Viščiukas tanduri greituoju būdu


Sudėtingumas: 4
Ingridientai:

2 asmenims reikės

1.500gr vištos galūnių (šlauneles, blauzdeles, sparneliai - kas ką mėgstat).
2.1 citrina nedidele.
3.125ml natūralaus jogurto.
4.4 skilteles česnako. išspaustos
5.2 šaukšteliai su kaupu tanduri pastos. aš naudoju Ashoka firmos
beje, mėgstantis aštriai deda 4 šaukštelius.
Žiupsnelis druskos.
Ghi patepimui.
Svogūno galva pjaustyta žiedeliais ir kalendros ar petražolės lapeliai
garnyrui
Gaminimas:

Vištos galūnėms nuimkite oda, poodinius riebalus bei kelis kartus įpjaukite
(tik nepersistenkite, nes reikės dar ir ant iešmo maut).
Dubenyje sumaišykite druska, pasta, česnaką, jogurtą ir citrinos sultis iki
vientisos mases. Duokite šitą masę pauostyti namiškiams, kad jiems prasidėtų
seilėtekis ir jie pradėtų trintis jums aplink kojas kaip katinai aplink
melžėja su pieno bidonu. Šiuo, jei taip galima išsireikšti, marinatu
įtrinkite vištos galūnes ir padekite i šaldytuvą 5-6 valandom.
Išimkite iš šaldytuvo kažkur valanda prieš kepimą. ne mažiau. Atidenkite
dubenį su užmarinuota vištiena ir duokite pauostyti namiškiams, kad jiems
atsinaujintu seilėtekis. Marinatu aptekusius vištos gabaliukus maukite ant
iešmo ir kiškite į 250C orkaitę arba ant žarijų. Kepkite 10min. tada, pagal
idėją, turėtų nusausti marinatas. tuomet patepkite lydintu ghi. dar pakepkite
žemesnėje temperatūroje, kol galutinai iškeps (dar ~10min), patepkite lydintu
ghi, dėkit į lėkštes, apdėliokite svogūno žiedeliais, apibarstykite
kalendros ar petražolės lapeliais ir patiekite su lapinių daržovių arba
jogurtinėmis salotomis

Receptas parašė Martynas

Paaišikinimai : [netaisytas tekstas]
GHi - lydytas sviestas

Indijoje yra toks specifinis produktas su labai egzotisku pavadinimu - Ghi.
Tai lydytas sviestas. Toks perdirbtas sviestas - Ghi - tinka bet kokiu patiekalu
gaminimui - ir kepiniams, ir troskiniams.

Kaip ji pasigaminti: Sviesta geriausiai rinktis be priemaisu ir be
aliejaus. Labiausiai rekomenduojamas “Bociu” sviesta - jis yra gryniausias.

Kaitinti sviesta ant mazos ugnies apie l val., retsykiais pamaisant. Sviestui verdant,
jame esantys baltymai pamazu atsiskirs nuo riebalu, o esantis jame vanduo isgaruos.
Baltymai is pradziu plauks virsuje, o paskui nuses ant dugno. Kai sviestas pasidarys
skaidrus ir matysis indo dugnas, perkosti per smulkiausia sieteli ar daug kartu sulankstyta
marle arba tiesiog nupilti su samciu nuo puodo virsaus, tokiu budu atskiriant riebalus nuo baltymu.

Lydytame svieste nebelieka cholesterolio. Ghi nebereikia laikyti saldytuve - jis kuo
puikiausiai gali stoveti aukstesneje temperaturoje ir nesugesti. Indijoje manoma, kad kuo
ilgiau Ghi yra laikomas, tuo turi daugiau gydomuju savybiu.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!