Varškės plokštainis

Ingridientai:
10 kiaušinių,
200g cukraus,
1kg varškės,
1 pakelis vanilinio cukraus,
100g manų kruopų,
300g razinų,
6 stiklinės juodos duonos,
maltų džiūvėsėlių,
1 stiklinė grietinėlės,
1 šaukštelis kėlimo miltelių,
2 nubraukti šaukšteliai cinamono,
5 obuoliai,
150g riešutų,
50g sviesto.
Gaminimas
Tryniai išsukami su cukrumi, sudedama varškė, manų kruopos, pusė cinamono, razinos, vanilinis cukrus ir 5 išplakti kiaušinių baltymai. Tešla atsargiai išmaišoma.

Į duonos džiūvėsėlius, sudrėkintus grietinėle arba pienu, sutarkuojami (stambiai) nulupti obuoliai, suberiamas likęs cinamonas, kėlimo milteliai, sudedami išplakti baltymai, susmulkinti riešutai ir išmaišoma.

Į pailgą skardą, išklotą sviestu išteptu pergamentu, dedama pusė varškės masės, tada sudedama duonos masė ir ant viršaus vėl varškės masė. Apdėliojama sviesto gabalėliais ir kepama apie 50—60 min.
Iškeptas plokštainis atšaldomas ir pabarstomas miltiniu cukrumi. Jei patiekiamas nepjaustytas, puošiamas glajumi, virtais vaisiais, drebučiais, cukrinukais. Plokštainį galima patiekti ir supjaustytą gabalėliais.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!