ingridientai:
1,2 kg vištienos
0,5 kg jautienos kaulų
2 morkos
petražolė
pusė saliero
pusė stiklinės ryžių
druskos
krapų
kvapiųjų pipirų
lauro lapelių
2 l vandens
Gaminimas:
Iš paruoštos sukapotos vištienos, susmulkintų jautienos kaulų ir prieskoninių daržovių išverdamas sultinys. Verdama ant nestiprios kaitros, nuolat graibstant putas. Kiek pavirus, įberiama truputis druskos. Baigiant sultinų virti, įdedama pipirų, lauro lapelių ir 5-10 min. pavirus, mėsa išimama, sultinys iškošiamas, į jį sudedami atskirai pasūdytame vandenyje virti birūs ryžiai. Į lekštes dedama plonais šiaudeliais supjaustytų virtų morkų. Sriuba prieš valgant pabarstoma susmulkintais krapais ar petražolių lapeliais. 

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!