25 rezultatų ieškant "baltymai"

Kalėdinis keksas

Šokoladinis keksas paruošiamas pakelio turinį sumaišius su nurodytu kiekiu vandens ir aliejaus bei iškepus orkaitėje. Ruošdami keksą, į tešlą sudėkite džiovintus vaisius ir supilkite romą. Šiam keksui paskaninti naudokite karališkąjį glajų. Paruoškite glajų: Elektriniu plakikli..

Recepto vertinimas: 1

Varškės apkepas

Manų kruopos užpilamos pienu ir pusvalandžiui paliekama, kad šiek tiek išbrinktų. Kiaušinių tryniai išsukami su cukrumi, sudedama varškė, išsuktas arba gabaliukais supjaustytas sviestas, manų kruopos ir viskas gerai ištrinama. Baltymai išplakami iki standžių putų. Tada į masę su..

Recepto vertinimas: 4

Migdolų pyragas su cinamonu

sumaisyti miltus,cukru,soda ir cinamona.Isplakti kartu kiausinio trynius su pienu ir supilti i jau sumaisytus ingridientus.Taip pat suberti migdolo riesutus,kapota apelsina ir riebalus.Isplakti stipriai kiausiniu baltymus ir ant galo supilti i tesla.Supilti tesla i kepimo popieriumi isklota skarda,..

Recepto vertinimas: 4

Viščiukas tanduri greituoju būdu

Vištos galūnėms nuimkite oda, poodinius riebalus bei kelis kartus įpjaukite (tik nepersistenkite, nes reikės dar ir ant iešmo maut). Dubenyje sumaišykite druska, pasta, česnaką, jogurtą ir citrinos sultis iki vientisos mases. Duokite šitą masę pauostyti namiškiams, kad jiems prasid..

Recepto vertinimas: 0

Obuolinis kremas

Obuoliai suvirinami ir pertrinami per sietelį. Baltymai suplakami su 0,5 stiklinės cukraus ir sumaišomi su obuoliais. Grietinėlė suplakama su likusiu cukrumi ir sumaišoma su obuolių tyre. Tada įdedama ištirpinta želatina ir viskas sustingdoma. Skanaus. ..

Recepto vertinimas: 0

Serbiška „Nuga"

Baltymai išplakami giliame pusdubenyje, nenustojant plakti, dalimis sudedamas cukrus ir supilamas ištirpintas medus. Indas su baltymais įstatomas į puodą su karštu vandeniu ir maišant baltymai kaitinami 30 minučių. Masei sutirštėjus, nuimama nuo ugnies, sudedami stambiai supjaustyti rie..

Recepto vertinimas: 5

Griliažinis tortas

Baltymus išplakti su cukrumi, kad būtų tiršta masė, sudėti riešutus, medų. Masę užtepti ant vaflių ir atskirai džiovinti (ne kepti) vidutiniškai pakaitintoje orkaitėje. Dubenėlyje, pastatytame ant puodo su verdančiu vandeniu, kiaušinius išplakti su cukrumi, suberti kakavą. Atvės..

Recepto vertinimas: 3

Kriaušės romo padaže

Puode ištirpinus sviestą, įberiama 2 šaukštai cukraus ir parausvinama. Atskiedžiama 2 stiklinėmis vandens ir pavirinama. Nuluptos kriaušės sudedamos į verdantį sirupą ir uždengus patroškinamos ant silpnos ugnies. Atšaldytos sirupe kriaušės sudedamos į plokščią dubenį. Į sirup..

Recepto vertinimas: 0

Sūrio kukuliai

Baltymai pasūdomi ir išplakami, į juos pamažu supilamas tarkuotas sūris ir, jei norima, įberiama pipirų. Iš šios gana tirštos masės padaromi nedideli kukuliukai, kurie pavoliojami miltuose ir iškepami verdančiuose riebaluose. Kai jie pasidaro dvigubai didesni, išgriebiami, nusausinami..

Recepto vertinimas: 0

AGUONŲ TORTAS

Aguonos užplikomos verdančių vandeniu, nusunkiamos ir 2-3 kartus sumalamos mėsmale. Baltymai išplakami iki standžių putų pabarstant kapotais riešutais bei aguonomis. Tryniai išsukami su cukrumi, suberiami prieskoniai, razinos. Plaktus baltymus atsargiai išmaišome su tryniais. Tešla suk..

Recepto vertinimas: 0

Obuolių putelė

Iškepti saldžiarūgščiai arba rūgštūs obuoliai pertrinami pro sietelį. Į gautą tyrę suberiamas cukrus, cinamonas, suleidžiami baltymai bei prieskoniai ir dubenyje mediniu šaukštu sukama, kol masė pavirs putomis. Šios sukrečiamos į gražų stiklinį dubenį arba į mažus stiklini..

Recepto vertinimas: 0

Niekutis

Baltymai (jų gali būti ir daugiau) išplakami iki standžių putų (palenkus indą, baltymai iš jo turi nekristi). Tada po šaukštą jie leidžiami į verdantį pieną. Apvirinus vieną pusę, apverčiama ir išverdama antroji pusė. Kiaurasamčiu išgriebiama į lėkštę. Pienas vėl užviri..

Recepto vertinimas: 5

Sluoksniuotas pyragas

Margarinas išsukamas, įmušami tryniai, suberiamas miltinis cukrus ir gerai išmaišoma. Tada supilama soda, sumaišyta su grietine, ir miltai. Užminkoma tešla. Atskiriamas 1/3 tešlos, į ją suberiama kakava ir gerai suminkoma. Visa tešla 1—2 val. laikoma šaldytuve. Prieš kepant 2/3..

Recepto vertinimas: 0

Varškės plokštainis

Tryniai išsukami su cukrumi, sudedama varškė, manų kruopos, pusė cinamono, razinos, vanilinis cukrus ir 5 išplakti kiaušinių baltymai. Tešla atsargiai išmaišoma. Į duonos džiūvėsėlius, sudrėkintus grietinėle arba pienu, sutarkuojami (stambiai) nulupti obuoliai, suberiamas lik..

Recepto vertinimas: 0

Sluoksniuotasis pyragas

I Sluoksnis Trynius ir kiaušinį ištrinti su cukrumi, vaniliniu cukrumi. Tada supilti ištirpintą želatiną, išmaišyti su išlydytu margarinu. II Sluoksnis Baltymus išplakti su cukrumi ir kakava. Supilti ištirpdytą želatiną. Išmaišyti su išlydytu margarinu. III Sluoks..

Recepto vertinimas: 0

Kalėdinis nekeptas tortas

Sumaišome migdolus su cukrumi, sudedame kiaušinių baltymus, įpilame migdolų esencijos ir maišome, kol išeina minkšta tešla. Ją minkome tol, kol tampa vienlytė. Tada padalijame į 3 lygias dalis. Ant miltiniu cukrumi pabarstyto paviršiaus iškočiojame vieną dalį tešlos taip, kad bū..

Recepto vertinimas: 3

Varškės apkepas (Skirmantės) (foto)

Manų kruopos užpilamos pienu ir pusvalandžiui paliekama, kad šiek tiek išbrinktų. Kiaušinių tryniai išsukami su cukrumi, sudedama varškė, išsuktas arba gabaliukais supjaustytas sviestas, manų kruopos ir viskas gerai ištrinama. Baltymai išplakami iki standžių putų. Į masę sudeda..

Recepto vertinimas: 2

Bulviniai laiveliai su įdaru (foto)

Išverdamos bulvės, sumalamos, įmušamas kiaušinis, dedama krakmolo. Išminkoma. Iš nedidelių gabalėlių suformuojami laiveliai. Į išteptą sviestu skardą dedami bulviniai laiveliai ir 200 laipsnių temperatūroje kepami 20 min. Pabaigoje aptepami kiaušinio baltymu. Įdarai: 1) S..

Recepto vertinimas: 3

Persikai "pusnyse"

Gerai nuvarvintus persikus sudėkite į negilų kepimo indą. Sviestą ištirpinkite ant mažos ugnies ir užpilkite ant persikų. Persikus dėkite į įkaitintą orkaitę ir kepkite 5-7 min., apverskite ir vėl kepkite 5 min. Kol persikai kepa, iki baltumo išplakite kiašinio baltymus (atski..

Recepto vertinimas: 0

Aguonų tortas

Aguonos užplikomos verdančiu vandeniu, nusunkiamos ir 2-3 kartus sumalamos. Kiaušinių baltymai atskiriami nuo trynių. Visi baltymai išplakami iki standžių putų pabarstant kapotais riešutais bei maltomis aguonomis. Tryniai išsukami su cukrumi, suberiami prieskoniai, razinos. Plakti balty..

Recepto vertinimas: 0

Bezė tortas su vyšniomis

Orkaitę įkaitinti iki 100°C temperatūros. Bezė pagrindui baltymus iki standžių putų išplakti su cukrumi, vaniliniu cukrumi bei citrinų sultimis. 26 cm skersmens torto formą iškloti pergamentiniu popieriumi ir pabarstyti cukrumi. Bezė masę dėti į konditerinį švirkštą ir spiralė..

Recepto vertinimas: 0

VARŠKĖS APKEPAS

Manu kruopos uzpilamos pienu ir pusvalandziui paliekama, kad siek tiek isbrinktu. Kiausiniu tryniai issukami su cukrumi, sudedama varske, issuktas arba gabaliukais supjaustytas sviestas, manu kruopos ir viskas gerai istrinama. Baltymai isplakami iki standziu putu. Tada i mase sudedami isplakti kiaus..

Recepto vertinimas: 0

ŠOKOLADINIAI PUTĖSIAI

Sokoladas istirpinamas piene. Baltymai isplakami iki purumo, suberiamas cukrus, supilamas atausintas sokoladas, isbrinkinta zelatina. Atsaldoma. Putesiai tiekiami uzbarstyti razinomis...

Recepto vertinimas: 0

BALTYMŲ SAUSAINIAI SU RIEŠUTAIS

Baltymai isplakami iki standumo, po truputi i juos suberiant cukru ir lasinant citrinos sultis. Ant folija isklotos skardos dedama po sauksteli mases, virsus puosiamas riesutais. Kepama apie40 min. 120 laipsniu temperaturoje...

Recepto vertinimas: 4

GREIPFRUTŲ PUTESIAI SU ŠOKOLADINIAIS SAUSAINIAIS

Sausainiams kiausiniu baltymus isplakame su cukrumi ir druska. Riesutus sumaisome su kakava ir isplaktais kiausiniu baltymais. Iskepame nedidelius paplotelius. Putesiams isspaudziame 1 greipfruto sultis. Likusi greipfruta isskirstome skiltelemis. Nutarkuojame citrinos zieve ir isspaudziame sultis. S..

Recepto vertinimas: 4

Raktiniai žodžiai: baltymai