Triušienos kepsniai su salierų ir porų salotomis

Ingridientai:
600g triušienos nugarinės,
75g lašiniukų ar triušio riebalų,
20 g sviesto,
prieskoninių daržovių,
druskos,
1 kiaušinis ir džiūvėsėlių.

Salierų ir porų salotoms:
1 salieras,
1 raugintas agurkas,
2 porai,
2 šaukštai aliejaus,
1 citrinos sultys ir nutarkuota žievelė,
druskos,
maltų pipirų,
petražolių lapelių,
majonezo ar grietinės (nebūtinai).
Gaminimas
Nuvalyta, nusausinta ir supjaustyta gabaliukais skersai raumenų mėsa pabarstoma druska ir prieskoniais, pavilgoma išplaktame kiaušinyje, pavoliojama džiūvėsėliuose ir iškepama įkaitintuose riebaluose (abi pusės).
Salotoms salierai ir porai (stiebo baltosios dalys) išverdami pasūdytame vandenyje, ataušę supjaustomi plonais griežinėliais, sudedami į salotinę, apibarstomi smulkiai supjaustytu raugintu agurku, apšlakstomi aliejum, citrinos rūgštimi, apibarstomi nutarkuota citrinos žievele, paskaninami druska, pipirais. Patiekiant apibarstoma supjaustytais petražolių lapeliais, pašlakstoma trupučiu majonezo ar grietinės. Kepsniai sudedami į pusdubenį, aplink ar šalia — bulvių košė, troškintos morkos, žalieji žirneliai. Salierų ar porų salotos duodamos atskirai.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!