Sultinys

Ingridientai:
1 kg jautienos su kaulais,
2 svogūnai,
1—2 morkos,
saliero,
porų,
petražolių,
3 lauro lapeliai,
5—6 pipirai, druskos,
3,5l. vandens.
Gaminimas
Mėsa nuplaunama, sukapojama į 3—4 dalis, užpilama šaltu vandeniu ir verdama ant stiprios ugnies. Prieš pradedant virti nugraibstomos putos. Užvirus puodas nudengiamas, sudedamos pakepintos daržovės, truputis druskos ir verdama 3—4 val. ant silpnos ugnies, kartkartėmis nugraibstant putas ir riebalus. Prieš baigiant virti, sudedami lauro lapeliai, pipirai, pagal skonį pasūdomą. Sultiniui išvirus, puodas nukeliamas nuo ugnies, išgriebiama mėsa, kiek nusistojęs sultinys perkošiamas pro tankų sietelį.
Sultinys supilstomas į pakaitintus specialius puodukus ar lėkštes, užbarstoma susmulkintų petražolių ar krapų. Prie jo duodama bandelių su mėsa ar grybais, kukulaičių, lietinių ir kt. Sultinys vartojamas įvairioms sriuboms virti.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!