Varškės ir makaronų apkepas 2

Ingridientai:
1/2kg varškės,
250 g makaronų,
3 kiaušiniai,
100 g sviesto,
2—3 šaukštai cukraus,
cinamono ar vanilės,
1 šaukštas pyrago džiūvėsėlių,
druskos,
2—3 šaukštai grietinės.
Gaminimas
Kiaušiniai išsukami su cukrumi, suberiami prieskoniai, sudedama varškė ir išsukama. Makaronai išverdami pasūdytame vandenyje ir nukošiami.
Į riebalais išteptą ir džiūvėsėliais pabarstytą apkepo indą dedama sluoksnelis makaronų, keletas gabaliukų sviesto, paskui varškės masė ir virš jos likę makaronai. Paviršiuje uždedamas likęs sviestas, grietinė ir kepama krosnyje ar orkaitėje apie 30 min.
Patiekiama tame pačiame inde, kuriame kepė. Valgoma su pasaldintu ir nutarkuota geltonąja citrinos žievelės dalimi paskanintu pienu, kisieliumi, kompotu, sultimis.

Pastabos:
Panašiai gaminami apkepai su įvairiais makaronais, lakštiniais, sluoksniuojami su įvairiais įdarais (mėsos, grybų, svogūnų, obuolių, marmelado).

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!