25 rezultatų ieškant "lapelius"

Marinuotos strimėlės

Keptuvėje įkaitinti aliejų. Žuvis nuplauti, nusausinti, pasūdyti, pabarstyti pipirais. Pavolioti miltuose ir kepti, kol apskrus. Raudonėlius nuplauti ir nusausinti. Nuskabyti lapelius. Paprikas perpjauti išilgai, išvalyti sėklas, nuplauti ir supjaustyti žiedais. Svogūnus ir česnaką sup..

Recepto vertinimas: 3

Skruzdėlynas

: Glaistas Visas mišinys išmaišomas ir užvirinamas. Tešla Tešla daroma naminių makaronų kietumo. Minkoma 1 - 1,5 val. taip, kad kočiojant nereiktų pabarstyti miltų. Tešla iškočiojama iki plonumo (permatomumo). Supjausčius į norimos formos lapelius (geriausia ..

Recepto vertinimas: 4

Rūgštynių sriuba

Pusę rūgštynių ištroškinkite jų pačių sultyse, o kitą pusę supjaustykite. Išvirtas rūgštynes pertrinkite per sietelį ir sudėkite į verdantį sultinį kartu su pakepintomis petražolėmis, svogūnais ir pavirkite 15 – 20 minučių. Prieš baigiant virti sudėkite pjaustytas rūgšt..

Recepto vertinimas: 0

Virtos kiaulių kojelės

Kiaulės kojeles išilgai perkirsti pusiau, užpilti šaltu vandeniu. Užvirinti, nugraibyti atsiradusias putas ir virti 2-2,5 valandos ant mažos ugnies. Po valandos pridėti druskos, prieskonių ir prieskoninių daržovių. Išvirusias kiaulių kojeles patiekti karštas su virtais žirniais arba ..

Recepto vertinimas: 0

Kalakuto kakleliai su pistacijomis

Krūtinėlę supjaustyti kubeliais. Kepenėles supjaustyti ir kartu su krūtinėle sumalti mėsmale. Įmušti kiaušinius, supilti gietinę, suberti petražolių lapelius, išgliaudyti ir smulkiai sukapoti pistacijas. Pasūdyti, įberti pipirų. Kakliukus nulupti ir supjaustyti išilgai. Odeles dė..

Recepto vertinimas: 0

Grilyje kepti lašišos kepsneliai

Nuplaukite čiobrelius ir nuskabykite lapelius. Negilioje lėkštėje sumaišykite citrinos sultis ir alyvuogių aliejų, suberkite čiobrelių lapelius, pasūdykite ir pagardinkite pipirais pagal skonį. Lašišos gabalėlius nuplaukite šaltu vandeniu ir nusausinkite popierine servetėle. Sudėki..

Recepto vertinimas: 0

Grybų ir dilgėlių sriuba

Paruoštus šviežius grybus supjaustome, apkepiname svieste ir 30 min. verdame kartu su bulvėmis. Sudedame nuplautas ir supjaustytas dilgėles ir dar paverdame 15 min. Supilame grietinę, išmaišome, suberiame susmulkintus krapų lapelius. Tiekiame su baltos duonos skrebučiais. ..

Recepto vertinimas: 0

Dilgėlių sriuba

Jaunų dilgėlių lapelius perrenkame, 2-3 min. palaikome karštame vandenyje, išgriebiame ant sieto, nuvarviname ir permalame mėsmale. Po to 10-15 min. troškiname svieste. Nuluptas, supjaustytas kubeliais morkas ir svogūnus pakepiname svieste kartu su miltais, kol daržovės truputį pagelsta..

Recepto vertinimas: 0

Dilgėlių lapelių desertas

Dilgėlių lapelius patriname tarp delnų, kad neliktų deginančių plaukelių. Apelsiną ir obuolį nulupame, supjaustome kubeliais. į desertui skirtą indą dedame supjaustytus obuolius ir apelsiną, dilgėlių lapelius, susmulkintus graikinius riešutus, medų, sumaišytą su citrinų sultimi..

Recepto vertinimas: 0

Dygliuotojo kapario sriuba

Iš kaulų nuvirti sultinį. Į verdantį mėsos sultinį sudėti pakepintą svogūną ir pomidorų padažą. Likus 10 minučių iki virimo pabaigos, sudėti kaparį ir prieskonius. Prieš patiekiant sriubą, įberti pipirų, įdėti citriną, grietinės, smulkiai pjaustytus svogūnų laiškus. Nu..

Recepto vertinimas: 0

Juodųjų pupelių sriuba

Pupeles perrinkti, nuplauti ir pamerkti dvylikai valandų. Virti tame pačiame vandenyje. Atskirai keptuvėje augaliniame aliejuje pakepinti krūtinėlę, supjaustytą smulkiais kubeliais, papriką, svogūną ir česnaką. Viską sudėti į puodą su pupelėmis, įberti druskos, prieskonių ir už..

Recepto vertinimas: 0

Krevetės su pomidorų pagardais

Pomidorus pusei minutės sudėti į verdantį vandenį. Išgriebti, perlieti šaltu vandeniu, nulupti odeles, supjaustyti į keturias dalis ir išimti sėklalizdžius. Sėklalizdžius šiek tiek pasūdyti ir sudėti į sietą, kad išsiskirtų sultys. Pomidorų ketvirčius smulkiai supjaustyti (ku..

Recepto vertinimas: 0

Pyragas su pomidorais (Jūratės)

Mieles išmaišyti su žiupsneliu cukraus, po to sumaišyti su 1/8 litro šilto pieno, įberti šiek tiek miltų, išmaišyti. Padarytą tešlos raugą apibarstyti trupučiu miltų, uždengti ir palikti 30min pakilti. Po to supilti likusį pieną, alyvų aliejų, įberti druskos ir įmušti kiauš..

Recepto vertinimas: 0

Skruzdėlynas

Glaisto gaminimas. Visas mišinys išmaišomas ir užvirinamas. Tešlos ruošimas. Tešla daroma naminių makaronų kietumo. Minkoma 1 – 1,5 val. taip, kad kočiojant nereiktų pabarstyti miltų. Tešla iškočiojama iki plonumo(permatomumo). Supjausčius į norimos formos lapelius (geriaus..

Recepto vertinimas: 3

Spalvingos daržo salotos

Nuskabykite apvytusius lapinės cikorijos lapus. Nupjaukite kerpę. Išskirkite lapus, nuplaukite ir nusausinkite. Cikorijų galvutėms išpjaustykite šerdis, o lapelius supjaustykite. Nupjaukyte garbanotosioms salotoms kerpę, nuskabykite lapus ir išskirstykite. Pirštais nuskabykite sulten..

Recepto vertinimas: 0

Tacos su krevetėmis (Tacos de camarones)

Svogūną ir česnako skiltelę nulupkite. Svogūną smulkiai sukapokite, o česnako skiltelę sutraiškykite. Aitriąsias paprikas įpjaukite, išimkite sėklas, pašalinkite sieneles ir sukapokite. Pomidorus nuplikykite, nulupkite, pašalinkite sėklas ir sukapokite. Kalendras nuplaukite, nusaus..

Recepto vertinimas: 0

Avokado salotos su kumpiu

Daržovių skustuku nulupkite pusę vieno greipfruto žievės. Supjaustykite ją plonais šiaudeliais; 2 minutes pavirinkite ant mažos ugnies. Nulupkite likusią žievę. Laikydami greipfrutą virš dubens, peiliu išpjaustykite skilteles, atskirdami jas nuo plėvelių. Skilteles sudėkite į dub..

Recepto vertinimas: 0

Valdorfo vištienos salotos

Nuluptą svogūną ir nuskustą morką supjaustykite į keturias dalis. Salierų viršūnėles ir lapelius nuskabykite. Petražoles, čiobrelius bei lauro lapą suriškite į ryšelį. Nuo vištos krūtinėlių apačios nupjaukite kremzles. Į platų puodą pripilkite vandens. Sudėkite pipirus, s..

Recepto vertinimas: 0

Atogrąžinės salotos su vištiena

Nuluptą svogūną ir nuskustą morką supjaustykite į keturias dalis. Salierų viršūnėles ir lapelius nuskabykite. Suriškite į ryšelį petražoles, čiobrelius ir lauro lapą. Pripilkite platų puodą vandens. Sudėkite į jį pipirus, daržoves ir prieskonių mišinį. Užvirinkite ir vir..

Recepto vertinimas: 0

Upėtakiai su sultiniu (Truchas en caldillo)

Upėtakius nuplaukite, nusausinkite ir kiekvieną supjaustykite į 3 gabalėlius. Svogūnus supjaustykite kubeliais, česnako skiltelę sutraiškykite. Aitriąsias paprikas prapjaukite, išimkite sėklas ir supjaustykite plonais griežinėliais. Kalendras nuplaukite, nusausinkite, lapelius nuskaby..

Recepto vertinimas: 0

Trinta morkų ir apelsinų sriuba (Raimondos)

Svogūnus susmulkiname ir apkepiname. Į sultinį įdedame aitriąją papriką, lauro lapelius, supjaustytas morkas ir pakepintus svogūnus. Verdame apie 25 min. Vieną apelsiną nulupame, supjaustome skiltelėmis, iš likusių apelsinų išspaudžiame sultis. Iš sriubos išimame lauro lapelius, ..

Recepto vertinimas: 3

BRAŠKIŲ TORTAS SU JOGURTINIU KREMU

Iš miltų, trynio, cukraus, druskos, migdolų ir sviesto suminkyti tešlą. Suformuoti iš jos kamuoliuką ir 30 min. įdėti į šaldytuvą. Po to tortinę ištepti sviestu ir jos dugną aplipdyti trapia tešla, ją subadyti šakute. Kepti įkaitintoje orkaitėje iki 200 C laipsnių ir kepti 10 mi..

Recepto vertinimas: 0

Marinuoti kopūstai su burokais

Vandeni uzvirti su cukrumi, druska. Ipilti 2 v.s. acto esencijos. I kibira deti cesnako, burokus (supjaustytus griezineliais), lauro lapelius, kopustus (supjaustytus i keturias dalis). Paskui vel cesnaka, burokus, lauro lapelius, kopustus ir taip toliau sluoksniuoti. Taip marinuoti penkias dienas. ..

Recepto vertinimas: 2

Vištiena su šalavijais.

Krutineles nuplauti ir pabarstyti pipirais. Ant virsaus deti po keturis salaviju lapelius ir apsukti kumpio riekele. Ikaitintame svieste krutineles apkepti is abieju pusiu apie 15 min. Isimti ir palikti siltai. I keptuve supilti grietinele ir ikaitinti, sudeti likusius salaviju lapelius, supilti kon..

Recepto vertinimas: 0

Pienių salotos

Pienių lapelius gerai nuplauname ir laikome15-20 min. šiltame vandenyje. Sudedame į salotinę, pridedame virto kiaušinio ketvirčių, susmulkintų keptuvėje pakepintų lašinukų, užpilame padažu.Padažui skirtus produktus reikia geraiišmaišyti...

Recepto vertinimas: 0

Raktiniai žodžiai: lapelius