25 rezultatų ieškant "sirupe"

Kalėdų seniai

Dubenyje gerai išmaišykite miltus ir mieles. Suberkite 75 g cukraus, vanilinį cukrų, druską, supilkite tirpintą sviestą ir šiltą pieną. Elektriniu maišytuvu su antgaliu mielinei tešlai iš pradžių mažiausiu, paskui vidutiniu greičiu tešlą maišykite 5 minutes. Tešlą pastatykite ..

Recepto vertinimas: 0

Keptas varškės desertas

Varškę sutriname per tinklelį ir sumaišome su minkštu sviestu, cukrumi, suplaktais kiaušiniais ir citrinos žievele. Gerai išmaišome. Masę sudedame į sviestu pateptas kepimo formeles. Kepame 200 laipsnių Celsijaus temperatūros orkaitėje. Desertą papuošiame plakta pasaldinta grietinė..

Recepto vertinimas: 0

Obuoliai apelsinų žievelių padaže

Džiovinta apelsino žievelė išverdamą ir smulkiai sukapojama. (Naudojant šviežią apelsino žievelę, ji nutarkuojama nuo pusės apelsino.) Pusė stiklinės pieno užvirinama, supilamas likusiame piene išleistas krakmolas, sudedama apelsino žievelė ir pavirinama. Trynys išsukamas su cukru..

Recepto vertinimas: 0

Kriaušės su šokoladine varške

Nuluptos kriaušės perpjaunamos išilgai ir išimamos sėklidės. Užvirinama 1 stiklinė vandens, supilamos citrinos sultys, cukrus, vanilinis cukrus, sutarkuota citrinos žievelė. Į verdantį sirupą sudedamos kriaušės ir pavirinamos ant silpos ugnies 20 minučių. Aršaldytos sirupe kriauš..

Recepto vertinimas: 0

Kalėdų seniai

Dubenyje gerai išmaišykite miltus ir mieles. Suberkite 75 g cukraus, vanilinį cukrų, druską, supilkite tirpintą sviestą ir šiltą pieną. Elektriniu maišytuvu su antgaliu mielinei tešlai iš pradžių mažiausiu, paskui vidutiniu greičiu tešlą maišykite 5 minutes. Tešlą p..

Recepto vertinimas: 0

Saldūs sumuštiniai su vaisiais

Balta duona arba ragaišis padžiovinami, aptepami sviestu.Ant kiekvienos riekelės uždedama cukraus sirupe išvirtų obuolių, kriaušių arba persikų skiltelių.Papuošiama uogienės arba marmelado kauburėliu ir sveikais arba kapotais riešutais.Galima šiek tiek uždėti plaktos grietinėlės..

Recepto vertinimas: 0

Saldūs sumuštiniai su vaisiais ir varškes

Duona paskrudinama, aptepama sviestu.Varškė išsukama, į ją įdėjus uogienės arba sulčių tiek, kad būtų rožinės spalvos.Jeigu reikia, dar pridedama cukraus.Sumuštiniai aptepami varške, ant viršaus dedama saldžiame sirupe išvirtų vaisių.Kiekviena skiltelė papuošiama varškės ir..

Recepto vertinimas: 5

Kepti obuoliai su baltymais

Obuolius, išėmus sėklalizdžius, apvirti cukraus sirupe ir jame atšaldyti. Išėmus įdaryti kapotais riešutais, sumaišytais su medumi. Viršų apdėlioti kiaušinių išplaktais baltymais ir kepti orkaitėje...

Recepto vertinimas: 0

Kalėdų seniai

Dubenyje gerai išmaišykite miltus ir mieles. Suberkite 75g cukraus, vanilę, druską, supilkite tirpintą sviestą ir šiltą pieną. Elektriniu maišytuvu su antgaliu mielinei tešlai iš pradžių mažiausiu, paskuividutiniu greičiu tešlą maišykite 5 min. Tešlą pastatykite šiltai, kol jo..

Recepto vertinimas: 4

Braškių uogienė

Uogienei geriau tinka smulkesnės, apvalios, rūgštokos, tamsiai raudonos uogos, nes jų minkštimas tankesnis ir dėl to verdant jos mažiau ištyžta. Atrenkamos maždaug vienodo dydžio uogos, nuplaunamos ir, vandeniui nuvarvėjus, sudedamos į dubenį sluoksniais su cukrumi. Sekančią dieną ..

Recepto vertinimas: 2

Šermukšnių uogienė

Uogienei uogos renkamos po pirmųjų šalnų -- pašalusios arba, surinkus anksčiau, prieš verdant palaikomos per naktį šaldytuve, kad sušaltų. Po to iš lengvo atšildomos, nuplaunamos ir nurenkamos nuo kotelių. Uogos užpilamos šaltu vandeniu ir kaitinamos, kol vanduo pradeda virti. Po to..

Recepto vertinimas: 0

KRIAUŠIŲ SKILTELĖS SIRUPE

Kriaušes nuplauname, nulupame ir supjaustome skiltelėmis. Skilteles 2 min. pamerkiame į parūgštintą karštą vandenį. Iš cukraus ir vandens išverdame sirupą. Į jį suberiame kriaušių skilteles. Verdame, kol skiltelės tampa skaidrios. Baigiant virti įmaišome prieskonius ir citrinų r..

Recepto vertinimas: 0

Citrininis tortas

1. Kiaušinių trynius atskiriame nuo baltymų ir sukame su puse kiekio cukraus ir pakeliu vanilinio cukraus, kol masė tampa puri, balta ir vienalytė. 2. Baltymus plakame su likusiu cukrumi, kol masė tampa standi, ir iš lėto sumaišome su tryniais. 3. Miltus išmaišome su krakmolu. P..

Recepto vertinimas: 0

Karameliniai apelsinai

1. Skardą patepame sviestu. Aštriu peiliu nulupame apelsinus ir pašaliname baltą plėvelę. 2. Cukrų suberiame į didelį puodą, nustatome mažą kaitrą ir maišydami kaitiname, kol cukrus pradeda tirpti, užverda ir virsta aukso spalvos karamele. Nukaičiame. 3. Į skardą įdedame..

Recepto vertinimas: 0

Užpilti obuoliai su ryžiais ir slyvomis

Nuplauti ryžiai užpilami vandeniu ir užvirinami. Paskui išberiami ant sietelio ir perpilami šaltu vandeniu. Vėl suberiami į puodą, užpilami pienu, pasūdomi ir verdami ant mažos ugnies arba orkaitėje, kol suminkštės. Tada ryžiai sudedami kūgeliu į lėkštę, apdedami džiovintomis ..

Recepto vertinimas: 0

ŠVENTINĖ VARŠKĖ

Istrinti surelius ir sviesta. Paskui patrinti viska kartu. Kietus trynius pertrinti per sieteli ir vel patrinti. Sudeti razinas, supjaustytus vaisius, riesutus (ju labai smulkinti, kapoti nereikia) su visu dubeniu istatyti i karsta vandeni ir pamaisyti, kad varske susiltu. Tada sukresti ja i saltu v..

Recepto vertinimas: 0

SALDAINIAI SU PISTACIJOMIS

Dubenyje iki vientisos mases ismaisykite skrudintus riesutus, kapotas pistacijas, cukraus pudra, konjako ir kiausinio baltyma. Suvoliokite riesuto dydzio rutuliukus. Smulkiai sukapokite konservuota apelsina. Pirstu rutuliuke ispauskite duobute, idekite kapoto apelsino ir vel suvoliokite rutuliuka. D..

Recepto vertinimas: 0

KALĖDŲ SENIAI

Dubenyje gerai ismaisykite miltus ir mieles. Suberkite 75 g cukraus, vanilini cukru, druska, supilkite tirpinta sviesta ir silta piena. Elektriniu maisytuvu su antgaliu mielinei teslai is pradziu maziausiu, paskui vidutiniu greiciu tesla maisykite 5 minutes. Tesla pastatykite siltai, kol jos turis p..

Recepto vertinimas: 0

TORTAS SKRUZDĖLYNAS

Is visu produktu gerai isminkome tesla. Ja ismusame. Plonai iskociojame (miltu ant lentos neberiame, o ja istepame aliejumi, kad tesla nepriliptu). Supjaustome keturkampiais, mazdaug 3 4 centimetru ilgio gabaleliais. Verdame riebaluose, kol pasidarys gelsvi. Gabaleliams sujungti paruosiame sirupa:1..

Recepto vertinimas: 4

MEDUOLIAI

Medu issukite su taukais ir 2 saukstais vandens. Suberkite prieskonius ir miltus, sumaisytus su kepimo milteliais (truputi palikite citrininos zievelei apvolioti).Lenta pabarstykite miltais, is teslos iskociokite 1 cm storio laksta. Tesla isklokite sviestu patepta ir kepimo popieriumi isklota skarda..

Recepto vertinimas: 4

PYRAGAIČIAI SU ANANASAIS

Dubenyje suplakite kiausiniu baltymus iki baltu putu, po to letai imaisykite cukru ir migdolus. Susmulkinkite nuvarvintas ananasu riekeles ir imaisykite i mase. Ant kiekvieno vafliuko uzdekite po gumuleli mases. Sviestu patepta skarda isklokite kepimo popieriumi ir isdeliokite pyragaicius. Dekite i ..

Recepto vertinimas: 0

PERSIKAI SIRUPE

Is cukraus ir vandens isvirti sirupa. I stiklianius sudeti persikus, uzpilti karstu sirupu ir uzdaryti metaliniu dangteliu. Atausinti. Kita diena deti stiklainius i inda su vandeniu ir kaitinti apie 1 valanda, vel atausinti. Taip daryti 3 dienas, kol stiklainyje sutirstes sirupas...

Recepto vertinimas: 0

ŠVENTINIS KRIAUŠIŲ IR RYŽIŲ DESERTAS

Ryzius gerai nuplauname saltu vandeniu ir 5 minutes verdame dideliame kiekyje vandens. Nusunkiame. Dideliame puode uzviriname piena, suberiame ryzius, vanilini cukru ir gera ziupsneli druskos. Pusiau pridengiame ir verdame ant mazos ugnies, kol visai susigers pienas (30-35min.). Cukraus pudra suberi..

Recepto vertinimas: 0

Keptos varškės desertas

Varske sutriname per tinkleli ir sumaisome su minkstu sviestu, cukrumi, suplaktais kiausiniais ir citrinos zievele. Mase gerai ismaisome ir sudedame i sviestu pateptas kepimo formeles. Kepame 200 C temperaturos orkaiteje. Deserta papuosiame plakta pasaldinta grietinele ir sirupe konservuotomis vysni..

Recepto vertinimas: 0

VYŠNIŲ TORTAS

Baltymus isplakti su cukraus pudra, imaisyti trynius, miltus, kakava. Kepti orkaiteje ikaitintoje iki 190 laipsniu apie 25 min. Atvesinti ir padalinti i trys paplocius. Vysniu trauktine praskiesti vandeniu santykiu 1:1 ir apslakstyti paplocius. 1 stikline vandens uzvirti su cukrumi, suberti vysnias ..

Recepto vertinimas: 5

Raktiniai žodžiai: sirupe