25 rezultatų ieškant "aitrioji"

Ant grotelių kepta lašiša su sojų padažu

Į puodą supilame sojų padažą, medų, sudedame aitriąją papriką. Kaitiname, kol viskas gerai susimaišys. Lašišą dedame į nemetalinį dubenį, užpilame atšaldytu medaus marinatu. Pamaišome, kad visus gabalėlius apsemtų, ir paliekame pastovėti. Grilį įkaitiname. Lašišą dedame a..

Recepto vertinimas: 0

Rukolos salotos su mangais

Mango nulupti, išpjauti kaulą, supjaustyti riekelėmis. Svogūną ir papriką supjaustyti smulkiai, viską sumaišyti, sudėti krevetes ir suplėšytą rukolą. Visus priedus sumaišyti ir supilti ant salotų...

Recepto vertinimas: 0

Makaronai su faršu

Gaminame padažą: faršą kepiname keptuvėje, kol silpnai apkeps.Į keptuvę su faršu sudedame pjaustytus pomidorus, kalafiorą, papriką, druską ir įpilame 2-3 stiklines vandens.Viską troškiname ant silpnos ugnies, kol visiškai išsileis pomidorai (30-40 min).Atskirai puode išsiverdame ma..

Recepto vertinimas: 4

Bulvės folijoje

Bulves isvirtas pasūdytame vandenyje suvyniokite į foliją ir kepkite ant grotelių 20-25 min. Susmulkintus svogūnus, česnaką, papriką ir pomidorus užpilkite pomidorų padažu, apibarstykite prieskoniais ir apslakstykite aliejumi ir citrinų sultimis, ismaisykite. Supjaustytą kumpį kubeliai..

Recepto vertinimas: 5

Meksikietiška sriuba

Svogūną susmulkinkite, morkas ir salierą nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Aliejuje apkepinkite mėsą, sudėkite supjaustytas daržoves ir maisydama kepkite 5 min. Nukoskite kukurūzus ir pupules ir perskalaukite saltu vandeniu. Sudėkite prie daržovių, įberkite ryžių ir užpilkite sult..

Recepto vertinimas: 3

Aštri avokadų sriuba

Avokadas nulupame, išimame kaulus. Iš aitriosios paprikos išimame sėklas, išpjaustome pertvarėles, smulkiai supjaustome. Svogūną nulupame, smulkiai supjaustome. Avokadų minkštimą elektriniu plakikliu sutriname kartu su aitriąja paprika, citrinų sultimis, svogūnu, vynu, maltais pipira..

Recepto vertinimas: 4

Aromatingi menkių šašlykai

8 medinius iešmelius įmerkiame į šaltą vandenį. Paprikas smulkiai supjaustome. Į dubenį sudedame paprikas, česnaką, įpilame citrinos sultis ir aliejų. Pasūdome, pagardiname pipirais ir sumaišome. Menkes supjaustome mažais gabalėliais. Sudedame į marinatą ir paliekame 15 m..

Recepto vertinimas: 0

Kardžuvė su imbieru

Imbierą nulupame ir smulkiai supjaustome. Svogūnus supjaustome taip pat. Aitriąją papriką išvalome ir supjaustome mažais gabalėliais. Imbierą ir česnaką sudedame į nedidelį dubenėlį ir gerai išmaišome, kad būtų tyrė. įpilame citrinos sultis, aliejų, suberiame svogūnus, s..

Recepto vertinimas: 4

Bulvės su baltosiomis pupelėmis ir pomidorais

Bulves gerai nuplauname ir išverdame pasūdytame vandenyje. Suvyniojame į foliją ir kepame grilyje 20-25 minutes. Gaminame padažą. Svogūnus ir česnaką nulupame ir smulkiai supjaustome. Aitriąją papriką išvalome ir taip pat smulkiai supjaustome. Visus produktus apkepiname įkaitinta..

Recepto vertinimas: 0

Spagečiai su česnakais, ančiuviais ir aitriosiomis paprikomis

Didelėje keptuvėje vidutiniškai įkaitinkite aliejų. Sudėkite papriką. Pakepinkite 2-3 minutes, kol česnakas truputį pagels. Nuimkite nuo ugnies ir išimkite česnaką bei čili pipiro gabalėlius. Į keptuvę sudėkite ančiuvius, pakepinkite 5 minutes, sutraiškydami juos šakute. Tuomet..

Recepto vertinimas: 0

Spageciai su aštriu moliuskų padažu

Pamerkite moliuskus 1 valandai į šaltą vandenį. Į didelį puodą įpilkite truputį vandens ir, sudėję moliuskus, pavirkite ant vidutinės ugnies 10-15 minučių. Tuos moliuskus, kurie verdant neatsivėrė, išmeskite. Nuimkite nuo ugnies, išimkite iš geldelių, kelis moliuskus palikite s..

Recepto vertinimas: 0

Lakštiniai su midijomis

Pamerkite midijas 1 valandai į didelį indą su šaltu vandeniu. Į didelį puodą įpilkite 125 ml vyno ir sudėkite midijas. Uždenkite ir pavirkite ant didelės ugnies 5-10 minučių, pakratydami puodą, kol geldelės atsivers. Neatsivėrusias geldeles išmeskite. Midijų mėsą išimkite iš ..

Recepto vertinimas: 4

Spagečiai su keptomis jūros gėrybėmis

Pamerkite moliuskus ir midijas į atskirus indus su šaltu vandeniu 1 valandai. Nusausinkite ir padėkite į šalį. Pašalinkite taškuotą kalmarų odelę ir supjaustykite juos mažais gabalėliais, čiulptuvus perpjaukite pusiau. Nuo pomidorų nukoškite skysčio perteklių ir plonai juos supja..

Recepto vertinimas: 0

Kokosinės krevetės su mangų padažu

Išlukštenkite krevetes, palikite tik paskutinį kiauto narelį ir uodegėlę. Nusausinkite jas ant popierinio rankšluosčio. Supilkite kukurūzų miltus, išplaktus kiaušinių baltymus ir kokosų drožles į atskirus dubenėlius. Pasūdykite ir apibarstykite krevetes pipirais. Tuomet apvolioki..

Recepto vertinimas: 0

Sriuba su midijomis

Įpilkite į puodą aliejaus, pakaitinkite ir suberkite susmulkintas daržoves. Pagruzdinkite 7-10 min. Supilkite sultinį ir užvirinkite. Midijas labai gerai nuplaukite šaltu vandeniu, atsivėrusias išmeskite. Suberkite verdantį sultinį ir pavirinkite 5 min. Neatsidariusias midijas išme..

Recepto vertinimas: 0

Pomidorų-agurkų salotos su svogūnais ir alyvuogėmis

Į salotinę suberkite svogūnus ir pasūdykite. Įdėkite pomidorus, agurkus, žaliąjį pipirą ir raudoną aitriąją papriką. Nedideliame dubenėlyje šakute išsukite aliejų su citrinos sultimis, druska ir pipirais. Gautu užpilu apšlakstykite salotas ir gerai išmaišykite. Papuoškite al..

Recepto vertinimas: 0

Acto ir aliejaus užpilas salotoms

Mažame dubenėlyje išplakite 60 ml acto su druska ir pipirais.Jei norite, kad užpilas būtų aštresnis, įplakite 10 ml garstyčių. Pildami nepertraukiama srovele, įplakite 180 ml aliejaus, kad užpilas sutirštėtų. Pagamintą užpilą pasūdikite pagal skonį. Paprastas užpilas iš a..

Recepto vertinimas: 0

Meksikietiška kiaušinienė (Huevos ahogados) (foto)

Įkaitinkite didelę keptuvę. Žaliųjų paprikų ankštis nuplaukite, nusausinkite ir sudėkite ant jos. Keletą kartų apverskite, kol odelėje iškils pūslelės. Uždenkite 20-30 min. drėgna servetėle- taip lengviau nusiims odelės. Sėklas bei pertvarėles pašalinkite ir paprikas supjaust..

Recepto vertinimas: 0

VIŠTIENOS KEPENĖLĖS

Svogunus smulkiai supjaustyti, labai smulkiai supjaustyti aitriaja paprika. Juos sumaisyti ir pakepinti aliejuje. Supjaustome vistienos kepeneles, sudedame i svogunus ir kepame ant silpnos ugnies pastoviai maisydami. Idedame cukraus, druskos ir pipiru, ismaisome. Pries baigiant kepti supilame grieti..

Recepto vertinimas: 3

ŽUVIS KEPTA ANT GROTELIŲ

Viska sumaisyti dubenyje, sudeti isvalyta zuvi ir marinuoti kambario temperaturoje 30 min. arba saldytuve apie 2 val. Paskui zuvi sudeti ant groteliu ir kepti...

Recepto vertinimas: 0

''UOŠVĖS LIEŽUVIS"

Baklazanus aplupti ir isilgai supjaustyti plonais griezineliais. Griezinelius apibarstyti druska ir palikti pastoveti 3-4 val. Issiskirusiais sultis nupilti. Tada griezinelius apkepinti aliejuje iki graziai pageltonuos. Cesnaka ir aitriaja paprika sumalti per mesmale, ipylti acto. Gerai ismaisyti ir..

Recepto vertinimas: 5

AŠTRŪS MAKARONAI SU POMIDORŲ PADAŽU

Keptuveje ikaitinkit alyvuogiu alieju, sudekit stambiai supjaustytas cesnako skilteles, sviezius baziliko lapelius, iberkite dziovintos aitriosios paprikos. Viska truputi pakaitinkit. Tada sudekit konservuotus pomidorus su sultimis ir kaitinkit apie 10 minuciu. Kartkartemis vis ipilkite po sauksta j..

Recepto vertinimas: 4

ŠPARAGINĖS PUPELĖS SU KOKOSO PIENU

Sparagines pupeles isvirti. Aitriaja paprika nuplauti, isimti seklas ir plonai supjaustyti. Paprika pakepinti karstame aliejuje su citrinos zievele. Supilti kokoso piena ir virti 3 min. Sudeti pupeles ir ant silpnos ugnies troskinti 12 min. Patiekti karsta!..

Recepto vertinimas: 0

TIRŠTA ŽUVIENĖ

Lynu galvas isverdame 0,5 1 vandens apie 20 min. Po to jas isimame. ipilame dar tiek pat vandens ir sudedame supjaustytas bulves, svogunus, kukuruzus bei paprikas. Po 10 min. iberiame manu kruopu (del tirstumo), o zuvienei baigiant virti - prieskonius. Tada uzdengiame dangciu ir 1 min. dar palaikome..

Recepto vertinimas: 0

TIRŠTA ŽUVIENĖ

Lynų galvas išvirti 0,5 l vandens apie 20 min. Po to jas išimti. įpilti dar tiek pat vandens ir sudeti supjaustytas bulves, svogūnus, kukurūzus bei paprikas. Po 10 min. įberti manų kruopų (dėl tirštumo), o žuvienei baigiant virti - prieskonius. Tada uždengti dangčiu ir 1 min. dar palai..

Recepto vertinimas: 0

Raktiniai žodžiai: aitrioji