Keksas su riešutais

Ingridientai:
Tešlai:
150 g miltų,
šaukštelis kepimo miltelių,
100 g sviesto arba margarino,
3 kiaušiniai,
100 g cukraus,
25 g kapotų migdolų,
nutarkuota citrinos žievelė.

Glajui:
3 šaukštai citrinos sulčių,
150 g cukraus pudros,
šaukštas skaldytų migdolų.
Gaminimas
Miltus išmaišyti su kepimo milteliais. Riebalus išsukti iki purumo. Į juos po vieną įmušti kiaušinius. Į masę berti po šaukštą cukraus, šaukštą miltų ir sukti, kol bus sudėti visi produktai ir tūris padidės 2-3 kartus.

Į tešlą suberti kapotus riešutus, nutarkuota citrinos žievelę ir dar kartą išmaišyti. Kekso formą ištepti riebalais, pabarstyti maltais džiūvėsiais. Sukrėsti tešlą (taip, kad liktų keletas centimetrų iki viršaus). Kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje 40-50 min. Citrinos sultis išsukti su cukraus pudra. Glajumi aplieti atvėsintą keksą, ant viršaus užberti skaldytų migdolų.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!