Paukštienos ir grybų troškinys, keptas su bulvių koše


Sudėtingumas: 4
Ingridientai:
300 g virtos arba keptos paukštienos,
300 g šviežių grybų,
2 šaukštai margarino arba sviesto,
1 stiklinė sultinio arba mėsos padažo,
2 šaukštai rūgšėių sulčių arba vyno,
druskos, pipirų,
2 šaukšteliai aštraus padažo,
bulvių košės (iš 1 kg bulvių),
2 kiaušiniai, grietinės,
tarkuoto sūrio arba maltų džiūvėsėlių,
2 šaukšteliai miltų, petražolių lapelių.
Gaminimas:

Mėsą ir grybus supjaustyti gabalėliais, patroškinti riebaluose. Į troškinį įpilti sultinio arba mėsos padažo (jei pilamas sultinys, mėsą ir grybus pabarstyti miltais), įdėti prieskonių ir pavirinti. Bulvių košę sukrėsti į riebalais pateptą kepimo formą taip, kad uždengtų formos dugną ir šonus. Viduryje padaryti duobutę. į ją sudėti mėsos ir grybų troškinį. Paviršių aptepti grietine, apibarstyti džiūvėsėliais arba tarkuotu sūriu ir kepti orkaitėje, kol bulvių košė šiek tiek paraus. Iškepusį valgį apibarstyti žalumynais. Prie šio valgio tinka žirniai ir pomidorai, troškinti su mažais svogūnėliais. Skanaus!

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!