Spagečiai su česnakais, ančiuviais ir aitriosiomis paprikomis

Ingridientai:
4-6 porcijos:
125g pirmo spaudimo ekstra alyvuogių aliejaus,
4 skiltelės suspausto bet nesmulkinto česnako,
1 raudona aitrioji paprika,
sėkleles išimti, supjaustyti į 4 dalis,
6 sūdytų ančiuvių filė, nuplauti ir
supjaustyti,
60g baltos duonos skrebučių,
2 valgomieji šaukštai šviežiai kapotų petražolių + kelios šakeles papuošimui,
500g spagečių.
Gaminimas
Didelėje keptuvėje vidutiniškai įkaitinkite aliejų. Sudėkite papriką. Pakepinkite 2-3 minutes, kol česnakas truputį pagels. Nuimkite nuo ugnies ir išimkite česnaką bei čili pipiro gabalėlius. Į keptuvę sudėkite ančiuvius, pakepinkite 5 minutes, sutraiškydami juos šakute. Tuomet sudėkite duoną ir petražoles. Sumažinkite ugnį ir pakepinkite apie 5 minutes, kol masė taps gana sausa ir traški. Nuimkite nuo ugnies.

Į didelį kiekį pasūdyto verdančio vandens sudėkite makaronus ir virkite apie 8 minutes, kad liktų apykiečiai. Nukoškite ir dėkite į keptuvę. Gerai išmaišykite ir sudėkite į serviravimui skirtą indą. Papuoškite petražolėmis ir valgykite karštus.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!