Kalėdinis nekeptas tortas

Ingridientai:
340 g. grūstų migdolų,
100 g. miltinio cukraus,
3 kiaušinių baltymai,
keletas lašų migdolų esencijos,
3 šaukštai pertrinto abrikosų džemo.

Glajui:
4 kiaušinių baltymai,
2 stiklinės miltinio cukraus,
100 ml. citrinų sulčių.
Gaminimas
Sumaišome migdolus su cukrumi, sudedame kiaušinių baltymus, įpilame migdolų esencijos ir maišome, kol išeina minkšta tešla. Ją minkome tol, kol tampa vienlytė. Tada padalijame į 3 lygias dalis. Ant miltiniu cukrumi pabarstyto paviršiaus iškočiojame vieną dalį tešlos taip, kad būtų apskritos formos. Likusius tešlos gabalus iškočiojame tokio aukščio juostomis, koks bus tortas, ir tokio ilgio, kad jomis galėtume apjuosti tortą. Torto šonus aptepame abrikosų džemu. Apjuosiame tešlos juostomis ir sutvirtiname galus. Tortas turi džiūti mažiausiai 3 paras, ir tik paskui galima tepti glajumi.

Gaminame glajų. Gerai išplakame 4 kiaušinių baltymus. Pamažu, mašydami suberiame po šaukštą cukraus. Paskui supilame citrinų sultis. Kad glajus nesustingtų prieš laiką, indą su juo pridengiame drėgnu rankšluosčiu. Glajumi aptepame torto paviršių, šonus ir subadome šaukštelio kotu. Tortą padedame vėsiai ir paliekame vieną dieną pastovėti, kad glajus įsigertų.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!