Nekeptas aviečių ir varškės su aguonomis tortas


Patiekalo šalis: Lietuva
Sudėtingumas: 3
Ingridientai:
30g želatino, 100g pieno, 100g aguonų, 30g citrinų, 500g neriebios varškės, 400g grietinėlės , 125g raudonųjų serbentų sukos,
Gaminimas:

Išlaidinti 30g želatino. Užvirinti 100g pieno, 100g cukraus ir 100g aguonų, atvėsinti, išmaišyti su išlaidintu želatinu, 30g citrinų sunkos, vienos citrinos nutarkuota cedra, 500g neriebios varškės. 400g grietinėlės standžiai suplakti, išmaišyti su varškės mase. Į 30 cm diametro torto formą įdėti du pirktinio biskvito skritulius, ant jų sudėti varškės masę, išlyginti ir užšaldyti šaldytuve. Vėl išlaidinti 30g želatino šlakelyje raudonųjų serbentų sunkos. 350g šaldytų aviečių ištrinti su 50g cukraus pudra, pertrinti per smulkų sietą, išmaišyti su išlaidintu želatinu, 125g raudonųjų serbentų sunkos. Užpilti tortą ir dar stingdinti šaldytuve. Išėmus supjaustyti į 12 dalių, kiekvieną papuošti 3 aviečių uogomis ir melisos lapeliu. Patiekti ant lėkštutės su torto šakute.

 

Vincentas Sakas

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!