25 rezultatų ieškant "nutarkuota"

Anties paštetas su greipfrutų ir aviečių padažu

Paruošti marinatą: dubenėlyje sumaišyti portą, konjaką ir apelsinų žievelę. Anties kepenėles ir krūtinėlę 12 val. palaikyti marinate.Sviestą ištirpinti ir šiek tiek atšaldyti.Mėsą bei kepenėles išimti iš marinato ir maišikliu sutrinti su kiaušiniais.Trinant supilti sviestą...

Recepto vertinimas: 0

Aluje troškintas karpis

Išvalytas karpis supjaustomas gabalais, pasūdomas, pabarstomas miltais, pipirais, užpilamas atskiestu actu ir pusvalandį palaikomas šaltai. Į puode pakaitintą alų sudedamas karpis, sviestas, suberiami džiūvėsėliai, uždengiama ir troškinama 30 - 40 minučių. Baigiant troškinti sudeda..

Recepto vertinimas: 1

Jogurto desertas su vyšniomis ir apkepintais avižų dribsniais

1.Sudėkite jogurtą, medų ir apelsino nutarkuotą žievelę (zest) į dubenį ir gerai išmaišykite. Šaldykite (šaldytuve, ne kameroje) mažiausiai 4 val., leisdami atsirastti vientisam skoniui. 2.Išimkite kaulelius iš vyšnių, apibarstykite jas cukrumi ir taip pat šaldykite 4 val. 3.Kai..

Recepto vertinimas: 0

Tortas „Žemuogių pievelė“

Tešlai. Cukrų ir medų ištirpinti aukštame puode, suberti sodą ir išmaišyti. Masė padidės kelis kartus. Nukaisti nuo ugnies, porą minučių paaušinti ir įmušti po vieną kiaušinius, visą laiką intensyviai maišant. Medaus masę sumaišyti su miltais ir citrinos žievele. Tešlą lai..

Recepto vertinimas: 0

Tortas "Mozaika"

Sausainius sumalame mėsmale ir sumaišome su miltiniu cukrumi, minkštu sviestu bet 1 šaukštu citrinų sulčių. Sausainių masę sudedame į tortinę formą ir išlyginame, kad gautume vienodo storio paplotį tortui. Geltoną, oranžinę ir žalią želė paruošiame, kaip nurodyta ant pakuoč..

Recepto vertinimas: 0

Triušienos kepsniai su salierų ir porų salotomis

Nuvalyta, nusausinta ir supjaustyta gabaliukais skersai raumenų mėsa pabarstoma druska ir prieskoniais, pavilgoma išplaktame kiaušinyje, pavoliojama džiūvėsėliuose ir iškepama įkaitintuose riebaluose (abi pusės). Salotoms salierai ir porai (stiebo baltosios dalys) išverdami pasūdy..

Recepto vertinimas: 0

Troškintas lynas

Supjaustyto lyno gabaliukai pasūdomi, pabarstomi pipirais, pavoliojami miltuose, sudedami į indą su įkaitintais riebalais, supilamos citrinos sultys ir pabarstoma nutarkuota citrinos žievele. Troškinama ant mažos ugnies kartais indą pakratant ir, jei reikia, po truputį įpilant karšto su..

Recepto vertinimas: 4

Kiaušinių padažas

Į ištirpytą sviestą dedamas kiaušinio trynys ir maišant kaitinama (geriau įstačius į karštą vandenį), kol sutirštės, pasūdoma, supilamos citrinos sultys bei sudedama nutarkuota citrinos žievelė, atskiedžiama sultiniu, supilama grietinė. ..

Recepto vertinimas: 0

Džiūvėsėlių padažas

Džiūvėsėliai pakepinami 20 g sviesto, kol parusvės, sudedamas likęs sviestas, supilamos citrinos sultys, sudedama nutarkuota citrinos žievelė, pasūdoma ir viskas išmaišoma, atskiedžiama sultiniu ir pakaitinama. ..

Recepto vertinimas: 0

Citrininis padažas

Miltai pakepinami svieste, kol parusvės, supilamas vanduo ar sultinys, įspaudžiamos citrinos sultys, suberiami malti prieskoniai ir nutarkuota citrinos žievelė, pasūdoma, išmaišoma ir pakaitinama, sudedamas ištrintas trynys. ..

Recepto vertinimas: 0

Kokteilis "Ugnis"

Į taurę įdėti ledo gabaliuką ir įpilti sumaišytus gėrimus. Ant paviršiaus užbarstyti nutarkuoto apelsino žievelės geltonojo sluoksnio arba iš žievės išspausti aliejų. Šaltinis: http://www.coctail.lt ..

Recepto vertinimas: 0

Paprasčiausios mielinės tešlos pyragas

Į dubenį išsijoti miltus, viduryje padaryti duobutę. Pieną pašildyti maždaug iki 35°C, į jį sutrupinti mieles, įberti šaukštelį cukraus ir išmaišyti. Gautą mišinį supilti į duobutę miltuose ir maišyti su kraštuose esančiais miltais, kol tešla pasidarys grietinės tirštumo..

Recepto vertinimas: 3

Keksas su riešutais

Miltus išmaišyti su kepimo milteliais. Riebalus išsukti iki purumo. Į juos po vieną įmušti kiaušinius. Į masę berti po šaukštą cukraus, šaukštą miltų ir sukti, kol bus sudėti visi produktai ir tūris padidės 2-3 kartus. Į tešlą suberti kapotus riešutus, nutarkuota citrin..

Recepto vertinimas: 0

Pyragas su varške

Persijotus miltus suberiame ant lentos, suberiame kakavą, kepimo miltelius, išmaišome, sudedame sviestą ir kapojame, kol nebelieka sausų vietų. Supilame su cukrumi išsuktus kiaušinius, romo esenciją ir viską gerai suminkome. Tešlą apie 5 val. palaikome šaldytuve. Varškės masei sūr..

Recepto vertinimas: 0

Angliškas obuolių pyragas

Miltus suberkite ant lentos ir viduje padarykite duobutę. Įpilkite 7 šaukštus šalto vandens ir suberkite druską. Sumaišę su dalimi miltų, sudėkite gabaliukais pjaustytą sviestą. Užžerkite likusiais miltais ir užminkykite tešlą. Palikite 10 minučių tešlą pastovėti. Te..

Recepto vertinimas: 3

Šventinė riestė

Is teslai skirtu produktu paruosiame mieline tesla. Idarui baltyma suplakame su cukraus pudrair sumaisome su maltomis aguonomis, citrinos zievele ir juostelemis supjaustytomisslyvomis. Is teslos iskociojame 1 cm storio staciakampi laksta. Ant jo virsaus tolygiai sudedame idara ir susukame i voleli. ..

Recepto vertinimas: 4

Kavos pyragas

Sviesta istriname su cukrumi ir maisydami dedame po viena kiausini. Miltus dubenelyje sumaisome su kepimo milteliais, gvazdikeliais, cinamonu, persijojame. I sviesto ir kiausiniu mase dalimis dedame miltu, pilame kavos, gerai ismaisome. Tada sudedame dziovintus susmulkintus vaisius, sutarkuotąa žz..

Recepto vertinimas: 0

AVOKADŲ ŠALTIBARŠČIAI

Vyna atsaldyti. Avokada aplupti, isimti kaula ir sutrinti su darzoviu sultiniu. I sutrinta avokada supilti citrinos sultis ir sudeti tarkuota zievele, taip pat dziovintus zalumynus, druska ir pipirus. Viska ismaisyti. Pomidorus nuplikyti, nulupti odele ir supjaustyti plonomis skiltelemis. I sriuba s..

Recepto vertinimas: 0

Braškės su vyno padažu

Braskes nuplauname ir perrenkame. Uzverdame pasaldinta vyna ir jame apverdame braskes. Tuomet uogas isgriebiame, o suberiame citrinos zievele, cinamona ir nedideliame vandens kiekyje isleista krakmola. Kai padazas uzverda, ji nukaiciame ir atsaldome. I desertines lekstutes ipilame vyno padazo, suded..

Recepto vertinimas: 0

Citrininis pyragas su vynuogėmis

Teslai sviesta issukame su cukrumi. Po viena imaisome kiausinius, nutarkuota citrinos zievele ir su kepimo milteliais sumaisytus miltus. Tesla sukreciame i sviestu patepta ziedo formos kepimo forma ir kepame 1 75-200 C temperaturos orkaiteje apie 30 min. Pyragąa atvesiname neišsimdami isš kepimo ..

Recepto vertinimas: 0

Šokoladiniai sausainių bokšteliai

Kremui varske pertriname per tinkleli ir sumaisome su issuktu sviestu, suplakta grietinele, cukrumi, vaniliniu cukrumi, citrinos zievele bei sultimis ir sukapotais riesutais.Sausainius pamirkome piene. Boksteliui imame po 5 sausainius ir pertepame kremu. Nakciai paliekame saltai.Boksteliu šsonus ap..

Recepto vertinimas: 1

Blynai su obuoliais ir citrinomis

Is kiausiniu, pieno, cukraus ir miltu, sumaisytu su kepimo milteliais, paruosiame grietines tirstumo tesla. I ja imaisome obuoliu skilteles, citrinos zievele bei sultis. Blynus kepame keptuveje su aliejumi. Padazui grietine issukame su cukrumi ir citrinu sultimis...

Recepto vertinimas: 4

Lietiniai su apelsininiu kremu

Padazui keptuveje pakepiname sviesta su miltais. Maisydami po truputi supilame apelsinu sultis, suberiame apelsino zievele, cukru ir vanilini cukru. Imaisome grietinele. Kai padazas uzverda, nukaiciame. Pailgoje leksteje sudedame sulankstytus lietinius, supilame padaza ir papuosiame plakta pasaldint..

Recepto vertinimas: 0

Saldus cukinijų apkepas

Cukinija nuplauname, nulupame, pasaliname seklas ir sutarkuojame bulvine trintuve.Kiausinius suplakame su cukrumi, vaniliniu cukrumi, citrinos zievele bei sultimis. imaisome krakmola, cinamona ir sutarkuota cukinija. Gauta mase sukreciame i sviestu patepta kepimo forma. Kepame 200-220 C temperaturos..

Recepto vertinimas: 0

Tortas su apelsininiu kremu

Teslai sviesta sutarkuojame burokine trintuve ir sumaisome su miltais bei pienu. Stipriai neminkome! Tesla 1 vai. paliekame saltai. Tuomet iskociojame ir ispjauname 8-10 lakstu ir iskepame 170-200 C temperaturoje. Is likusios teslos pjaunant lakstus iskepame kepinius trupiniams.Kremui puodelyje ar k..

Recepto vertinimas: 0

Raktiniai žodžiai: nutarkuota