Persikai "pusnyse"

Ingridientai:
700 g konservuotų persikų;
20 g sviesto;
2 kiašinių baltymai;
100 g cukraus pudros;
50 g skaldytų migdolų;
50 g apelsinų likerio.
Gaminimas
Gerai nuvarvintus persikus sudėkite į negilų kepimo indą. Sviestą ištirpinkite ant mažos ugnies ir užpilkite ant persikų. Persikus dėkite į įkaitintą orkaitę ir kepkite 5-7 min., apverskite ir vėl kepkite 5 min.

Kol persikai kepa, iki baltumo išplakite kiašinio baltymus (atskirdami baltymus nuo trynių, saugokite, kad baltymuose neliktų nė lašelio trynio). Po šaukštą supilkite cukraus pudrą ir labai atsargiai išmaišykite. Į gautą masę lėtai supilkite likerį.

Šaukštu baltą mišinį dėkite ant persikų ir apibarstykite skaldytais migdolais. Vėl dėkite persikus į orkaitę ir kepkite 5 min., kol baltymai pagels. Patiekite ant stalo su plakta grietinėle arba lengvu jogurtu.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!