Citrininis pyragas su vynuogėmis

Ingridientai:
Tešlai:
150 g sviesto,
50 g cukraus,
2 kiaušiniai,
lOO g miltų,
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių,
1 citrinos nutarkuota žievelė.

Papuošimui:
1 citrina,
nedidelė kekė vynuogių,
1 pakelis citrinų želė,
100 g grietinės,
1 stiklinė migdolų plokštelių.

Grietinės sluoksniui:
400 g grietinės,
1 citrinos sultys,
2 pakeliai vanilinio cukraus,
0,5 stiklinės cukraus,
2 šaukštai želatinos,
truputis pieno.
Gaminimas
Tešlai sviestą išsukame su cukrumi. Po vieną įmaišome kiaušinius, nutarkuota citrinos žievelę ir su kepimo milteliais sumaišytus miltus. Tešlą sukrečiame į sviestu pateptą žiedo formos kepimo formą ir kepame 1 75-200° C temperatūros orkaitėje apie 30 min. Pyragąą atvėsiname neiššimdami išš kepimo formos. Grietinęę81; šiįįšsukame suąąąą cukrumi ir citrinos sultimis. čPo truputįžžžž įmšaišome pienšššššššš;e išbrinkintą ir išleistą želatiną. Masę supilame ant pyrago kepimo formoje. Paliekame šaltai sustiųųųngti. Tuomet sudėėliojameėėė vynuogių puseles, citrinos skilteles ir užpilame išleista stingstančia citrinų želė. Kai želė sustingsta, pyragą išimame iš formos, jo šonus aptepame grietine ir apibarstome migdolų plokštelėmis.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!